自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

我朋友岩岩打黎同我講~話佢:好辛苦...好想喊番緊工又唔可以失控.....
除左聽佢講,唔知點幫佢好(我朋友好好脾氣,唔想令老公難做...俾我就直接同奶奶講)

件事大概是咁的....我朋友好唔鍾意佢老公個邊既屋企人(包括:奶奶/姑仔/老爺..)....電話都唔打過就直接上去我朋友屋企帶走佢個囡囡(8個月大)出街/番6299屋企,次次都係我朋友睇屋企個cam先發現個囡囡又俾人拎左去玩,岩岩又係咁....佢都唔知可以點,除左打俾我哭訴

各位姊妹有咩好方法.....謝謝

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

鏟佢老公LA!! 間屋係邊個, 佢地有KEYS? 換鎖! 工人呢? 無報告你朋友知?

男爵府

回覆樓主

俾著係我可能會帶埋個囡返外家

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

點都要做老公既出面;如果佢唔理,叫工人唔好開門…硬搶就報警。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

你朋友的C6知唔知道你朋友唔反對??

男爵府

開心吸收勳章

回覆 lavender_baby 的帖子

我自己可能都會好似你咁...但我朋友份人(林)過綿羊呢....

水晶宮

KKKKit 發表於 17-8-29 21:07
回覆 lavender_baby 的帖子

我自己可能都會好似你咁...但我朋友份人(林)過綿羊呢.... ...

咁冇計

男爵府

開心吸收勳章

回覆 cy101 的帖子

小朋友婆婆日頭去我朋友屋企幫手湊...所以親家上頭好難唔開門

琥珀宮

KKKKit 發表於 17-8-29 21:00
我朋友岩岩打黎同我講~話佢:好辛苦...好想喊番緊工又唔可以失控.....
除左聽佢講,唔知點幫佢好:for ...

呢單根本無得「和平」「解決」。

你朋友而家揀咗和平,就預咗無得解決!

子爵府

KKKKit 發表於 17-8-29 21:00
除左聽佢講,唔知點幫佢好:for ...

只可說 一條鎖鑰拷唔响

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我一定會講: 同小朋友玩要預約,
一定要經父母批准。

琥珀宮

KKKKit 發表於 17-8-29 21:11

小朋友婆婆日頭去我朋友屋企幫手湊...所以親家上頭好難唔開門 ...

若6299無key,就叫婆婆唔好聽電話,扮無人係屋企唔開門,摸得幾次門釘,自然會先預約通知才上門

之後6299問起,咪話婆婆帶咗bb去街

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友婆婆日頭去我朋友屋企幫手湊...所以親家上頭好難唔開門 ...
一個星期搵幾日帶BB 去婆婆到湊, 唔好固定星期幾, RANDOM ! 試多幾次摸門釘, 就會預先打俾佢地!

子爵府

回覆樓主

咁綿羊到底有冇向老公或任何人表達意見先?
如果冇,鬼知佢唔like咩

解決方案,叫婆婆不定時帶bb回婆婆家
奶奶撞多幾次冇人冇b,就會知要預約,到時你朋友咪話安排吓安排吓...吓吓吓冇左影

男爵府

開心吸收勳章

回覆 yamaneko 的帖子

佢都有同佢C6講過下.可唔可以打個電話講聲先呢....
但佢 C6 有無話佢屋企人就唔知喇

男爵府

開心吸收勳章

喱個方法都唔錯喎,可以叫佢試下....THX

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁先容易,扮冇人有幾難
總有離別的時候

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你朋友唔響屋企, 邊個俾佢地帶走bb? 如果唔係太過份又小心照顧, 咪當佢地帶bb 出去行下街, 有人幫手睇住bb, 自己睇開d. 如果真係頂唔順, 唯有做ftm 自己睇緊bb.

水晶宮

回覆樓主:

婆婆屋企住得好遠?

首頁

尾頁

跳至