網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

电磁炉 家用 爆炒 正品 3000w 智能

品牌 :
优阳
汇球
菜鸟
后厨
好日子
索驰
正盟
广江
好福家
GNIES/格妮思
美的
4G生活
雅贝信
Ating/爱庭
龙力
威夫人
SANQIESI/桑切斯

电磁炉品牌:

电磁炉品牌: 优陽。

电磁炉品牌: GUDVES/冠为

电磁炉面板类型: 德国肖特

电磁炉品牌: 雅贝信

电磁炉品牌: 云夫人

双头电磁炉镶嵌式双眼电陶炉家用大功率嵌入式双灶电磁炉

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.101.321245b23J2oIq&id=545429328054

凹面 不适合平底炒锅,要不买回家还要换个圆底炒锅。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第一回

333s 發表於 17-9-14 17:21
會不更好用?

我用緊超勁好用!3500W

子爵府

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第一回

michelle9867 發表於 17-10-4 18:32
我用緊超勁好用!3500W

我用緊,你買咗味?呢款超好用

象牙宮

未淘架。

爆炒菜。
1. 有時間制。
2. 有控制火力。
3. 扭鍵制 button
4. 不秀岡
5. 3000-3500W

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

3500W13A插蘇唔夠比

象牙宮

dad1234 發表於 17-10-4 21:47
3500W13A插蘇唔夠比

1. 3500W 不能用13A 插蘇嗎?2. 那要更換些什么?

fyi 3500W, 实質該不達 35000, 厂家標高作風。
家用电磁炉 功率: 3000W

商用的, 小家庭用不到。

理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 17-10-5 10:40
1. 3500W 不能用13A 插蘇嗎?2. 那要更換些什么?
唔關插蘇事
係你供唔到3千幾火比佢, 220V*13A=2860W

333s    發表於 17-10-5 11:10

大宅

goodmonkey 發表於 17-10-5 10:51
唔關插蘇事
係你供唔到3千幾火比佢, 220V*13A=2860W這個是計算方式,家庭用大約10A左右比較安全,因有其它損耗

象牙宮

dad1234 發表於 17-10-5 13:59

220V*13A=2860W這個是計算方式,家庭用大約10A左右比較安全,
謝你教我。

我又有問題, 想學, 知多D.
3000W 机。 運作時, 開至 2000W。又有那些問題?。

理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 17-10-5 14:15
220V*13A=2860W這個是計算方式,家庭用大約10A左右比較安全,
謝你教我。
除左損耗問題,你仲要留意你屋企D 電線點拉(隨時幾個SOCKET SHARE 緊)

仲有如果你開機果下係FULL LOAD,你都即燒FUSE/跳制.

子爵府

長期用要搵電工拉條20A專線, 唔係插頭會有機會熔化。

象牙宮

teddybearhk 發表於 17-10-5 19:29
長期用要搵電工拉條20A專線, 唔係插頭會有機會熔化。

爆炒 电磁爐

長遠用, 每次用時間不太長。 快熟。

家中情況, 各家電都有專線。
以下高功率, 几乎同時進行, 無問題。

微波炉 1000
氣炸煱 1300
壓力鍋 1000
電蒸煱 800
雪柜 ?
洗衣机?
吊扇。

插座, 不知是 15A / 20A?。

看來, 如果買要淘小功率。

理性討論交流者。

象牙宮

上了國美。
看了电磁炉
最高功率是 2200W
凹面 是黑免, 好看的。

美的, 只有一个款。原來, 金色只是塑料。

唔識貼拍的相。 呢方面我蠢D. 無計。

理性討論交流者。

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

淘呢個凹面電磁爐,只可以用圓底炒鍋,其他平底鑊同煲唔用得

象牙宮

5R2H 發表於 17-10-6 22:09
淘呢個凹面電磁爐,只可以用圓底炒鍋,其他平底鑊同煲唔用得

問過:

凹面可以使用圆底锅与平底锅 ,平底锅底部直径不超过26厘米的铁和不锈钢材质可以用,圆底锅口径不超过40厘米的可以用的。

并且凹面用圆底锅,升温比平面电磁炉要快。

理性討論交流者。

象牙宮

goodmonkey 發表於 17-10-5 14:56
除左損耗問題,你仲要留意你屋企D 電線點拉(隨時幾個SOCKET SHARE 緊)

仲有如果你開機果下係FULL LOAD,你都 ...

我想知多D。 

如果家電 標寫 功率 500-3000W

用13A, 如果開机時..... 限制最多開 2500W, 也會跳制 嗎?

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至