跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

我地經移民公司申請曼省提名計劃MPNP-B,雖仍處於初步階段,但心急想了解下當地社區情況及邊d屬較好既公立小學可選擇(有7歲&10歲小朋友)(emoji)(emoji)

男爵府

Me too. I am planning MNP application now. but doing myself.

男爵府

How much is your agent fee? what business you will do in winnipeg????? If the agent fee is not too much, i want to use agent rather than ourself. Please kindly explain more about your planning.

複式洋房

wong0723 發表於 17-9-4 15:23
How much is your agent fee? what business you will do in winnipeg????? If the agent fee is not too m ...

Pls check pm

別墅

RonTang 發表於 17-9-4 12:55
我地經移民公司申請曼省提名計劃MPNP-B,雖仍處於初步階段,但心急想了解下當地社區情況及邊d屬較好既公立 ...

can i hv more detail too ? as i am planning to do so too

複式洋房

RonTang 發表於 17-9-4 12:55
我地經移民公司申請曼省提名計劃MPNP-B,雖仍處於初步階段,但心急想了解下當地社區情況及邊d屬較好既公立 ...

我也是經agent 申請左mpnp 計劃,已經拿了省提名,等梗federal government.
你入左eoi 未? 剛剛八月份抽出來的最少也要90分,越來越困難,祝一切順利

男爵府

i am planning to apply. It seems quite difficult now

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-4 23:39
我也是經agent 申請左mpnp 計劃,已經拿了省提名,等梗federal government.
你入左eoi 未? 剛剛八月份抽出 ...

我地仲係初步階段,同agent簽左申請agreement,預今月中到當地考察,10月中先考IELTS,一切順利的話最快都要11月先submit EOI。
2016年86分就得,估唔到依家要咁高分先有提名

複式洋房

回覆樓主

聽講年尾轉制,要申請就要快,good luck

男爵府

NewLife0 發表於 17-9-5 12:44
聽講年尾轉制,要申請就要快,good luck

你幾時sumbit EOI ?

複式洋房

wong0723 發表於 17-9-8 18:12
你幾時sumbit EOI ?

今年三月

男爵府

NewLife0 發表於 17-9-9 10:59
今年三月

咁,你算快!比了10萬加紙?還要多久長去到驗身及land

男爵府

NewLife0 發表於 17-9-9 10:59
今年三月

你proposed 做咩生意?有冇去考察?

複式洋房

wong0723 發表於 17-9-9 11:38
咁,你算快!比了10萬加紙?還要多久長去到驗身及land

上年去左考察了
應該仲要等多九個月至一年才可land

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-10 00:52
上年去左考察了
應該仲要等多九個月至一年才可land

請問考察完感覺如何?有冇野要特別注意?我同老公會16號出發。

複式洋房

RonTang 發表於 17-9-10 15:28
請問考察完感覺如何?有冇野要特別注意?我同老公會16號出發。

其實winnipeg 真的好悶,不過喜歡過平淡生活嘅我就無乜所謂。
考察都是去參加每逢週二嘅seminar, 逛下街,做下research 咁,都無乜特別要注意。
不過過境Vancouver 就儘量不要留一晚

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-11 18:52
其實winnipeg 真的好悶,不過喜歡過平淡生活嘅我就無乜所謂。
考察都是去參加每逢週二嘅seminar, 逛下街, ...

我地唔打算留Vancouver,不過去程等轉機要5個鐘,唔知點打發時間,出機場行又驚趕唔切上機

複式洋房

RonTang 發表於 17-9-11 19:05
我地唔打算留Vancouver,不過去程等轉機要5個鐘,唔知點打發時間,出機場行又驚趕唔切上機
...

我去程係Vancouver 留了一晩,因訂唔到即日飛機。

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-11 22:54
我去程係Vancouver 留了一晩,因訂唔到即日飛機。

點解架?機票唔係直book到目的地嗎?最多等轉機

複式洋房

RonTang 發表於 17-9-12 12:10
點解架?機票唔係直book到目的地嗎?最多等轉機

當時CX去Vancouver 做特價,所以再自行訂westjet 去Winnipeg

首頁
12345...9

尾頁

跳至