自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

沙田發生逆子毆打父母事件。昨晚11時許,博泉街水泉澳邨嶺泉樓一名姓楊(17歲)少年,疑因食飯問題,與(83歲)的老父及(54歲)的母親爭吵。期間,有人揮拳相向,楊父母分別頭及手受傷;2人負傷逃出屋外,並到樓下大堂向當值保安求助,由保安代為報案。

警員接報到場,以涉嫌襲擊致造成身體實際傷害將少年拘捕,案件交由沙田警區刑事調查隊跟進。兩名傷者由救護車送院治理。

睇歲數, 以為老中青3代

雖然點講都係個仔唔啱, 但係呢對夫婦咁大年紀,

為左私慾去生仔, 有冇理過個仔的感受

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

以為好過引!!!

出得嚟行預咗要還!!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

asa2012 發表於 17-9-4 15:51
沙田發生逆子毆打父母事件。昨晚11時許,博泉街水泉澳邨嶺泉樓一名姓楊(17歲)少年,疑因食飯問題,與(83 ...

珍珠宮

回覆樓主:

其他問題不知
8x愛吃鹹魚鹹蛋煑淋菜
17長期陪吃這類飯菜好易起火

大宅

72leelily 發表於 17-9-4 15:56
其他問題不知
8x愛吃鹹魚鹹蛋煑淋菜
17長期陪吃這類飯菜好易起火

阿媽加阿仔都未夠老豆咁大

duckieholic    發表於 17-9-4 17:24

伯爵府

沙田發生逆子毆打父母事件。昨晚11時許,博泉街水泉澳邨嶺泉樓一名姓楊(17歲)少年,疑因食飯問題,與(83 ...

咁唔滿意咪自己出去搵錢買外賣食囉又要窮又要惡,痴痴地

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

83歲嘅父親。。。。

珍珠宮

回覆樓主:

又係老夫少妻 ,差30幾年

大宅

子爵府

心盲最可怕。

侯爵府

坦白講, 老嚟得子, 又係老夫少妻嘅中港婚姻, 當個仔係金菠蘿, 又唔識教, 又唔會教.... 結局咪就係咁囉.... 唉....

珍珠宮

父母年齡相差29

子爵府

回覆樓主

老豆83個仔17

伯爵府

呢對男女做父母時, 男的66, 女的37,
男的已經退休啦. 仲要生, 除排係好似何生咁的身家,
否則又係政府養, 真係太自私, 越想越

水晶宮

回覆樓主

其實,淨係睇篇甘短既報導,點甘快估到甘多野 ?
老夫少妻唔比佢地好恩愛的 ? 唔比生小朋友的 ? 一定好窮的 ? 一定唔識教的 ? 飯餸問題,一定係父母煮得唔啱食 ? 可能個細路自己問題大 d ?

(我無話幫邊一邊的)

水晶宮

asa2012 發表於 17-9-4 16:11
否則又係政府養, ...
我又係走去計下當年佢地幾多歲, 37 同 66 雙方都各有所需, 籌碼就係生仔, 而家個仔17啦!

伯爵府

回覆樓主:

淨係睇83,54,17呢個年齡組合已經夠暈

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

無言

大宅

侯爵府

asa2012 發表於 17-9-4 16:11
否則又係政府養, ...

睇下個地址

點有能力&錢供個仔上大學/IVE,小朋友借關loan還到30歲先開始儲錢,點結婚 生仔?!

分分鐘望個仔養,可憐個細路 點面對個社會,呢d未輸在起跑線,可憐
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至