義工

上樓一族 今日: 0|主題: 5887

居屋之後排公屋, 天倫樂?

別墅

國民生產總值:519

想問問, 老人家以前買過居屋, 但幾年前無左名喇, 而家我排緊公屋, 係4人家庭, 請問可唔可以加呢個老人家落去變天倫樂計劃??

王國熱話
【活動結束】國王送你惠而浦Puri-Pro抽濕淨...
【活動結束】國王送你SmartGlobe™ Explorer AR...
【活動結束】國王送你 Ella\'s Kitchen 有機果...
【活動結束】國王送你日本GOO.N大王紙尿片...

侯爵府

國民生產總值:23717

2018勳章

iriskiukiu 發表於 17-9-14 11:11
想問問, 老人家以前買過居屋, 但幾年前無左名喇, 而家我排緊公屋, 係4人家庭, 請問可唔可以加呢個老人家落 ...

唔可以

別墅

國民生產總值:771

iriskiukiu 發表於 17-9-14 11:11
想問問, 老人家以前買過居屋, 但幾年前無左名喇, 而家我排緊公屋, 係4人家庭, 請問可唔可以加呢個老人家落 ...

公屋有冇6人單位?

公爵府

國民生產總值:27161

2018勳章

代人問:請問做女時係住公屋.結婚同老公用白表抽到居屋.之後放售.咁要待幾耐才可再申請公屋或居屋呀?居屋係咪只有一次quoto.所以佢已經冇資格申請.唯有用仔,囡名白表申請?

大宅

國民生產總值:2445

ngwong2 發表於 18-3-11 09:00
代人問:請問做女時係住公屋.結婚同老公用白表抽到居屋.之後放售.咁要待幾耐才可再申請公屋或居屋呀?居屋係 ...

無資格再申請只有子女先可以有資格用白表申請

公爵府

國民生產總值:27161

2018勳章

angela96 發表於 18-3-11 11:13
無資格再申請只有子女先可以有資格用白表申請

tks

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.