跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家知唔知幾時開始食完奶就唔駛掃風?

禁止訪問

別墅

原帖由 bibichu 於 09-2-10 23:13 發表
我記得好似六,七個月嗰時開始冇掃,等抱抱吓自己burp。

我阿囡都係, 佢坐直身就自己burp la!
http://hk.myblog.yahoo.com/elsa-manfred

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔都係6至7個月無再掃風啦,一來好似上面D媽媽話齋,自己識坐就自己burp, 而且依個月數開始好難同佢掃,佢郁多兩郁就自己burp左啦。

大宅

6個月開始唔需要na

別墅

我到宜家都有, 費時他自己burp嘔水或奶!

大宅

好似五六個月開始無 lu, 不過我 bb一向好少嘔奶. 前幾日好懷念同佢掃風既日子, 想同佢掃吓, 佢要去玩都唔俾我搞lu.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都有幫佢掃風, 特別係晚上睡前果餐奶, 不過大大吓唔係每次都 burp 到, 有時佢自己坐直會 burp, 有時完全冇, 我問我老豆 (bb公公), 佢話如果仍然用奶樽飲奶, 會有機會啜咗啲風, 都要 burp, 如果大個仔用杯飲, 唔 involve 奶咀吸啜的動作就唔駛, 好似有道理, 但我唔知其實係唔係

大宅

原帖由 tinypoem 於 09-2-11 10:00 發表
我都有幫佢掃風, 特別係晚上睡前果餐奶, 不過大大吓唔係每次都 burp 到, 有時佢自己坐直會 burp, 有時完全冇, 我問我老豆 (bb公公), 佢話如果仍然用奶樽飲奶, 會有機會啜咗啲風, 都要 burp, 如果大個仔用杯飲, 唔 in ...

我個女7個月已經唔比我掃風甘我地就比佢坐15-20min學行車甘佢好多時自己會gu左風。

禁止發言

回覆 # 的文章

大宅

我個女已唔駛掃風
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都仲有幫佢掃嫁, 因佢己前成日都有嘔, 而家大咗就好少, 但穏陣D都會幫佢掃, 由其係臨瞓前個餐, 要佢GU 到先放心比佢瞓 ( 其他餐都未必掃到佢 GU !) !

子爵府

我呢幾日開始無幫bb掃風~
其實之前唔掃都唔怕,不過覺得穩陣d~

首頁

尾頁

跳至