親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kinoko_guoguo 發表於 18-6-22 12:02
我最終都響Avis租咗車響墨爾本自駕,因為租金比起兩個月前個價,平咗$700,不過apartment 冇停車場,擔心 ...

我在apex租了4日包全包,apartment停車場$20/晚, 算合理,之前hold 的apartment要$50/晚

大宅

Lqueenie 發表於 18-6-22 10:42
ecoboat好吸引喎!我見package做緊買一送一,抵好多

邊間買?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

alhkwok 發表於 18-6-22 14:21
邊間買?

klook同淘寶都有

大宅

Lqueenie 發表於 18-6-22 14:33
klook同淘寶都有

Klook至6月30,我7月先去

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-6-22 14:37
Klook至6月30,我7月先去

我都係7月先去,我估佢意思係6月30日前買就得,因為淘寶係話6月前比錢,可以訂半年內的行程

大宅

Lqueenie 發表於 18-6-22 14:50
我都係7月先去,我估佢意思係6月30日前買就得,因為淘寶係話6月前比錢,可以訂半年內的行程
...

Thanks你張voucher都係寫買一送一?

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-6-22 18:45
Thanks你張voucher都係寫買一送一?

我在淘寶買,剛比左錢,我5位,買左2個買一送一,另加一位小童,等2日回覆

大宅

Lqueenie 發表於 18-6-22 18:50

我在淘寶買,剛比左錢,我5位,買左2個買一送一,另加一位 ...

有冇淘寶link?可否pm?

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-6-22 20:45
有冇淘寶link?可否pm?

pm你

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

kinoko_guoguo 發表於 18-6-22 12:02
我最終都響Avis租咗車響墨爾本自駕,因為租金比起兩個月前個價,平咗$700,不過apartment 冇停車場,擔心 ...

泊街真係講彩數,祝旅途愉快

別墅

stepchk 發表於 18-6-23 00:32
泊街真係講彩數,祝旅途愉快

我search到apartment 附近有停車場,A$20/晩,不過係直至5:00am,我估之後係每小時計算。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

kinoko_guoguo 發表於 18-6-23 06:38
我search到apartment 附近有停車場,A$20/晩,不過係直至5:00am,我估之後係每小時計算。
...

停車場真係唔平,其實你到時先決定泊邊都未遲,我地本身都預咗俾錢泊酒店,但酒店幾百蚊1晚,所以我地先試下搵街泊。我地係巿中心就難搵位,可能你會容易過我呢

大宅

stepchk 發表於 18-6-23 07:54
停車場真係唔平,其實你到時先決定泊邊都未遲,我地本身都預咗俾錢泊酒店,但酒店幾百蚊1晚,所以我地先試 ...

酒店冇包車位?好彩我book果間酒店有包兩個車位

珊瑚宮

alhkwok 發表於 18-6-23 10:36
酒店冇包車位?好彩我book果間酒店有包兩個車位

酒店無包車位架,每晚計

別墅

stepchk 發表於 18-6-23 07:54
停車場真係唔平,其實你到時先決定泊邊都未遲,我地本身都預咗俾錢泊酒店,但酒店幾百蚊1晚,所以我地先試 ...

我地係市中心,South Cross Station附近。

珊瑚宮

kinoko_guoguo 發表於 18-6-23 10:53
我地係市中心,South Cross Station附近。

我係collins street

大宅

stepchk 發表於 18-6-23 10:37
酒店無包車位架,每晚計

我住Q1 3房,寫明包兩車位,另Melbourne住airbnb,都有包車位

珊瑚宮

alhkwok 發表於 18-6-23 11:38

我住Q1 3房,寫明包兩車位,另Melbourne住airbnb,都有包車 ...

你講Q1就係黃金海岸,我住黃金海岸係包車位,無包果度係墨爾本

大宅

stepchk 發表於 18-6-23 11:39
你講Q1就係黃金海岸,我住黃金海岸係包車位,無包果度係墨爾本

Melbourne 市區揸車好麻煩.. 我住airbnb house,所以都有包車位

珊瑚宮

alhkwok 發表於 18-6-23 11:58
Melbourne 市區揸車好麻煩.. 我住airbnb house,所以都有包車位

melbourne巿區揸車其實唔麻煩,只係夜晚泊車煩。因為方便我行程,所以選擇住巿區。

首頁

尾頁

跳至