親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

難波奏酒店剛剛覆左
不過我老公想要包早餐,不過小朋友另外加早餐800日圓,如果係酒店浸埋溫泉條數加加埋埋可能同dormy inn差唔多

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 17-9-6 09:40
你訂左未?我訂3晚雙床 2096, 3晚大床1600

剛剛難波奏酒店覆左可以2大2小住了,我search我個日3晚2床房(包早餐)total $3100,不過唔包小朋友早餐,我老公要求係酒店食埋早餐,唔洗d細路出街選一個食一個又話唔食。同埋我見溫泉要另外加$。可能加加埋埋同dormy inn 差唔得好多!

我暫時book左dormy inn了。

別墅

今年暑假住過高級房28平方米那隻房,廁所很大,坐廁跟冲涼分開,房間燈光偏暗,早餐不用先訂,每日早上去counter 買票就得,因為食物種類好少,食一兩次就唔會去食,上次我食左3次日日都一樣得幾款野食,我只是貪方便晤使帶住小朋友去揾食,到最後頂唔順出去食,最後提一下酒店後面街有兩三間時鐘酒店,不過早上及晚上都冇見到D唔正經既人,酒店整體都算ok

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wp09wong 發表於 17-9-12 16:48
今年暑假住過高級房28平方米那隻房,廁所很大,坐廁跟冲涼分開,房間燈光偏暗,早餐不用先訂,每日早上去counter ...

我見人評語話有兩楝大樓,另一楝冇人管理係咪咁?同埋由機場去到難波,再行去酒店遠唔遠?

大宅

yuyu.c 發表於 17-8-30 13:40
有冇jm住過?可以分享吓嗎?

樓主跟隊呀我買左暑假大阪 依家都hold 左呢間酒店 好似幾方便 我第一日22:00先到機場 見機場間日航冇房 唔知係咪未出 所以照hold 難波奏 不過驚去到好夜 會不會過12:00唔比check in

水晶宮

annawing 發表於 17-9-13 12:39
樓主跟隊呀我買左暑假大阪 依家都hold 左呢間酒店 好似幾方便 我第一日22:00先到機場 見機 ...
我哋又可以繼續傾, 我諗機場酒店未有得BOOK姐, 冇咁早會FULL啦. 好多酒店都未出, 我都係HOLD佐先, 遲D再揀.
我都唔確定佢係咪 24小時可以Check in, 網頁只得電話, 要問野都要日文版先可以問.

http://www.hotel-kanade.com/lg_tw/access/

大宅

yuyu.c 發表於 17-9-13 13:01
我哋又可以繼續傾, 我諗機場酒店未有得BOOK姐, 冇咁早會FULL啦. 好多酒店都未出, 我都係HO ...

唔緊要啦 仲有大把時間 我諗過埋新年就出啦 到時你記得提我呀跟著你我好放心本來諗住再去東京 手痕按下HX 又見大阪好抵 去8日兩大兩小6900有找 所以剛訂左 好野 大家又有係傾啦

水晶宮

annawing 發表於 17-9-13 13:48
唔緊要啦 仲有大把時間 我諗過埋新年就出啦 到時你記得提我呀跟著你我好放心本來諗住再 ...
抵喎, 仲平過我.
我都係新手有咩好野大家分享

大宅

yuyu.c 發表於 17-9-13 14:22
抵喎, 仲平過我.
我都係新手有咩好野大家分享

好彩阿仔間學校校曆係全年 見返到11/7就訂當日黃昏走 見13/7就起哂價 好彩放早d

水晶宮

annawing 發表於 17-9-13 15:16
好彩阿仔間學校校曆係全年 見返到11/7就訂當日黃昏走 見13/7就起哂價 好彩放早d
...
放得好早喎, 我仔每年都最後一日, 加上冇校曆, 所以我揀14/7 去, 應該都穩陣.

伯爵府

annawing 發表於 17-9-13 12:39
樓主跟隊呀我買左暑假大阪 依家都hold 左呢間酒店 好似幾方便 我第一日22:00先到機場 見機 ...

我都係出年暑假book咗依間酒店呀

大宅

小貓1124 發表於 17-9-14 15:16
我都係出年暑假book咗依間酒店呀

我上網睇評語好似唔錯 都方便 我因兩大兩小 所以選左間32平方 見差百幾蚊 我第一日夜機都hold 左先 因日航未出 其他6晚都會住呢間

伯爵府

annawing 發表於 17-9-14 19:53
我上網睇評語好似唔錯 都方便 我因兩大兩小 所以選左間32平方 見差百幾蚊 我第一日夜機都hold 左先 因日航 ...

酒店係咪喺難波站隔離?

珍珠宮

wp09wong 發表於 17-9-12 16:48
今年暑假住過高級房28平方米那隻房,廁所很大,坐廁跟冲涼分開,房間燈光偏暗,早餐不用先訂,每日早上去counter ...

想問酒店附近早餐時間多野食嗎?
酒店早餐係自助定set好的?
另外想知附近有無超市?
早餐真係無乜選擇就唔選加早餐

別墅

yuyu.c 發表於 17-9-12 17:15
我見人評語話有兩楝大樓,另一楝冇人管理係咪咁?同埋由機場去到難波,再行去酒店遠唔遠?
係有兩楝大樓,上次我住在check in 有人那邊,而旁邊是另外一座很近的只是十多步路程,早餐都系系冇人那座地牢食而由機場坐南海線到難波站,拖住行季帶住小朋友行去都要成15-20分鐘,我系行地下街過去酒店的,27號出口一上去就見到,但最麻煩系27號出口只有樓梯,拎住行季就辛苦D,而機場有巴士去到難波OCAT,距離酒店比較近,但我上次來回都冇坐過巴士,你可以check一下

大宅

yuyu.c 發表於 17-9-12 17:15
...

我都係諗住搭巴士到酒店 佢近巴士站 約五分鐘
帶住小又行李 巴士舒服d 我見有評語講 鐵路出口可以係28、29對面 好似24號出有(emoji) 上到地面 過返對面馬路就到酒店

水晶宮

wp09wong 發表於 17-9-15 11:10

謝謝分享,我見有巴士可能都係搭巴士,方便d唔洗拖行李走嚟走去

別墅

yuensiu 發表於 17-9-15 06:50

酒店早餐係自助的,有蛋,腸,三文魚,鯖魚,芝士長通粉,炒面,面包,飯,湯,有個冷盤,果汁兩款,冷熱茶咖啡,食到10點,但D食物食完唔會補充,我上次有兩次9點半先去食,D長通粉炒面得番非常少,地方唔大有20個位左右不過人好少,早餐不用先訂,你可以當日早上去到check in counter 先買,你可以先去睇下D野食啱唔啱先買票,你可以食第一日,之後你行下地下街或附近有咩啱食出面地下街有兩三間日式cafe都有早餐食,都系果D多士蛋咖啡,其它有蛋糕店面包店,如果有小朋友係酒店食會抵D,好似6歲以下免費,因為我個小朋友5歲所以免費,計起上來同出去食差唔多
附近冇發現有超市,只有便利店行3分鐘左右,便利店都有早餐野食買

珍珠宮

Lqueenie 發表於 17-9-6 09:40
你訂左未?我訂3晚雙床 2096, 3晚大床1600

三日双床check out即日check in大床三日?

別墅

wp09wong 發表於 17-9-15 11:10
我打錯出口,應該係28號,只有樓梯約兩層梯級

首頁
12345...18

尾頁

跳至