懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

請問有無媽媽幫襯過Andrea Ho Photography 影new born BB 相?好嗎?

大宅

happyvc 發表於 17-9-8 15:49
請問有無媽媽幫襯過Andrea Ho Photography 影new born BB 相?好嗎?

Hi to be honest, my experience with them is so so. The photographer didnt really communicate with me how to pose the baby and ask my preference. Feels kinda commercial but the end product comes out not actually very good.

大宅

happyvc 發表於 17-9-8 15:49

我上佢哋影樓影,其實有點不滿意,個助手用奇怪的方法引我個囡,嚇到佢大喊,之後不停大大聲叫佢,又唔識氹小朋友,攝影師捕捉小朋友的表情又慢,笑多次都影唔到,要揀package包的相也有難度,頗令人失望,不過我經驗差又不代表個個差嘅!祝好運!

珍珠宮

jennyp 發表於 17-9-9 15:13
我上佢哋影樓影,其實有點不滿意,個助手用奇怪的方法引我個囡,嚇到佢大喊,之後不停大大聲叫佢,又唔識 ...

唔係啩!bb影樓一定要好識逗小朋友笑先得,整喊人就唔係幾好了。

大宅

RubyYu07 發表於 17-9-9 15:51
唔係啩!bb影樓一定要好識逗小朋友笑先得,整喊人就唔係幾好了。

係呀!我都好意外,而且好失望!

珍珠宮

jennyp 發表於 17-9-9 16:05
係呀!我都好意外,而且好失望!

所以我每次揀影樓要揀朋友介紹過,口碑唔錯既!

伯爵府

回覆樓主

我覺得佢影new born嘛嘛地,bb 識坐搵佢影都ok 既

別墅

落左訂影new born

伯爵府

Anpanmansuper 發表於 17-9-9 23:45
落左訂影new born

咁我同你想要既野唔同啫,你係鍾意佢風格先
決定落訂,就冇後悔啦

民房

回覆樓主:

我都係係fb睇到d相吾錯所以join! 但好失望!全部由助理拍攝,d相一般,跟本吾值咁多$,同fb sample好大出入,未揀相就先sales千几二千蚊既poster,poster既相一定要買poster先會有!packages(emoji)面冇,永久blacklist間野,一定吾會介紹比朋友!good luck!

大宅

回覆樓主

呢間野認真差!仲賴我個仔唔識笑!

大宅

回覆樓主

呢間野我家姐帶佢個仔去影過點知中左伏,d相差到爆核。對焦對左去第二度eg:公仔清,呀b個樣糢糊到睇唔清楚個樣。話會有埋執相,一放大張相就嚇死人,執都無執過!
Ps我係業餘攝影。

大宅

回覆樓主

bb 6個月大影過。一般,性價比唔高,唔平,可能去左舖租度

大宅

回覆樓主

兩年前上門影new brn,一般般,性價比不算高

複式洋房

回覆 邱優 的帖子

仲諗住去影 cake smash ,見 facebookD 相好靚

大宅

回覆樓主:

我仔仔三個月大時在這間影相,不是Andrea本人影…… 我仔當時怕生保,一放底佢影相就扭計,因為想我抱,什麼人都氹唔到佢,但都見到負責氹小朋友的姐姐已經好盡力…… 因為我見我仔當日的狀態差,已經冇乜期望d相會影得好,但反而有驚喜,攝影師都捕捉到我仔唔扭計個一刻,哈哈…… 最後影到好倦,冇心機揀相,所以加錢買曬全部的,依家諗返覺得好貴。

之後到我仔1歲,去左另一間在荃灣,都是用自然光的影樓,平日影二千幾蚊,包全部相,全家福及小朋友的三個場景,個間好細心,會同我傾影相流程,見我帶去仔仔的衫有d摷,就幫我steam下,影全家福時,會提我們要點擺pose,攝影師和負責氹小朋友的姐姐都好好,最後影出來的效果都好滿意,雖然要等5個星期才收到相的softcopy (因為佢包左20張執左少少的相)

大宅

Bonbonyu 發表於 18-1-25 00:07
回覆 邱優 的帖子

仲諗住去影 cake smash ,見 facebookD 相好靚

我家姐個仔d相佢一張都無放過上去fb,佢自已都知d相衰哂。如果我家姐唔係比d相我睇都唔知佢影得咁差

複式洋房

回覆 邱優 的帖子

知唔知影左幾多錢?

大宅

Bonbonyu 發表於 18-1-25 09:09
回覆 邱優 的帖子

知唔知影左幾多錢?

唔記得了,都唔平,咁既價錢可以係出邊搵d好過佢既攝影師

洋房

我都有去過影CAKE SMASH,影之前話同我BB影熱身相,心諗咁好咁貼心又可以多幾多相,點知影完之後睇相,話D熱身相唔會比反我 要我加千幾蚊買POSTER先會比反整POSTER果張相我 我覺得好似比人呃左咁 又影話影熱身相 長時間影 影到我個仔之後食CAKE攰扭計 效果出黎唔係咁好
都有係媽媽GROUP聽講過佢地個生日帽條帶彈親個BB,但一句道歉都冇

首頁
12345...6

尾頁

跳至