自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Charitymami 於 09-2-11 02:27 PM 發表

catjeffcat:

Thanks! Bookmark 左.
我睇左你個 blog, 一定要學識整火腿蔥包, yummy yummy!

係呀... 好食.....

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

not 放毒,我唸緊自用

原帖由 catjeffcat 於 09-2-11 02:22 PM 發表

你又係度放毒..... 好在打蛋器已經有..... 另外個兩個無需要... 唔會買.....

大宅

原帖由 火石 於 09-2-11 14:33 發表
麵包機制訂的重量? 500克, 750克 或 1kg?
我都覺得係粉+水的重量.....

我剛才量過剛焗好的麵包,
重量 跟麵粉+水+蛋的相差只是 10克左右

我每次整包都係揀 750g,
用龜仔食譜, 所有材料加埋都過晒500g

水晶宮

原帖由 多利是 於 09-2-11 14:05 發表
I am interested in this one :

http://www.ectone.com.hk/admin/upload/images/s110407_SP128-01(640X480).JPG

產品編號 SP128
原價 $138
換購價 $58
特價 -
特點及功能 按一按,脫走多餘水份
保持蔬果新鮮爽 ...

有用過類似的.....覺得..多舊魚....

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 火石 於 09-2-11 02:33 PM 發表
麵包機制訂的重量? 500克, 750克 或 1kg?
我都覺得係粉+水的重量.....

我剛才量過剛焗好的麵包,
重量 跟麵粉+水+蛋的相差只是 10克左右

hey.... 即係我無估錯......

大宅

原帖由 catjeffcat 於 09-2-11 14:22 發表

你又係度放毒..... 好在打蛋器已經有..... 另外個兩個無需要... 唔會買.....

我都吾會買呀, 無乜用, 用完又要洗, 好煩

男爵府

報到~
食完個lunch返嚟,開左新版之餘,仲要已經去到第3版...勁

水晶宮

係? 但我同事話very good wor, 真係可以整乾晒d水~ 我而家早午兩餐吃salad, 想自己整麻~ 飛走晒水既菜先脆口架

原帖由 tammy2008 於 09-2-11 02:36 PM 發表

有用過類似的.....覺得..多舊魚....

男爵府

原帖由 多利是 於 09-2-11 14:07 發表
http://www.ectone.com.hk/admin/upload/images/s134935_CS01(640X480).jpg

產品編號 CS01
原價 $99
換購價 $29
特價 -
特點及功能 整蒜茸,薑茸,辣椒茸
雙手不留氣味!
可拆卸水洗,
乾淨不留痕跡

換購點 ...

winwin323 報到))))))))

呢個好掂, 我已經用緊第2個

珍珠宮

原帖由 多利是 於 09-2-11 02:36 PM 發表
not 放毒,我唸緊自用呀

飛水唔覺有需要除非成日整沙律.... 切一兩粒蒜頭切完仲要洗番個嘢仲煩.... 打蛋糕器就 OK 如果你會整蛋糕就一定要有.....

水晶宮

原帖由 catjeffcat 於 09-2-11 14:37 發表

hey.... 即係我無估錯......

小的愚見覺得是出爐後的重量及體積 ~

大宅

原帖由 多利是 於 09-2-11 14:39 發表
係? 但我同事話very good wor, 真係可以整乾晒d水~ 我而家早午兩餐吃salad, 想自己整麻~ 飛走晒水既菜先脆口架

如果你成日整沙律又吾怕多舊野阻地方就買啦,
e舊野又真係可以飛走d水既

珍珠宮

原帖由 多利是 於 09-2-11 02:39 PM 發表

哦.... 原來係咁... 咁買左就可以日日用咁都 OK

水晶宮

原帖由 多利是 於 09-2-11 14:39 發表

for example : 如果係生菜, 葉子有很多像兜的形狀, 如果水份扣在這裡, 出不來的..

如果比較常食瓜菓類/豆類...錢多都可以買.....:lol

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

個豆漿機....係你地開波果時....已經毒發左喇

引用:
原帖由 catjeffcat 於 09-2-11 13:09 發表

catcat_22 而家係要買高速煲先.... 跟住話光波爐, 所以先至問佢麵包機同豆漿機..... 佢同我地的次序係唔同....

水晶宮

嗯...我就係咁唸...但...無貨呀!!!!!

原帖由 catjeffcat 於 09-2-11 02:42 PM 發表

哦.... 原來係咁... 咁買左就可以日日用咁都 OK

男爵府

原帖由 catjeffcat 於 09-2-11 14:40 發表

飛水唔覺有需要除非成日整沙律.... 切一兩粒蒜頭切完仲要洗番個嘢仲煩.... 打蛋糕器就 OK 如果你會整蛋糕就一定要有.....

我每個星期一都chop定1星期份量蒜茸, 用盒裝住放雪櫃~

因我家每日都會蒸魚, 蒜茸日日都用, 呢個chopper幫到手, 平&正~

男爵府

RSP325妳係上一個post講話可以將所有材料放入面包機內就可以整到bread?真係咁方便?整咩包都得架?

原帖由 RSP325 於 09-2-11 14:13 發表

唔該晒呀, catjeff師傅.....原來你地成日講龜仔就係呢位, 真係要向你地多多學習先得~~

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

嘩 ! 真係好貴
唔係好捨得買

原帖由 wing_so 於 09-2-10 22:23 發表

好似2千7百幾,有埋蓋,湯"學",細燉盅,蒸雞籃,筷子

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至