自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

多謝提點.

想講嘅係可能未必個個會去,但同類事情可能係另一度發生,所以大家都要小心.

原帖由 shirleyauhc 於 09-2-7 22:12 發表
今日同阿女去排個玩影子既屋,係臨到既時間,係我完全放低對大6人既行為,同阿女講緊波兒既野,企我前邊既係一個高到我膊頭既大6女仔,佢阿媽同細佬係線外企住等...suddenly,佢細佬(有6-7歲,一野沖埋來開我手袋拉連...我 ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香港好似淪陷咗咁.

子爵府

mouth: mouth: 可悲!

原帖由 chinatea 於 09-2-9 09:56 發表

話你聽如果你想個小朋友好就應該即時捉住佢,因為好多年前係旺角警署個燈位過馬路比個小朋友打荷包,即時斷正.

個小朋友話10歲係由人帶落來做賊,後來香港警察呢邊同大陸交收個細路,原來個細路由雲南比人帶走,當年失 ...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

樓主可否係topic加上''小心兒童扒手''提醒BK媽咪,
亦希望有記者睇到。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

前兩日我都經過新世紀..勁多人.d小朋友你推我推..我諗有大6人掛~!

珍珠宮

7歲就做小偷....冇陰功.....我個細女都係7歲咋.....比我遇到呢D事, 我一定會報驚! 就算企圖偷野都要報! 等呢dPK(大人) 唔好以為HK人係傻!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問係唔係咁改topic個度得架啦..
原帖由 ZZdaphne 於 09-2-9 14:51 發表
樓主可否係topic加上''小心兒童扒手''提醒BK媽咪,
亦希望有記者睇到。

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

幫手推推先,

但萬一真係遇到, 而對方"家長"亦解釋話係細路仔多手, 咁可唔可以報官呢?個官會唔會受理呢? mouth:
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

男爵府

嘩,而家個香港搞成咁..
以前,一出去香港關口,到深圳一定即時提高警覺
而家,我諗要一到商場,就即時提高警覺先得

男爵府

之前話佢哋係花園街活躍. 宜家仲上埋商場

珍珠宮

頂!頂!頂!
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

男爵府

UP UP佢先

男爵府

唉...香港咁比佢哋攪法...
唯有大家....小心....
UP UP
[

別墅

而家香港真正太多自由行, 聽到佢地把聲都覺得好煩, 想行遠d, 連去商場逛都比佢地迫到無晒mood, 再落多d人來, 以後weekend 都唔想出街!昨日去Sogo買d野, 真的比佢地撞到唔想行!

雖則說大6人照住香港經濟,但係都無辦法和平共處,事實真正地方少,好迫人呀!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大6人泥hk
5米呃綜緩
就1家大細做扒手
原帖由 shirleyauhc 於 09-2-7 22:12 發表
今日同阿女去排個玩影子既屋,係臨到既時間,係我完全放低對大6人既行為,同阿女講緊波兒既野,企我前邊既係一個高到我膊頭既大6女仔,佢阿媽同細佬係線外企住等...suddenly,佢細佬(有6-7歲,一野沖埋來開我手袋拉連...我 ...

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我晌果到返工, 日日都見到d大6人, 又老又幼禁, 唔知點解佢地唔洗返學架呢.....

我以後都要小心d先 真係怕左佢地, 又嘈又冇禮貌
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

藥房都畀佢地攻陷,
奶粉,洗頭水..........
大部分係水客

首頁

尾頁

跳至