親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問我地一家三口(仔四歲)訂溫泉酒店,如果訂個間寫明最多可住三名成人/(小童4-6要加床)
咁我仔是否當第三名成人計?而不需加錢加床

我試過用2大人1小童用agoda個apps去訂呢間 房,但一到簡左小童年齡後,agoda又唔俾我過、話酒店年齡限制?咁係咪我用返2人訂就可以?

其實真好亂,搞唔清,謝謝

複式洋房

deckite 發表於 17-9-7 14:29
請問我地一家三口(仔四歲)訂溫泉酒店,如果訂個間寫明最多可住三名成人/(小童4-6要加床)
咁我仔是否當 ...

如仔仔4歲唔需特別加床,照用2大人訂房可以了,去到旅館check in報番可以,有啲毋須加費,有啲酌情收費,放心不是太大問題。

wcpcelia    發表於 17-9-8 09:18

男爵府

tinsantsuen 發表於 17-9-8 08:45
如仔仔4歲唔需特別加床,照用2大人訂房可以了,去到旅館check in報番可以,有啲毋須加費,有啲酌情收費, ...

多謝回覆,尋晚我忍唔住走去問agoda,佢幫我問左酒店,0-2係免費,但我仔4歲,話要加7000yen,500hkd左右,應該包埋兩餐

侯爵府

咁我仔是否當 ...

用日文網Jalan.net訂比較好,直接輸入小孩年齡,選擇埋食咩餐

大宅

咁我仔是否當 ...

你不如試下官網,jalan,rakuten... 佢地網頁訂房多d選項

大宅

deckite 發表於 17-9-8 08:52
多謝回覆,尋晚我忍唔住走去問agoda,佢幫我問左酒店,0-2係免費,但我仔4歲,話要加7000yen,500hkd左右, ...

你個仔4歲,去jalan, rakuten應該可以選幼兒食事布团不要,一般都free

男爵府

takudd 發表於 17-9-8 11:15
你個仔4歲,去jalan, rakuten應該可以選幼兒食事布团不要,一般都free

好呀、謝謝你,我睇下先

首頁

尾頁

跳至