0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

monkey1031 發表於 17-9-12 20:44
佢會幫你熱敷左胸,之後按摩胸部,試過兩個,有一個淨按胸,有一個推埋周圍淋巴再按胸,搞足45分鐘,呢個 ...

因為我將會向新年前生,擔心咁橋新年個幾日先黎塞奶搵唔到通乳師幫手,我由10周開始日日沖完涼都按摩個胸同側面d淋巴位,唔知幫唔幫到手通乳腺呢?

禁止訪問

別墅

monkey1031 發表於 17-9-12 21:28
你仲懷孕緊最好唔好按摩個胸呀,刺激倒乳頭會引起宮縮架
同埋塞乳腺,係生左餵人奶個胸造奶唔通先會塞,媽 ...

我無掂個乳暈,只係胸打圈咁按,順便揸lotion之前聽講座,個護士話20-35周要擦下個乳頭,等佢粗糙d,唔會咁易俾bb咬傷,都有提之後唔好攪,驚引起宮縮。我會小心。

大宅

GentooMama 發表於 17-9-1 08:08
之前姿勢唔好整傷乳頭,跟住乳線重塞埋發炎,依家雖然姿勢正確,但有舊患好痛,有姑娘教痛都要埋身,有姑娘 ...

先睇醫生,醫生會開餵母乳都可以食的止痛藥,食完藥如果有浴缸,就浸住熱水,再用手推翻通啲乳管,不用怕,我初初餵都塞過,仲發燒發冷,通左就冇事,我餵到bb一歲半,為了bb加油!

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

我全泵已經5個月啦,初期又係成日塞,痛到標眼水,又發冷,我上網買左支通乳寶(你係yahoo search下),係中草藥黎架,塞時食幾次就通返,你都買返支傍身吖

侯爵府

yeungmiranda 發表於 17-9-16 00:04
我全泵已經5個月啦,初期又係成日塞,痛到標眼水,又發冷,我上網買左支通乳寶(你係yahoo search下),係 ...

有無用呀?我都塞左,硬左一大舊,無論冷熱敷,泵,按,比bb埋身餵都試過,作用都係唔大...而家叫左老公去買通乳寶

首頁

尾頁

跳至