網購天地

跳至

首頁
45678...9

尾頁

公爵府

lyh80115 發表於 17-9-16 20:54
講開東帆集運,我琴日去福田口岸菜鳥驛站自取,就喺東帆行多兩間鋪而已,勝在免費;其他網站買嘢就還可考 ...
其實用東帆真係唔著數 , 又貴 , 福田都有免費菜鳥驛站 , 不過我睇過大陸 D 討論區 , 見到話淘寶菜鳥驛站資料唔更新 , 驛站冇做或搬左根本唔知 , 寄到去件貨變左疑難件 , 有 D 直頭驛站冇左但有人簽收 , 件貨都唔知去左邊 ?? 淘寶又唔負責跟進 , 好麻煩 , 如果要搵驛站要搵大間舖或者連鎖經營店先穩陣

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 17-9-16 21:09
其實用東帆真係唔著數 , 又貴 , 福田都有免費菜鳥驛站 , 不過我睇過大陸 D 討論區 , 見到話淘寶菜鳥驛站資 ...

天泽花园呢間驛站ok呀,係快遞貨倉,下次去東帆順便行多兩步望下。

公爵府

lyh80115 發表於 17-9-16 21:14
天泽花园呢間驛站ok呀,係快遞貨倉,下次去東帆順便行多兩步望下。
如果佢本身係快遞倉就靠得住 D
我用東帆其實好少係自己野 , 係幫人買野 , 所以唔敢亂黎 , 佢貴 D 就貴 D 冇計 , 寄去果 D 主要係貓狗用既藥物 , 因為我識得個幫助棄養貓狗既人 , 佢又識幾個人都係幫 D 貓狗既 , 所以都要用幾多貓狗藥 , 藥物本身唔寄得香港 , 佢買既藥數量多更加搏唔過 , 焗住寄去福田佢地自己上去攞

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 17-9-16 21:38
如果佢本身係快遞倉就靠得住 D
我用東帆其實好少係自己野 , 係幫人買野 , 所以唔敢亂黎 , 佢貴 D 就貴 D 冇 ...

用立信寄香港應該無問題,拍晒心口話乜都運得。

公爵府

lyh80115 發表於 17-9-17 21:03
用立信寄香港應該無問題,拍晒心口話乜都運得。

我都好想用立信,液體粉劑都得,但係佢冇元朗自取,不過藥物好似更另類 D,佢都唔知得唔得

大宅

回覆樓主

我用onlinebuy.hk充值支付寶

好快,幾好用

可以用HSBC, 渣打過數

珍珠宮

ellenmaomao 發表於 17-9-17 22:35
我用onlinebuy.hk充值支付寶

好快,幾好用

充香港支付寶還是大陸支付寶?

大宅

sochui 發表於 17-9-17 22:41
充香港支付寶還是大陸支付寶?

大陸支付寶
香港支付寶去7仔OK充得啦

珍珠宮

ellenmaomao 發表於 17-9-17 22:54
大陸支付寶
香港支付寶去7仔OK充得啦

收費如何?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

jkswoo 發表於 17-9-3 00:02
只為支付寶實名,其實都唔駛大陸銀要戶口,之前有討論講過宜家可以用app 掃臉實名,開通番餘額功能,要入 ...

我成功實名但都係用吾到支付宝既餘額

公爵府

Wing03yan18 發表於 17-10-18 01:23

唔通規矩又改 !? 我重諗住實名埋另一個戶口

你電腦登入支付寶,餘額下面有冇寫住 “補全身份資料” 既字喺度,我掃臉實名前係有,掃臉實名後就冇左

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-10-18 01:47
唔通規矩又改 !? 我重諗住實名埋另一個戶口

你電腦登入支付寶,餘額下面有冇寫住 “補全身份資料” 既字 ...

顯示咁様~

公爵府

Wing03yan18 發表於 17-10-18 02:44
顯示咁様~

佢重有補全身份個字喺度,應該未認證到

公爵府

Wing03yan18 發表於 17-10-18 01:23

掃臉認證重有效喎,啱啱 c6 個戶口都認證左,試左轉帳出入都冇問題,你試多次

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-10-18 22:58
掃臉認證重有效喎,啱啱 c6 個戶口都認證左,試左轉帳出入都冇問題,你試多次
...

請問你地洗吾洗影埋回鄉証,正面同後面確認

公爵府

Wing03yan18 發表於 17-10-19 01:45
請問你地洗吾洗影埋回鄉証,正面同後面確認
我之前認證唔記得有冇叫上傳回鄉證 , 好似有又好似冇 , 不過 c6 今日認證冇叫上傳回鄉證 , 只係填名(簡體) , 出生日期 , 回鄉證號碼 , 有效期 , 最後鏡頭對住自己 , 攪掂

大宅

回覆樓主:

咁其實上深圳開戶,要帶回鄉証,大陸電話,想問地址係米一定要深圳,東莞得唔得?

大宅

小小雪梨 發表於 17-10-20 19:38
咁其實上深圳開戶,要帶回鄉証,大陸電話,想問地址係米一定要深圳,東莞得唔得?
...

深圳地址,東莞的佢會叫你返東莞開
去唔駛証明的銀行開啦

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 17-10-19 02:38
我之前認證唔記得有冇叫上傳回鄉證 , 好似有又好似冇 , 不過 c6 今日認證冇叫上傳回鄉證 , 只係 ...
頭先試咗,但如果唔影回鄉証就去唔到下一步填資料喎,依家等緊證件審核中,要等幾耐先得呢?

公爵府

hi234 發表於 17-10-22 22:28
頭先試咗,但如果唔影回鄉証就去唔到下一步填資料喎,依家等緊證件審核中,要等幾耐先得呢? ...

我自己個認證太耐唔係好記得,但係 c6 認證左唔係好耐,佢話冇上傳回鄉證,只係填寫資料,之後做掃臉就攪掂,係即時實名成功,唔洗等證件審核果 D 野喎,支付寶係咪改左認證程序

首頁
45678...9

尾頁

跳至