派對情報

跳至

首頁

尾頁

別墅

第三次為囡囡攪生日會,之前經驗不足甩漏多,今次頗為滿意,跟大家分享細節作參考

地點: 大角咀某屋苑,朋友係住客幫我book場

1) Cake - ONDA pastXX expreXX
咁多年都係搵老闆訂蛋糕,無一次令我失望。先前想好造型,跟老闆講清楚細節,佢就跟足我要求做,仲送左好多公仔俾我無加錢,味道我選banana chocolate,個個都話好好食,四磅蛋糕清哂!

Cheuk2012    發表於 17-12-9 15:44

別墅

回覆樓主

2) Magician - Mr. OscXX from DreXm parXy
我係FB搵呢間公司,留意左好耐,佢攪個d party 全部都好靚,奈何我budget 有限無請公司攪,但就請左他們的魔術師哥哥同攝影師先生。攝影師我未收到相,未俾到comment, 但魔術師哥哥好好,識攪氣氛,表演好睇,魔打手扭出各種不同造型的氣球,唔係普普通通的氣球,扭公主/ 蛋黃哥等等全部似模似樣。我好滿意!

別墅

回覆樓主

3) Gas from 偉大的淘寶
【氦之源家用氦气罐瓶氢气球充气打气筒机结婚庆婚房布置生日婚礼节】,复制这条信息¥j1mW0eJLedx¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

可以直送香港

4) Balloons from TaoBao
【我剁手都要买的宝贝(Pokemon Go皮卡丘宝可梦go玩具神奇宝贝宠物精灵口袋怪兽铝膜气球),快来和我一起瓜分红包】,复制这条信息¥n3pD0eJpZ1l¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

六十個汽球,我三個人用一小時完成充氣

Cheuk2012    發表於 17-12-9 15:44

別墅

回覆樓主

5) poster
【宝宝周岁生日宴卡通绿色森林动物主题派对背景板喷绘画面设计素材】,复制这条信息¥F2XZ0eJpjpQ¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

師奶想慳錢,唔想搵人design poster, 係淘寶搵來搵去都搵唔到Pokemon主題的海報,最後決定用呢個動物主題,$18一個soft copy, 我識少少photoshop, 自己改名,然後攞去BaXXer shop print. Total $2XX. 我建議大家唔好選帆布料,選"LAMINATED POSTER " PP紙,又薄又輕,用雙面膠一貼就得。有一年用左帆布,用左好多時間先掛到又會跌。

Cheuk2012    發表於 17-12-9 15:45

別墅

回覆樓主

6)彈床- SC parXy tiXe
已經係第二年幫襯,今年加碼,一次過訂左兩個彈床俾小朋友玩!準時有交帶,我兩點party開始佢一點就到幫我set場,彈床乾淨,小朋友勁開心!

別墅

回覆樓主

7)Macarons and cupcakes - Swxxtie SwXns
訂左呢兩款甜品作為回禮禮物,馬卡龍餡呢,一半用焦糖味古力,一半用黑朱古力,唔太苦又唔會甜到漏,大人小朋友見到咁可愛嘅馬卡龍都好鍾意,老闆仲親自送貨兼幫我插哂90枝馬卡龍,真係好好人

公司名稱我全部打XXX大家應該估到的,估唔到先PM我啦

Cheuk2012    發表於 17-12-9 15:45

別墅

回覆樓主

8) 到會服務 - pantXy fXXdies
之前搵開胡大媽,好可惜佢今年開始就停止接訂單,我係Baby Kingdom 睇到有媽媽介紹呢間,也跟著訂。那位媽媽無介紹錯呀!好食!

講多次,㦝請大家用google/ FB 大神search左先,搵唔到先PM我,不要留下PM字在回覆處,打左咁多字唔想俾版主封我帖,希望大家見諒喔

小小分享,希望幫到大家攪生日會都順順利利啦!

男爵府

回覆樓主

多謝分享!我都諗到頭爆點幫囝囝搞8歲生日會,不過我只請幾個囝囝既朋友仔

大宅

anitatayeung 發表於 17-9-11 15:33
5) poster
【宝宝周岁生日宴卡通绿色森林动物主题派对背景板喷绘画面设计素材】,复制这条信息¥F2XZ0eJpj ...

好正呀,我囝都好鍾意pokemon,正好讓我參考,多謝分享

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

好正好詳細

伯爵府

好細心的媽咪,小朋友一定很開心!

謝謝分享!

大宅

anitatayeung 發表於 17-9-11 15:28
第三次為囡囡攪生日會,之前經驗不足甩漏多,今次頗為滿意,跟大家分享細節作參考

地點: 大角咀某屋苑,朋 ...

可否pm魔術師同彈彈床資料俾我,謝謝

禁止訪問

別墅

回覆樓主

生日會物資免費轉贈

請問有沒有媽媽想要圖中的生日旗及桌紗裙呢?
環保d唔想就咁掉去堆填區,免費,但只限郵寄(郵費自付)
有興趣請主動PM我啦,謝謝
Thank you

子爵府

2023年兔年勳章

已pm.
27/11 就是我的大日子呀!!

民房

I want to read your party photo. And I would get more idea to make my daughter's party(e.g. inflatable bed, party service... ). Please PM all the detail to me. Thanks !
Wait to see your photos...

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

anitatayeung 發表於 17-9-11 15:39
7)Macarons and cupcakes - Swxxtie SwXns
訂左呢兩款甜品作為回禮禮物,馬卡龍餡呢,一半用焦糖味古力, ...
樓主, 成個生日會都好有心思, 好為賓客著想, 好靚好正!
我想問下插馬卡龍個台係訂定係自製架? THANKS!

大宅

回覆樓主

請問你訂到會是幾多人份量?夠食嗎?

洋房

anitatayeung 發表於 17-9-11 15:34
6)彈床- SC parXy tiXe
已經係第二年幫襯,今年加碼,一次過訂左兩個彈床俾小朋友玩!準時有交帶,我兩點p ...

樓主,請問可否pm魔術師,歺飲及彈床資料?謝謝有勞。

別墅

S.B.N. 發表於 17-10-23 14:12
樓主, 成個生日會都好有心思, 好為賓客著想, 好靚好正!
我想問下插馬卡龍個台係訂定係自製架? THANKS!
...

個stand係問那間整馬卡龍公司租的,party 後第二天還。租架$200

首頁

尾頁

跳至