婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 ~小彤~ 於 09-2-11 05:20 發表
我唔鍾意食魚, 又鬧人"賤骨頭"
遲d飲湯, 又係賤骨頭
唔食咁多飯, 又係賤骨頭
飲罐汽水relax 下, 又係賤骨頭
夜訓, 又話你係賤骨頭

唉~終於有日忍唔住,
駁番佢:我最賤就係嫁左俾你個仔,

嬲到爆炸!! ...

GREAT REPLY to your 99! Bravo!

子爵府

我99 0係我C6面前, 直情話我係"賤女人"
又唔夠膽兜口兜面同我講???:;pppp:

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

駁得好....大快人心

男爵府

hashtag影視迷勳章

我會話:我呢d賤骨頭係咁架~唔配有奶奶tim呀!!

伯爵府

首先我完全理解唔到點解你99可能咁冇口德。。。。比我。。。我唔會寸佢。。會直接話佢。。。。"奶奶。。你自己都有女。。。點解你把口賤到咁。。。就當為下仔女。。。積下口德唔好咁賤好冇。。。咁直接佢就唔可以扮唔明啦。。。

複式洋房

原帖由 klm402 於 09-2-12 04:28 發表
首先我完全理解唔到點解你99可能咁冇口德。。。。比我。。。我唔會寸佢。。會直接話佢。。。。"奶奶。。你自己都有女。。。點解你把口賤到咁。。。就當為下仔女。。。積下口德唔好咁賤好冇。。。咁直接佢就唔可以扮唔明 ...

沒錯,我認同。串人太間接,99會扮唔明的。不如直接話佢。等佢知衰都好。

大宅

原帖由 siufung 於 09-2-12 00:31 發表

我勁憎d 99係後面鬼鬼崇崇咁打小報告, 不知所謂.
講真, 成日係個仔面前話個老婆, 係咪想見到自己個仔離婚先開心, 真係心理變態~

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 siufung 於 09-2-12 00:31 發表

你老公肯講比你聽咪好囉,我問我老公99有無講我壞話佢唔出聲。。。但我成日聽到我99係我地面前鬧姑仔個BF正pk,斷估係我背後都話我唔少

大宅

我聽過 friend 個 62 當住成檯人話自己個新抱系八婆 (當時人 = 新抱行開左), 我聽見果刻, 眼都突. 就算點唔妥, 都唔好向外人面前大大聲話個新抱系八婆 lor

大宅

原帖由 rubymo928 於 09-2-12 16:13 發表
我聽過 friend 個 62 當住成檯人話自己個新抱系八婆 (當時人 = 新抱行開左), 我聽見果刻, 眼都突. 就算點唔妥, 都唔好向外人面前大大聲話個新抱系八婆 lor ...

我99 咪又係咁, 當住外人面話:
"呢個啊, 唔食魚架, 正一賤骨頭黎架~"
外人聽到就打完場咁講:"咁又唔好咁話你新抱"

我心諗: 每個人都有自己既生活習慣及喜惡架啦, 係唔係我唔食魚就等於係賤骨頭先, 有時諗番都幾氣頂, 外人都睇唔過眼, 不過我費時攞黎嘈, 失禮死人~

大宅

原帖由 klm402 於 09-2-12 04:28 發表
首先我完全理解唔到點解你99可能咁冇口德。。。。比我。。。我唔會寸佢。。會直接話佢。。。。"奶奶。。你自己都有女。。。點解你把口賤到咁。。。就當為下仔女。。。積下口德唔好咁賤好冇。。。咁直接佢就唔可以扮唔明 ...

有咩分別, 唔明

男爵府

點解d奶奶把口一定要咁衰?要一齊住就更加慘,唔好再理佢哋,心情好咪當聽佢唔倒,心情唔好咪笑住嚟話番佢.
點解成日當我哋d新抱係妹仔,鍾要鬧,話,串都得,成日以為自己セ都識,セ都啱,大佬,我哋讀書應該點都唔少得過佢哋吓,點解セ都係佢哋大晒,啱哂.咁仲點解要讀書呢?唔公平,唔公平.
佢哋要人尊重佢哋,咁佢哋有冇尊重d新抱?
我哋冇唸過搶佢哋個仔,我哋都識愛屋及烏,但咁同我哋講嘢,大佬呀,我唔係聖人,我條氣點順呀?
新抱係世界上最慘嘅動物.

大宅

原帖由 食嘢太狼 於 09-2-13 03:22 發表
點解d奶奶把口一定要咁衰?要一齊住就更加慘,唔好再理佢哋,心情好咪當聽佢唔倒,心情唔好咪笑住嚟話番佢.
點解成日當我哋d新抱係妹仔,鍾要鬧,話,串都得,成日以為自己セ都識,セ都啱,大佬,我哋讀書應該點都唔少得過佢哋 ...

鬼叫我地鍾意個c6咩, 無計啦, 唯有同99玩心理戰, 我地唔可以輸架~

男爵府

原帖由 bobbob 於 09-2-12 10:04 發表

你老公肯講比你聽咪好囉,我問我老公99有無講我壞話佢唔出聲。。。但我成日聽到我99係我地面前鬧姑仔個BF正pk,斷估係我背後都話我唔少

一定啦....佢地一日唔講是非...個口會臭架~~

我99成日同工人講我是非 ..但個工人又話返我知wor

男爵府

我阿媽都係咁閙我同我個仔。
我同阿仔講︰係呀﹗你阿媽我係賤種,生你出嚟,你咪都係賤種囉。
阿仔接口︰咁阿婆都係生媽咪,咁阿婆咪都係賤種﹗
我︰

首頁

尾頁

跳至