夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

結婚6年,有個3歲小朋友,有左小朋友之後,佢就成日打機,陪我地出街就心不在,只係個心掛住打機,同D網友組隊打機,緊張網友D Message多個我同個女,平時唔會主動CALL我,關心我,佢覺得呢D係多餘嘢,我地係屋企都好小講嘢,成日就為個女噪,其實呢D婚姻係現今社會係唔係好正常? 佢自己MOOD到就會挍下個女,否則就打機。佢又無出軌,放工就返屋企,一係打機,一係睇電視,個關係就好似租屋住咁,有咩唔好煩佢,自己挍掂,否則就覺得我CHUR緊佢做嘢,同埋覺得我煩,其實個心都成日想離婚,係唔係自己太自私? 一諗就諗離婚?

琥珀宮

畀面勳章

CROYLEUNG 發表於 17-9-14 14:29
結婚6年,有個3歲小朋友,有左小朋友之後,佢就成日打機,陪我地出街就心不在,只係個心掛住打機,同D網友 ...

見呢版嘅 case,好多都同你差唔多情況

會唔會 bb 出世後,放晒所有心機時間空間响個細度,忽略咗同先生嘅關係,令佢轉移咗寄託?

大宅

我個女痴我度死,我咩私人時間都無,叫佢睇住個女,我去行街,就變左佢自己打機,個女自己同自己玩...

男爵府

結婚6年,有個3歲小朋友,有左小朋友之後,佢就成日打機,陪我地出街就心不在,只係個心掛住打機,同D網友 ...

覺得你C6好似仲未定性咁,成日顧住打機對家庭嘅野一D都唔關心

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

根本就唔合適結婚,又可能佢太自私.

大宅

唔係出現問題,只不過女人覺得男人最好以事業為重,一下家庭為重,我地一放工就想家庭樂,但男人想要的是私人空間,例如打機,佢可能覚得一放工就返屋企又可以陪你地,又可以打機,覺得自己做得好好

公爵府

回覆樓主:

咁佢婚前係咪咁?如果唔係,咁就要揾原因喇

複式洋房

回覆樓主:

大家傾下,商量下

伯爵府

2024年龍年勳章

你覺得有問題即係已經係問題。
坦白說,我唔識解決沒有共同興趣的關係… 從來覺得沒溝通的夫妻關係是非常的匪夷所思。

男爵府

開心吸收勳章

一定係樓主有BB後, 乜都係BB為先, 老公當無到 (我仍然都係受害者) 好啦, 老公唔使老婆理, 又嫌三嫌四, 又唔記得當初係自己要老公自己攪掂自己.

瑪瑙宮

咁你又點對佢呢?

別墅

CROYLEUNG 發表於 17-9-14 14:52
我個女痴我度死,我咩私人時間都無,叫佢睇住個女,我去行街,就變左佢自己打機,個女自己同自己玩... ...

其實佢又無錯喎
不過同你期望既野唔同
你想佢陪個女 係陪個女玩 親子時間
佢既陪 係陪伴
我覺得係價值觀同溝通問題

大宅

睇到你分享,我覺得同我情況一模一樣。我一見佢拎起電話就眼火爆,真係好想揼爛佢電話。平心靜氣講過、脾氣發過都還是打機,佢生命除了打機便是睡覺,我真係好無奈。

我覺得唔係只顧孩子而忽略他關係,而係個男根本無想去修補或改變,或者根本他們不覺得有問題

當初又話有幾鍾意幾愛,結婚後真係放在一旁,有需要便要娛樂他,還要話我唔溫柔河東獅⋯

Sorry,變左自我發洩。

見到你的情況,我覺得我也不是孤單。發洩過、訴苦過我們還是要重新出發。既然選擇了他,他不做的,我們便惟有行多幾步,想多些辦法去改變情況,加油呀,我們!!

伯爵府

會唔會你將好多野都放係你女身上,而忽略左你老公感受

大宅

您老公係咪屋企都叫做有錢,所以性格變成咁?

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

如果身邊女人唔理佢,男人一係打機,一係打飛機,再下去就搵女人,所謂「理」,唔係下下叫佢做嘢,日哦夜哦,你唔改佢只會封係自己遊戲世界。

要仔女幸福,不只全天侯去照顧,反而你要氹掂你老公,你成功,就多一個人去睇仔女,你唔做或表達錯,都會得自己一個行落去。

大宅

回覆樓主:

男人不嬲都打機架啦!
你要明白係男人既世界係覺得自己係屋企就已經係陪緊你,就算佢打緊機
重點係近年既game真係要組隊同人合作打,所以先會出現你覺得佢變左
或者你好好地同佢傾下

複式洋房

CROYLEUNG 發表於 17-9-14 14:52
我個女痴我度死,我咩私人時間都無,叫佢睇住個女,我去行街,就變左佢自己打機,個女自己同自己玩... ...

我的情況都同你差5多 自己都冇私人時間 分配左比2個女 但c6放工就打機 完全5會理2個女 一左距打機就發脾氣 所以易家都好少交流

複式洋房

suivyr 發表於 17-9-15 14:02
睇到你分享,我覺得同我情況一模一樣。我一見佢拎起電話就眼火爆,真係好想揼爛佢電話。平心靜氣講過、脾 ...

見佢拎起電話就眼火爆, 我好認同, 一模一樣! 個電話甘緊要, 你自己同個電話過世, 唔使理我地la...

首頁

尾頁

跳至