時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

dearmm 發表於 17-9-11 01:48
點解要公佈嗰兩名大學生身份?大學自己會處理,點罰、點教,有必要公開?!不必要隊出嚟公審。
...

紅衛兵最鍾意批鬥,唔開名邊有得批。你睇有心人連校務都想管,誓不罷休就知。有心人請不要舉個頭出來爭住認,你嘅回覆我不會有任何回應。

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-11 00:58
救命,唔該不要寫簡體字,這裡是香港。不是大陸。
係時候成長同學下放眼世界

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fwp 發表於 17-9-11 07:13
多谢支持 indeed, it is much easier for me to write in English, that's how i was brought up wit ...
有啲人明顯帶上有色眼鏡,可以不理

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

mother904 發表於 17-9-10 23:37
觀乎學生會最初置身事外,之後竭力維護的反應,他們一定知道是誰所為,極大可能是學生會成員 ...

同意,佢哋反應越大,越係身有屎,依家甚至惡人先告狀,先發制人,出公開信要校長道歉,承諾以後唔可以干預學生會事務,佢哋簡直係讀屎片

珍珠宮

skmibb 發表於 17-9-10 22:56
一定是教大的人做嗎?民主牆是公眾嘅地方,任何人都可以經過。

不如你睇下學生會會長嘅聲明,唔難發現好多hints

珍珠宮

manmanme 發表於 17-9-10 23:15
找到了:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170910/bkn-20170910123040192-0910_00822_001.html

呢個係城大的,依家講緊個兩個係教大的

子爵府

MsBusy 發表於 17-9-11 07:22
有啲人明顯帶上有色眼鏡,可以不理
在我成长过程中从来没有觉得香港人是这么不包容。这几年越来越觉得不如以前,太陌生。
心盲最可怕。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

woodpecker 發表於 17-9-11 04:06
係呀,學生會而家好似向大學開戰咁

佢哋惡過黑社會,黑社會都未敢寫公開信要求警察道歉,承諾以後唔可以干預黑社會事務,呢班學生會真係膽大包天,洗腦洗到懞咗

fwp    發表於 17-9-11 07:56

禁止訪問

水晶宮

orangeca 發表於 17-9-11 07:03
班學生分分鐘用罷課要脅校長跪低

罷囉,最好有本事就自動退學唔好讀,唔好浪費納稅人啲錢教班黃衞兵出嚟!

禁止訪問

子爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-11 00:58
救命,唔該不要寫簡體字,這裡是香港。不是大陸。

救命!人地用乜文字关你乜韦呢?你学识少唔识睇仲大大声係度嘈,失礼死香港人!

子爵府

WChan 發表於 17-9-10 23:03
學生會應該已經知道係邊d 人做

知道係自己友做,咪起晒鋼出聲明囉,如果佢地知係街外人做,仲唔即刻出留話人屈佢咩

子爵府

牛子 發表於 17-9-11 07:39
呢個社會有正面同反面的聲音, 希望你唔好介意, BK係社會縮影, 其實善意GE會員仲有好多, 無謂為一D明顯比較 ...
no not anger or anything.... just seeing from an observer's stance, the society has not been moving forward much...in HK, we used to stress on 法理; and we, in the past, criticized people in mainland China just focused on 人情 but not 法理。Now, the young generation or at least a strong voice in the society has missed the part of 'rationality'... and the direction they are moving toward is the 'y-理' once the HKer despised.
心盲最可怕。

伯爵府

JO_100 發表於 17-9-10 22:54

校方吾需要理學生會,同學生會有關就吾可以公開嗎?

引蛇出洞

珍珠宮

2024年龍年勳章

fwp 發表於 17-9-11 07:53
no not anger or anything.... just seeing from an observer's stance, the society has not been moving ...

佢地話法律排第二,又話違法達義

禁止訪問

首頁
34567...11

尾頁

跳至