跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

嘩 ! 跌裂腳骨 ! 真係唔知點服侍返佢轉頭 !
咁大B 幾歲返 N1 ??

我都覺 6-10 WEEK 最唔舒服 , 上一胎 8 WEEK 嘔到吊鹽水(仲要年初三)

原帖由 CoffeeCake 於 09-2-24 13:48 發表
我都好同情你。
我都係有個唔多好既工人,工人唔好既都有,係唔敢響工作時間講電話(因為長期有我阿媽吼住),但係佢兩年約中有半年做唔到野(因為唔聽話而跌裂腳骨)。
我而家請左個本地每日3-8去我屋企清潔同煮飯(因為大B要上N1),但 ...

大宅

醒目開學勳章

陽陽媽媽 ,
咁你請你個印時, 係唔係已經識講廣東話OR 英文, 因好怕請到啲完全溝通唔到果啲 !
原帖由 jammylau 於 09-2-24 07:49 發表
我個印印無所謂, 因為佢好鍾意我個仔, 而之前就湊3個, 一個係newborn.

大宅

大B下星期番N1啦!
我梗唔會服侍佢啦,但係會破財,因為買張機票叫佢番印尼休養三個月,佢聽日就上路啦!唉,好過對住個一日到黑響屋企跳黎跳去既人!(佢好老土,係都唔用拐杖,成日響度跳跳跳),佢三個月後會番黎拆釘(醫院鑲左釘入骨),抖多一陣都完約。最唔抵係,仍然要比呢半年既LEVY!

原帖由 必朱 於 09-2-24 14:05 發表
嘩 ! 跌裂腳骨 ! 真係唔知點服侍返佢轉頭 !
咁大B 幾歲返 N1 ??

我都覺 6-10 WEEK 最唔舒服 , 上一胎 8 WEEK 嘔到吊鹽水(仲要年初三)

大宅

醒目開學勳章

咁白支人工 OR 2/3 PAY ??
嘩 ! 你而家又真係隨時開始會唔係好舒服喎 ! 伸要做埋佢果份, 真你唔知點多謝佢, 咁你係咪又開始要請人 ?

我 而家 7WEEK 直頭想 C , 食又想嘔唔食又胃痛 !

原帖由 CoffeeCake 於 09-2-24 14:12 發表
大B下星期番N1啦!
我梗唔會服侍佢啦,但係會破財,因為買張機票叫佢番印尼休養三個月,佢聽日就上路啦!唉,好過對住個一日到黑響屋企跳黎跳去既人!(佢好老土,係都唔用拐杖,成日響度跳跳跳),佢三個月後會番黎拆釘(醫院鑲左釘入骨),抖多一 ...

大宅

我個工人知到我有左好開心, 仲話"i want a girl", 因佢有三個仔, 加埋我第一個又係仔, 所以好想我生女, 心諗我都想, 但呢d野控制唔到, 最緊要係bb健康.

coffeecake, 好同情你, 而且仲要比levy!! 我一早同工人斷約再續約, d錢益工人好過益果個垃圾再培訓局...真係講親都火

大宅

佢放左30幾日有薪病假,我要比八折人工佢架!
不過佢都有幫下手洗燙。
我已經請左鐘點啦,已經幫左我阿媽3個星期,下星期開始會正式同我做。
至於請黎幫我阿媽湊細B既全職,都快要著手搵。

原帖由 必朱 於 09-2-24 14:18 發表
咁白支人工 OR 2/3 PAY ??
嘩 ! 你而家又真係隨時開始會唔係好舒服喎 ! 伸要做埋佢果份, 真你唔知點多謝佢, 咁你係咪又開始要請人 ?

我 而家 7WEEK 直頭想 C , 食又想嘔唔食又胃痛 !

...

大宅

但係我一早唔諗住續工人約,所以無去提早續。。。

原帖由 miutang 於 09-2-24 17:40 發表
我個工人知到我有左好開心, 仲話"i want a girl", 因佢有三個仔, 加埋我第一個又係仔, 所以好想我生女, 心諗我都想, 但呢d野控制唔到, 最緊要係bb健康.

coffeecake, 好同情你, 而且仲要比levy!! 我一早同工人斷約再 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 必朱 於 09-2-24 14:09 發表
陽陽媽媽 ,
咁你請你個印時, 係唔係已經識講廣東話OR 英文, 因好怕請到啲完全溝通唔到果啲 !

我個印印英文好好, 唔識中文, 佢之前響singapore做過3年, 所以英文好好, 重好過我之前個賓賓. 我之前個賓賓啲英文好唔得

大宅

醒目開學勳章

miutang ,陽陽媽媽 ,

咁你地啲工人都幾好喎 !
聽到個心都舒服啲, 好似有返啲希望咁 !

大宅

醒目開學勳章

個胃仲係好唔舒服 , 上一胎就成日都有大大 , 今次數日都冇, 又唔敢太出力喎

大宅

我都係大大次數疏左,唔知係咪因為食少左野(無胃口)

原帖由 必朱 於 09-2-25 12:04 發表
個胃仲係好唔舒服 , 上一胎就成日都有大大 , 今次數日都冇, 又唔敢太出力喎

大宅

必朱>> 放心啦, 我相信你會找到個好工人架, 希望在明天.

我都成日反胃, 唔想食野... 真係無晒人生樂趣.

大宅

畀面勳章

原帖由 必朱 於 09-2-25 11:59 發表
miutang ,陽陽媽媽 ,

咁你地啲工人都幾好喎 !
聽到個心都舒服啲, 好似有返啲希望咁 !

我第一個工人都係好差, 今次呢個算唔錯.

大宅

畀面勳章

原帖由 必朱 於 09-2-25 12:04 發表

我成日食唔到嘢, 又成日嘔, 但係就成日都有大大

別墅

我都係好快5week就開始口淡淡, 無咩胃口, 好似快過上次

大宅

尋日好似有番小小胃口,又開始怕自己大食!
不過,今日番到公司又無胃口。唔知係咪番工影響胃口(尋日放假)。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我成日都頂住個胃,但如果唔食野又嘔同作嘔好辛苦,食野又客易重.
我前排嘔到飛起,日日如是.又冇心機,又要凑仔,個人簡直倦起來.....希望快d到3個月啦.我諗會好好多.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

畀面勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-2-26 11:12 發表
尋日好似有番小小胃口,又開始怕自己大食!
不過,今日番到公司又無胃口。唔知係咪番工影響胃口(尋日放假)。

我尋日都係好咗少少, 嘔得兩次, 不過今日又嚟過, 我覺得同天氣有啲關係.

大宅

畀面勳章

原帖由 hellopuppy 於 09-2-26 11:39 發表
我成日都頂住個胃,但如果唔食野又嘔同作嘔好辛苦,食野又客易重.
我前排嘔到飛起,日日如是.又冇心機,又要凑仔,個人簡直倦起來.....希望快d到3個月啦.我諗會好好多. ...

我都係等更3個月, 時間過得好慢

別墅

回覆 # 的文章

我都係成日個胃頂住, 但又嘔唔出, 同時又無乜胃口, 個人全身好似無力咁...好想快d過三個月呀.

首頁

尾頁

跳至