懷孕前後

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆 salinasa 的帖子

我聽妳話,係咪係都要照顧家人和家務,根本改變唔到胎盤流啡問題住,學妳要放開啲!唯一可以做係等,等胎盤自己升但今朝一流,成個人又灰晒!

大宅

我上年37週生完更加同妳一樣相信一切天整定,雖然呢胎係夾硬ivf而有,因太高齡又身體差,冇時間了,所以真係唔想又冇咗,身同心都承受唔到,而且冇時間再陀再生過⋯⋯我會努力增肥,但近來也疲累,訓唔到
妳係咪穩定晒冇再流?

別墅

Kitpuihang 發表於 17-9-8 17:29
回覆 yoyopie 的帖子

今朝又流,我流咗一個月,一星期幾次,我已經睇兩個私家,個個星期冇停過睇,睇到窮 ...

明白,我由9週開始流到我20幾週,時好時壞。
我試過訓床兩星期都係流,個種感覺令人好絕望。

依家我少郁動,安胎,食醫生既既藥就有改善了。

心理壓力都有影響架,放鬆點。

大宅

Kitpuihang 發表於 17-9-8 17:39

我上年37週生完更加同妳一樣相信一切天整定,雖然呢胎係夾硬ivf而有,因太高齡又身 ...

點解陀到37週會無咗?咁唔怪得之你咁大壓力啦!以我所知高齡做ivf係好難成功,但你都成功咗,我相信你同bb有緣份,唔好灰心,唔好氣餒,既然都相信一切由天定,都唔輪到我地去諗去擔心啦,就交俾個天啦,放開d,放鬆d,我一定會祝福你

大宅

Kitpuihang 發表於 17-9-8 17:39

我上年37週生完更加同妳一樣相信一切天整定,雖然呢胎係夾硬ivf而有,因太高齡又身 ...

你會唔會去睇中醫調理下身體?我知有好多人都陀唔穩都會睇中醫,你身體又差,我覺得都係一個方法!同埋有無聽過滴雞精?而家有好多媽媽大住肚都有飲,如果你睇開中醫,可以問下中醫你體質啱唔啱飲,天無絕人之路,唔好灰心,預期係到擔心,不如諗下方法點樣令自己身體好d,對自己對bb都好,分散注意力

係呀~我覆咗診裏面血塊少咗好多無要留啡喇,觀察多一排,如無意外可以返工,不過我屋企人就唔太想我返工

大宅

yoyopie 發表於 17-9-8 17:39
明白,我由9週開始流到我20幾週,時好時壞。
我試過訓床兩星期都係流,個種感覺令人好絕望。

你流啡係因為咩事?

別墅

salinasa 發表於 17-9-8 18:21
你流啡係因為咩事?

原因不明。

大宅

yoyopie 發表於 17-9-8 18:25
原因不明。

而家無事嗎?

別墅

salinasa 發表於 17-9-8 18:46
而家無事嗎?

暫時ok

大宅

妳由9週流,找不到原因,可能內膜唔穩定,咁安胎藥黃體素咁唔怪得妳有作用!我係4-8週都有血用黃體素,但12週後流啡唔關內膜,係胎盤低問題⋯⋯近日好灰,情況嚴重咗,妳可卧床安胎都好,我唔得,仲有肉血色粒狀和黏液,但醫生full 晒冇位

大宅

我之前有分享過,上胎胎兒一直大小、重量、胎動正常,完全冇不適冇流血,37週自然作動,出世前冇心跳bb死咗,我c6陪產見住我順產生bb出嚟,我一眼冇睇過,睇咗我知我一定自殺,解剖嬰兒、胎盤、臍帶一切正常,醫院報告:死因不明,自此一病不起,多次入院,停經,iui、ivf三次,用盡儲蓄⋯⋯病住有呢胎⋯⋯上天公平嗎?近日好灰,情況嚴重咗,妳有好轉停流都好,我又唔得休息,除了流啡,仲有肉血色粒狀和黏液,但醫生full 晒冇位

大宅

自上面所經歷我身體更差,我唔信中醫,因試過幾個名醫、煲藥藥粉、針灸、電療,身體更差,中藥有重金屬,有毒的!而且我身體有好多炎症,係完全唔食得補或平溫食物,滴雞精飲咗我會發高燒、扁桃腺炎、淋巴炎,其他雞湯、連車厘子、果仁等,少少平溫我都會發炎發燒,又對西藥敏感我明白我咁嘅人冇資格生bb冇資格做媽媽呢!甚至係拖累老公⋯⋯

別墅

Kitpuihang 發表於 17-9-11 16:52

妳由9週流,找不到原因,可能內膜唔穩定,咁安胎藥黃體素咁唔怪得妳有作用!我係4-8 ...

睇多幾個醫生比多d信心自己啊~
我睇左好多個醫生架最後都。
我地依家既心情會影響到bb同老公架

有咩事入醫院先觀察,係醫院最少可以多休息丫呀(個人意見)

大宅

Kitpuihang 發表於 17-9-11 16:58

我之前有分享過,上胎胎兒一直大小、重量、胎動正常,完全冇不適冇流血,37週自然作 ...

仲咩唔即刻入醫院呀
醫生full晒都要去醫院check咗咩事先,等自己安心。對於你上次嘅不幸我都好難過,希望你可以從新企返起身,唔好俾咁大壓力自己,唔好將所有責任放晒係自己身上,雖然我地肚入面陀住bb,但係好多野我地係控制唔到㗎,交俾個天啦~

大宅

Kitpuihang 發表於 17-9-11 17:03

自上面所經歷我身體更差,我唔信中醫,因試過幾個名醫、煲藥藥粉、針灸、電療,身體 ...

千其唔好講拖累老公呢d說話,因為你地係要共患難,無話邊個拖累邊個㗎,你而家無得休息又咁嘅情況,會唔會請個鐘點幫下手?或者請工人幫輕下家務先?你老公要諗下辦法幫輕下你喎,如果唔係又得你自己一個做一個諗一個辛苦

大宅

我都睇咗三四個醫生啦,個個星期睇,用咗好多錢!我就係入唔到醫院,入到我唔洗咁擔憂,我要照顧有病老人,家務起居飲食,仲要粗勞,我一陣去睇專科,求個位返嚟,想檢查陰道和子宮,點解有不停一舊舊膠狀肉血!

大宅

我就係入唔到醫院,入到我唔洗咁擔憂,我要照顧有病老人,家務起居飲食,仲要粗勞,我一陣去睇專科,求個位返嚟,想檢查陰道和子宮,點解有不停一舊舊膠狀肉血!

大宅

因為ivf已用了40萬,我冇做嘢一直身體差做唔到,現在狂睇婦產科,一個月睇六七千,老公一人做嘢,我邊再有錢請工人或鐘點幫手照顧病老人一陣去睇醫生啦!唉!有事就死啦

別墅

Kitpuihang 發表於 17-9-12 14:56

我都睇咗三四個醫生啦,個個星期睇,用咗好多錢!我就係入唔到醫院,入到我唔洗咁擔 ...

岩呀!快d去睇醫生!希望搵到原因啦。

大宅

Kitpuihang 發表於 17-9-12 14:57

我就係入唔到醫院,入到我唔洗咁擔憂,我要照顧有病老人,家務起居飲食,仲要粗勞, ...

點呀,醫生點講呀?睇咗未?

首頁
23456...7

尾頁

跳至