興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

bbchai 發表於 18-2-24 10:57
你去鸭記應該有得買,租上網睇下,小就比人做。我問到人借機,但要自己配火牛,希望能夠用。
...

昨日鴨記搵唔到,後來去深之都轉片度,要$100/小時,佢話Hi 8 帶易斷,機易壞。
所以收貴的。

珍珠宮

panda361 發表於 18-2-10 01:08
回覆 crshk 的帖子

終於買了一部2手mini dv, 趁年假慢慢試。

請問在那裡買mini dv機,可成功轉為DVD?

珍珠宮

2024年龍年勳章

olkan 發表於 19-1-10 10:04
請問在那裡買mini dv機,可成功轉為DVD?

在Dcfever 二手區, mini Dv 用1394 入電腦是avi, 是可以燒成DVD, 不過DVD 放多幾年又係會發毛。我放上YouTube, 設定private, 幾時睇都得。

珍珠宮

panda361 發表於 19-1-10 10:40
在Dcfever 二手區, mini Dv 用1394 入電腦是avi, 是可以燒成DVD, 不過DVD 放多幾年又係會發毛。我放上 ...

我的舊機已壞,所以想買二手機自己學轉dvd。都有20多盒,俾錢人轉就好貴。
請問可否send給我呢?請問1394可在那裡買到?普通電腦店可買到?

珍珠宮

2024年龍年勳章

olkan 發表於 19-1-10 10:49

我的舊機已壞,所以想買二手機自己學轉dvd。都有20多盒,俾錢 ...

二手機,都係講運氣,baby kingdom 二手區,carousell, Facebook 入面 market place, https://www.dcfever.com/trading/index.php
俾錢人轉,仲有一個缺點,就係佢哋會壓縮影片,再放入dvd,影響質素。
至於1394, 你睇返這個Post 前幾頁,有詳細介紹。

珍珠宮

panda361 發表於 19-1-10 10:58
二手機,都係講運氣,baby kingdom 二手區,carousell, Facebook 入面 market place, https://www.dcfev ...

謝謝

首頁

尾頁

跳至