懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新手第一胎…岩驗到4~5週時會有啲作嘔,累同腰痛!到而家6週幾,徵狀無左,有啲唔實左,擔心!有無媽媽可以分享下?

大宅

johnnywendy 發表於 17-9-13 19:37
新手第一胎…岩驗到4~5週時會有啲作嘔,累同腰痛!到而家6週幾,徵狀無左,有啲唔實左,擔心!有無媽媽可 ...

應該唔關事,我當初就係有徵狀先驗孕。根據醫生照胎,我知自己懷孕時先中咗7至10日。
之後我又無咗d徵狀,到7w左右先開始正式害喜到13-14w。依家20w了。
好多媽媽包括我自己都會亂諗野,但要信bb丫

男爵府

新手第一胎…岩驗到4~5週時會有啲作嘔,累同腰痛!到而家6週幾,徵狀無左,有啲唔實左,擔心!有無媽媽可 ...

唔係個個人都會反應大嘅

複式洋房

dolphinhay 發表於 17-9-13 19:42
應該唔關事,我當初就係有徵狀先驗孕。根據醫生照胎,我知自己懷孕時先中咗7至10日。
之後我又無咗d徵狀, ...

thank so much ar

大宅

回覆樓主

唔洗太擔心,有人係會早點無徵狀。 有人過幾日又有返。

珍珠宮

回覆樓主

唔係一直會有呢種感覺,你下次產檢係幾時?

複式洋房

RubyYu07 發表於 17-9-13 22:22
唔係一直會有呢種感覺,你下次產檢係幾時?

約左下星期一第一次檢查呀!唔知照唔照到呢

別墅

回覆樓主

大肚婆日日症狀都唔同
我都未適應到

複式洋房

yoyopie 發表於 17-9-13 22:43
大肚婆日日症狀都唔同
我都未適應到

而家幾多週?可以交流下?

別墅

johnnywendy 發表於 17-9-13 22:56
而家幾多週?可以交流下?

我25週了。
有時腰痛便秘火燒心嘔吐有老公分離症多愁善感擔心依樣個樣。但有時訓醒又冇事,明明好小心飲食但有一排又肚瀉,重有不定期肚皮拉扯痛,因為佢要擴大..........

大宅

每個孕婦的懷孕徵狀都唔一樣.

在感受胎動之前會覺得唔實在, 因為你感應唔到佢, 唔知佢做緊乜, 係咪仲成長緊, 每次只能等照B超才放心.

到有胎動, 一切會好起來, 唔會咁神經質.

別墅

我而家18W,一直以嚟都唔算多懷孕徵狀,聽到同期嘅媽媽們好多個都嘔到癲咗但係我又照樣食得瞓得胃口正常,我諗只係冇見紅冇流啡個肚冇勁痛就應該唔駛太擔心,加油呀~

大宅

首先, 恭喜你!祝你一切順利,生個肥肥白白既BB.
其實不用擔心的. 每人或每胎情況都有別. 我第一胎從知道有左一路到生,除左無M之外,都沒有其他什麼懷孕徵狀(作嘔,腰痛). BB一路都有健康成長的.

公爵府

個個人嘅害喜反應唔同
有啲人嘔到九彩
有啲人同你一樣冇咩反應
一樣都是生到健康肥白bb
放心,祝福你

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

只要冇流啡見紅,唔使太擔心。

大宅

我依家5w 又係無乜感覺 不過擔心過後 又會拍拍個肚 叫bb要乖乖成長 媽媽知你係度既

別墅

我都係 驗到果時5w 剛剛一星期 尋日就無哂徵狀 我都好驚 諗緊去唔去睇醫生

複式洋房

oisuen 發表於 17-9-14 12:17
我都係 驗到果時5w 剛剛一星期 尋日就無哂徵狀 我都好驚 諗緊去唔去睇醫生
...

同你一樣…我約左下星期一呀

公爵府

咁冇肚痛,出血嘅情況,應該冇事嘅,冇咁擔心

別墅

我都好擔心,早幾日照仲未有心跳,好擔心,醫生話而家3.6mm大概5-6w..正常嗎?

首頁

尾頁

跳至