夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

洋房

八年婚姻一直平平淡淡, 沒有小朋友,有個非常痛錫我的老公, 真沒有想過自己會出軌, 他的出現, 令我對老公態度完全改變, 回到家對他不秋不睬,他的出現, 令我明白什麼是愛一個人, 原來愛一個人真的可以很瘋, 他給我感覺真的很特別, 雖然只是跟他數個月, 但他巳令我願意放棄我的家, 但可惜他巳有家室, 還有小朋友, 但我們也不自覺地愛上了,大家也知道這樣會傷害大家, 但大家又不捨得放手, 我心真的很痛苦, 因為我真的很喜歡他...自從跟他一起之後每天也會哭, 我哭是因為我很愛他,但知道是沒有結果, 因他巳說明不會離婚, 其實我也不用他離, 始終破壞人家是不好, 到底我天天哭是因為深愛他, 還是我覺得對不起我老公有內疚感呢, 我想跟他斬, 但真的很不捨得.但每晚跟老公睡在同一張床, 個心是想著他, 真的很辛苦.....

男爵府

你不如揾吓附近家庭綜合服務中心的社工傾吓啦!

http://www.swd.gov.hk/doc/family ... Apr%202016_rev1.pdf

洋房

回覆 aw07044780 的帖子

謝謝你, 我有同朋友傾訴過, 沒有用, 只有自己才聽到自己心裡聲音, 沒有人會明白

男爵府

你好衰,有對你好嘅老公唔珍惜,重破壞人地家庭,重有唔好咁天真,5知你點開始,但好多人夫出來玩開係高手,如果對你唔好唔浪漫又點令你冒險比佢免費玩

ying_mail    發表於 17-9-14 12:57

男爵府

回覆 香香Fai 的帖子

我同你情況差不多, 都是深愛出面那個, 大家都各自有家庭同仔女, 但自從幾個月前被老公發現, 我們就沒再見面, 只有ws, 我可以話你知那個己表明不會離婚, 你再愛也只有更痛, 我這幾個月都受夠喇, 既然老公又錫你,我勸你人同心都番去喇, 男人通常怕麻煩, 要搞離婚而同你一齊, 不如算數, 我那個就是咁, 一齊時係好愛的, 但一有事就叫你番去, 我用左幾個月都係放低左大部份, 還差少少, 時間是可以幫到你的, 加油!

子爵府

已發生關係嗎?
小心人夫只是食下快餐

男爵府

社工和朋友不同。

其實建議你揾社工, 就係佢地可以用輔導形式, 等你去留意返自己內心的想法和取向。你試吓啦!
希望幫到你!

民房

可必做d傷害自己和其他人的事呢

男爵府

香香Fai 發表於 17-9-14 11:08
八年婚姻一直平平淡淡, 沒有小朋友,有個非常痛錫我的老公, 真沒有想過自己會出軌, 他的出現, 令我對老公態 ...

一齊耐左就會覺得平淡,如果冇寄託咁啱又有個合眼緣、啱傾嘅佢出現,好容易就會出軌。佢一早講左唔離婚,我估佢仲係好愛佢老婆,唔係愛你愛到咩都可以放棄。遲啲佢要分手你仲難抽身,不如嘗試下同老公去旅行、諗返當初嘅心跳回憶,搵返以前愛佢嘅優點、感覺等,唔好等老公發現左先後悔。

ying_mail    發表於 17-9-14 12:58

大宅

八年婚姻一直平平淡淡, 沒有小朋友,有個非常痛錫我的老公, 真沒有想過自己會出軌, 他的出現, 令我對老公態 ...
你同個男人講已經攪離婚,睇下佢會點對你.
出面搵個已婚女人,最大好處係唔駛上身.

ky_kiske    發表於 17-9-26 17:14

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

人夫又人妻,完美組合,識玩一定係甘玩,一句大家都有家庭,當sp, 冇手尾跟!
人夫一早已講唔會離婚,佢對你又會有幾愛?你老公又對你好,趁未被發現,回頭是岸吧!

cat68    發表於 18-6-24 00:01
jasonkot    發表於 18-6-19 18:50

用戶要求終止服務

一起了8年,大家一定少了火花,而新識的男人,因大家不相識,話題一定多,話題多了,會令自己不知不覺愛上了他,一點也不出奇,情形就像初初拍拖,互相摸索的階段,但當大家摸索完,你對佢的愛,可能還在,但他唔排除係玩家,對你開始生厭,始終你未能摸清對方的心想什麼。

我成日覺得感情沒有對或錯,雙方相愛,雙方願意放棄個家,外人睇可能覺得好任性,好不負責任,但局外人好多時係唔明白內情,總之處理得好,都未必係一件壞事,但大前提是要處得好。但睇你哋的情況,我覺得斬吧!

瑪瑙宮

点唔使佢離婚, 点唔想破壞人家庭, 个男人根本唔會為你離婚, 唔好講到自己咁偉大.

佢同你都因為你係人妻唔會上身, 當你私家 x 咋.

重要係你老公對你好好, 你真係乜乜痕.

用戶要求終止服務

衝勁BB 發表於 17-9-14 11:44
一齊耐左就會覺得平淡,如果冇寄託咁啱又有個合眼緣、啱傾嘅佢出現,好容易就會出軌。佢一早講左唔離婚, ...
對吖,亦唔排除係玩家,其實一個女人,到了某年紀,係好想好想有人關心的,現在有人關心,就易迷失。而對方又一早表明唔會離婚,一早落閘,樓主都係快快抽身,時間太耐,越辛苦呀!

子爵府

回覆樓主

認真定玩玩下?

一句離唔離婚就知

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

KUENKUEN1970 發表於 17-9-14 11:22

我同你情況差不多, 都是深愛出面那個, 大家都各自有家庭同仔女, 但自從幾個月前被老 ...
你同樓主都好夠薑,上大婆網認係小三。
不過你就衰好多,
之前你話你老公無理反對你識異性朋友,
仲爭取到一些BK jm同情,
當時已經覺得你不理丈夫唔開心,
點都要同另一個男人保持聯絡極有問題,
今日真相大白!
你自己係人妻,
都去勾人老公,
有冇同理心?有冇?
網上冇人知你係邊個,
都上來講大話呃jm同情,
實在太假丶太賤格。

水晶宮

畀面勳章

明知沒有好結果, 為何乃繼續留戀糾纏不清 ? 早日回頭吧, 挽救兩個家庭

ritalwt    發表於 17-10-27 16:47

洋房

回覆 beebee67890 的帖子

感情的事沒有分對與錯, 只有愛和不愛, 我沒有破壞他的幸福, 也沒有要他離婚, 只是他一開始叫我不要放太多感情在他身上, 因為他是一個傳統的男人, 家庭觀念很重.

用戶要求終止服務

香香Fai 發表於 17-9-14 12:10
回覆 beebee67890 的帖子

感情的事沒有分對與錯, 只有愛和不愛, 我沒有破壞他的幸福, 也沒有要他離婚, 只 ...
如果佢係咁傳統,又點解佢唔一早拒絕同你聯絡? 佢一早咁表明,佢好高招。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你冇仔女,如果婚姻唔開心,
離婚搵過個,唔好呃你老公。

但你個情夫一早落閘話唔會離婚,
講明你願者上釣,
你以為佢愛你?
佢當你免費雞咋。
你話有婦科病3個月唔能夠上床,
你睇佢仲搵唔搵你?

首頁