想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

12月小產後到現在以為自己已經ok,但看見同事及教友的肚,我就很down,因為大家同一時間bingo,但我沒有了。心裏仍很不好受。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都明白呀,但我同自己講無辦法啦。
bb唔健康,留佢係度佢會辛苦,咁樣諗我自己舒服d。
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

睇開d啦,雖然一定會吾開心,但有D野吾系自己的,強求都無用,可能bb現在系天堂好幸福呢,佢看見你吾開心,佢會吾開心架,記住要 .
原帖由 scrolllock 於 09-2-8 16:21 發表
12月小產後到現在以為自己已經ok,但看見同事及教友的肚,我就很down,因為大家同一時間bingo,但我沒有了。心裏仍很不好受。
[em:3 :]

大宅

scrolllock,

我同你一樣, 都係 12月小產, 仲要係第2次 !

我第1次懷孕 (07年), 我有個好close既朋友都係同我同一時間 bingo, 但最後我冇咗, 而佢既 bb 囡現在已經差不多1歲, 我成日都會見到佢, 我每次望到佢既 bb 囡就會諗如果我唔係小產咗, 我既 bb 都係1歲大. 所以我好明白你既心情 !

耶穌過去的時候, 看見一個人生來是瞎眼的, 門徒問耶穌說: 「拉比, 這人生來是瞎眼的, 是誰犯了罪? 是這人呢? 是他父母呢?耶穌回答說:「也不是這人犯了罪, 也不是他父母犯了罪, 是要在他身上顯出神的作為來....」.....瞎子的鄰舍對他說: 「你的眼睛是怎麼開的呢?」他回答說: 「有一個人, 名叫耶穌, 他和泥抹我的眼睛對我說: 你往西羅亞池子去洗, 我去一洗, 就看見了 ...」 約翰福音第9章

我相信神必定為我們預備最好的 ! 共勉之 !

原帖由 scrolllock 於 09-2-8 16:21 發表

複式洋房

Thank you,我會努力

大宅

好媽媽勳章

你要努力幫自己去忘記過去的不快經驗, 不要讓它影響你, 這樣你才可快快樂樂地享受懷孕的歡樂!
主會眷顧你的, 它一定會在適當的時間帶一個健康的BB給你~

別墅

我都係上年一月小產後,足足一年都無bingo....看見剛結婚嘅朋友bingo....有 D down.....睇中醫一個月了.....明白你不好受...祝各位+自己都早孕 !!!!! 生個可愛cow cow BB

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

唔好唔開心啦!我哋係有盼望㗎嘛!天父係呢個時間唔俾bb我哋,一定有佢嘅原因㗎!我深信天父會安排最好、最適合我哋嘅嘢俾我哋嘅!只要對佢有信心,唔好失望,我哋終會明白神對我哋嘅計劃嘅!

你身體好啲未呀?係呢段事間最好就嚫機休息吓,等適當時候再接再勵,話唔定一擊即中呢?!

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

bemystor,

多謝你嘅分享!我都放開咗啲呀!因為我等咗兩年都未bingo,成日都覺得係自己嘅問題,仲覺得神唔俾bb我哋係因為我哋嘅罪嘅問題...... 其實我老公都話過我,話神唔會因為我哋之前做錯嘅時,或我哋做信徒做得唔好而咁樣懲罰我哋嘅!不過我就係唔知點解放唔開。我會繼續努力㗎啦!:)

原帖由 bemystar 於 09-2-8 16:44 發表
scrolllock,

我同你一樣, 都係 12月小產, 仲要係第2次 !

我第1次懷孕 (07年), 我有個好close既朋友都係同我同一時間 bingo, 但最後我冇咗, 而佢既 bb 囡現在已經差不多1歲, 我成日都會見到佢, 我每次望到佢既 bb ...

複式洋房

我也是十一月做完手術
上兩天與弟兄姊妹分享受
眼淚仍不斷的流
但我知道天父是不誤事的,衪一定會將做好的賜給我們。
在這段等候的時間,大家要忍耐呀!
而在我工作的地方,有四個孕婦也成功懷孕,只有我小產了,我也有為這感到難堪,
但我求主讓我學會與喜樂的人同樂,
同樣我們這班同路人也要互相支持呀!
加油

別墅

scolllock,

我有你同一樣的痛苦, 我剛上月第2次小產, 以為自己放開了, 點知我個best fd剛有左重要係twins, 我鄧佢開心之餘又好唔開心, 好茅盾, 我知我好唔應該咁....大家一起放開吧!

洋房

I feel the same too. It didn't take too much effort to conceive this one, so I was really surprised to find out I was pregnant. But to have something given to you and then be taken away, it's so hard to deal with.

I hope we can all get over this and have a healthy baby very soon.

大宅

牛年勳章

唔好唔開心啦! 其實我自己都係, 07年4月小x左, 係醫院既時候都安慰隔離病床既人, 以為自己可以好快好起來. 但當去年我既好友有左, 原來自己個心仲未放得底. 有時諗, 若果唔係小x左, 我個b 今年都兩歲. 後來上左呢個forum, 見到好多鼓勵, 自己都要學會放底. 而且bb 知道自己唔健康, 都唔會出來. 更何況有bb 係要講緣份, 或者仲未到我. 我地大家一齊努力, 好快屬於自己既健康小寶好快就會出現.
祝福大家, 早日bingo!!!!!

男爵府

好媽媽勳章

吾好吾開心啦, 吾開心仲難有呀!!
我 1 月都小產咗, 好明白你心情, 而家睇返本來係自己預產期既 topic 成日都好多人 reply 都好羨慕人地有得講個胎幾大...
大家加油呀, 希望大家都早孕!!

別墅

scrolllock, 不用灰心, 既然成功試過懷孕, 即表示你可以再懷孕的機會較大了...努力呀!

至於失去的孩子, 我明白你一定很不捨得....但既走了, 就放心吧, 因為天父一定會好好愛護你的孩子的...他/她在天父身邊很和平....

子爵府

畀面勳章

縱使bingo之路不易,我深信這是神的考驗,教我們更珍惜未來的一切
加油

子爵府

樓主, 真是說出了不少人心聲.

我經歷過, 完全明白, 不是想少氣, 但真是好難受, 人地得, 自己又唔得, 每次見到人地個本來同自己同期的大肚同newborn, 好鬼down

仲有姊妹說起自己"意外"無了, 人地 "意外"有twins, 我也去年經歷過, 真是down 上加 down....

但是 只要唔放棄, bb終會再臨, 到時d哀怨傷心會煙消雲散,

希望在明天, 大家加油 !
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

子爵府

說得好!

原帖由 DodaBB 於 09-2-8 10:45 PM 發表
縱使bingo之路不易,我深信這是神的考驗,教我們更珍惜未來的一切
加油
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

男爵府

呢度好多都係過來人,上年十月我都經歷過,由知道到無左只係短短兩星期嘅事
簡直係由天堂跌落地獄
初頭好唔開心同埋好心急想快啲再有,而家反而平靜啲
如果bb本身有缺陷仲黎到呢個世界盞大家都辛苦,咁諗可能會好過啲
過去左就過去左啦,好好調理身子再黎過
我都等緊四月解禁可以再試,好期待呀!!

大宅

我明白,我都係過來人...
以為已經復原,但一聽到朋友,親戚有咗個心又會隱隱作痛.
遲d五月,姑仔個囝就會出世,到時又要強裝高興喇:-(

首頁

尾頁

跳至