夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

由C6 坦白告知我, 佢中意左個女同後,經已張近4個月,佢兩個半月前話要分居,等兩年後離婚。我唔想選擇離婚,呢兩個月佢啲態度麻麻,間中提住話叫我簽字,我表明左話唔會。我覺得佢好投入落第三者度, 佢話無錢使,去左搵份零晨返幾個鐘頭既工搵錢,因為佢仍然比半分糧我做家用,直至到我肯簽字為止。佢每日都有訓得2、3個鐘,但佢話佢開心。基本上佢唔想同我接觸,佢話覺得操控佢,不論我講咩野都好,即使係關心說話佢都覺得煩,又話已經唔愛我,佢唔會返轉頭。但佢本質唔越來壞的,起初佢跟我坦白時,佢都有內疚。但依家完全唔覺得佢有內疚,淨係覺得佢,想快啲同我劃清關係,咁樣佢就可以光明正大。 依家呢個情況,我都唔知應該點做好, 唔搵佢又唔係, 搵佢 佢有時會講好多傷你心既說話⋯可以比啲意見嗎? 我仲想挽回呢段婚姻,唔知仲應唔應該聯絡佢好?
月頭老爺生日,佢都有叫我出席生日飯局,雖然佢把口話因爲無錢埋單,但佢食飯時表現無乜野,好似平時咁。

大宅

回覆樓主

仲要諗⋯?

珍珠宮

tpltse 發表於 17-9-17 00:16
由C6 坦白告知我, 佢中意左個女同後,經已張近4個月,佢兩個半月前話要分居,等兩年後離婚。我唔想選擇離 ...

點解你唔想?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

等時間過, 等2年, 睇下佢回唔回頭, 又或者等你心死!

係男家面前梗無野, 有女人嘅係佢, 佢唔怕被人炳咩, 衰衰地做番枱戲!

複式洋房

cakii 發表於 17-9-17 00:22
點解你唔想?

因為我唔想一有波折就話要離婚,每個人都會做錯事。以前未結婚時,我地已經講,如果大家做錯野,大家都比一次機會大家。
我唔想咁輕易就話離婚,雖然我地無小朋友,但我地本身,係佢未坦白前,都已進行緊生小朋友。同埋,因為係佢受唔住第三者既引透在先,同埋佢覺得佢做錯事已經係事實,佢即係第時得佢一個人,佢都唔回返轉頭(佢咁同我講過) 但我覺得佢係因為唔知點面對我,同唔想面對我

Jolin_Yuen    發表於 17-10-18 12:45

複式洋房

cy101 發表於 17-9-17 00:28
等時間過, 等2年, 睇下佢回唔回頭, 又或者等你心死!

係男家面前梗無野, 有女人嘅係佢, 佢唔怕被人炳咩, 衰 ...

但依家佢咁既態度,唔知應唔應該繼續跟佢保持聯絡好?我怕唔聯絡會就咁無左

複式洋房

homei888 發表於 17-9-17 00:21
仲要諗⋯?

我唔想咁輕易就放棄呢段婚姻

珍珠宮

tpltse 發表於 17-9-17 00:43
因為我唔想一有波折就話要離婚,每個人都會做錯事。以前未結婚時,我地已經講,如果大家做錯野,大家都比 ...

希望你有啱嘅選擇

複式洋房

cakii 發表於 17-9-17 00:48
希望你有啱嘅選擇

多謝你!雖然我都好後悔比佢搬走,依家都兩個半月,我呢刻只希望我同佢既關係唔好咁差,唔講佢返唔返轉頭既野先...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

tpltse 發表於 17-9-17 00:53
多謝你!雖然我都好後悔比佢搬走,依家都兩個半月,我呢刻只希望我同佢既關係唔好咁差,唔講佢返唔返轉頭 ...

你6299未知?
有冇朋友可以幫你勸下佢?
搬左去邊?如果已經搬去同條女住,就算吧。

水晶宮

他心已轉移,妳還等?有點儍!
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

tpltse 發表於 17-9-17 00:43
因為我唔想一有波折就話要離婚,每個人都會做錯事。以前未結婚時,我地已經講,如果大家做錯野,大家都比 ...

人地都講明自係不回頭。。。。我覺得你完全係被動, 你無選擇權,而你亦甘心去等待

水晶宮

由C6 坦白告知我, 佢中意左個女同後,經已張近4個月,佢兩個半月前話要分居,等兩年後離婚。我唔想選擇離 ...

其實當初係佢主動担白? 定你自己 check 到佢有古怪先?

男爵府

DHA勳章

你地幾大?同埋佢經常無錢?咁無錢的男人都嫁得過,可能係佢走寶呢

大宅

男人就是這樣!結左婚就話女人操控佢,又話煩厭,只因為佢有第3者,有拍拖既感覺,未到結婚階段,當佢同第三者結婚都會係一樣。

你唯一做既當係朋友階段,只間唔中關心下佢,而自己亦都要比佢活得好,只係間唔中分享下不同趣事,感染下佢,令佢明白你係一個好開通既人,唔好因為內疚而唔返來,希望係2年內能夠令佢對你有返拍拖時既感覺再返來。

如果佢真係唔返來,你都係選擇離婚,而呢2年時間上你都可以適應自己

複式洋房

tammy2008 發表於 17-9-17 01:10
其實當初係佢主動担白? 定你自己 check 到佢有古怪先?

係我覺得有唔妥 我問佢係咪有事
佢就真係答我 同我坦白 但話只係whatsapp 神交, 之後我發現唔係只係神交,係有親密舉動 但果時仲未上床

複式洋房

soso1227 發表於 17-9-17 01:05
你6299未知?
有冇朋友可以幫你勸下佢?
搬左去邊?如果已經搬去同條女住,就算吧。

6299 知道左 因為佢搬回99家住,同99講自己對我唔住,中意左個女仔,唔關我事,叫99乜都唔好問,佢自己處理

複式洋房

Leeleelau 發表於 17-9-17 01:13
你地幾大?同埋佢經常無錢?咁無錢的男人都嫁得過,可能係佢走寶呢

三十幾 佢細我兩年幾
佢只係出軌同我坦白後 先話無錢使啫
之前一告都無呢個問題,因為佢比哂啲錢我管的

複式洋房

藍月神 發表於 17-9-17 01:16
男人就是這樣!結左婚就話女人操控佢,又話煩厭,只因為佢有第3者,有拍拖既感覺,未到結婚階段,當佢同第 ...

我就係覺得佢依家同第三者熱戀中,緊係我講乜都係唔好,佢成日叫我唔好理佢。但佢一有問題,有野要幫手,佢都係第一時間搵我的。
我都有放手,但唔係放棄呢段婚姻。
我都想比翻啲拍拖感覺出黎,但就係佢依家同第三者打得火熱,又點會在乎我呢邊既感覺。

大宅

佢個心去左第二個到,緊係覺得你講咩做咩都唔順眼(過來人)
冇架啦,我覺得照分開左先,將來再算

首頁
12345...10

尾頁

跳至