自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主

唱得好!
◕順其自然啦~♥ ◕

翡翠宮

回覆樓主:

佢終於宣佈唔攞獎,終於有得估下邊個攞~

禁止訪問

翡翠宮

Bingb 發表於 17-9-17 23:35
之前報導話佢就開演唱會嘛,上呢個節目

同周慧敏一樣

珍珠宮

由小學果陣已經喜歡佢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咁佢都唔算老,未至知係咪算keep 得好,到佢登六時都應該唔會太差。

複式洋房

好有級數的表演

男爵府

Bingb 發表於 17-9-17 23:35
之前報導話佢就開演唱會嘛,上呢個節目

岩岩做完my secret live今年內應該唔會再開啦

瑪瑙宮

好媽媽勳章

chingmandy0705 發表於 17-9-17 23:51
岩岩做完my secret live今年內應該唔會再開啦

就係 lor ,紅館年尾已經冇期啦

伯爵府

MICMATL 發表於 17-9-17 23:02
林憶連唔止唱歌唔夠嘹亮但被講到好似巨星,(雖然點都好過楊千Fa) , 樣直頭醜卻常被讚靚有女人味,為何容Jo ...

仲乜講我心底話。我唔係祖祖super fans,但真係聽住佢D歌拍拖成長,以前同ex揸車去mk,日日都勁播「全身暑假,投濱初夏,誰將水彩改變這幅畫。」「逃避你⋯⋯」,我就結埋婚生晒仔做晒C9,Joey仲keep得好fit。今集比演唱會果時已經明顯肥左,點解佢要似梅姐?2件事,2個人,時代唔同,時勢做英雄,梅姐係80至2000年代初女歌后,咁容祖兒絕對可以做2000年代的其中一位。梅姐帶住一班細出身(新秀、草蜢等等)成班叫佢做師傅,呢D係江湖地位。祖祖紅左咁多年都仲係師姐,我覺得因為時代科技的進步好難再單用音樂去做一個另歌后去接容祖兒捧去將佢無形地升級。影響唔到我的話,我份人係用欣賞別人的優點去看事情,影響到我就會正反兩面睇事情。

利申,唔係佢fans,應該未買過Joey既CD,只睇演唱會,只係聽K歌hit歌。

男爵府

吾好玩啦 發表於 17-9-17 21:04
無錯。但負責湯記個服裝是否同佢有仇,巳经咁的size, 仲要比D 闊袍大袖的衫比佢著
...

我老公话著咗
防彈衣

大宅

SKB 發表於 17-9-18 00:05
仲乜講我心底話。我唔係祖祖super fans,但真係聽住佢D歌拍拖成長,以前同ex揸車去mk,日日都勁播「全身暑 ...

好同意,依家跟本唔會再做到粒星出黎,就算唱歌好聽到去火星都冇用,因為歌手已經平民化,唔會再出到巨星 feel. 而梅姐唔需要被取代,被比較。 總之呢個年代唱得跳得,係佢咪就係佢,咁簡單。

伯爵府

把聲好聽 又夠放 唱快慢歌都正, 雖不是靚女 但皮膚好好。

大宅

2018復活節勳章

MagDog 發表於 17-9-17 23:08
好了好多。之前千化自己演唱會學友當嘉賓佢地合唱國語的《你最珍貴》 佢唱得超晒自己的班。下了苦功。呢首 ...

無錯 我有現場睇
所以覺得佢唱歌係穩定左
睇黃偉文個演唱會都唱得好好

利申我都好鐘意joey

子爵府

2007WNIP 發表於 17-9-17 21:01
梅姐之後,根本除咗joey無其他人好似咁紅女歌手……

好多人想佢爭女歌手,但一陣已經消失。

後台勁姐

ying_mail    發表於 17-9-20 13:10

翡翠宮

2007WNIP 發表於 17-9-17 21:01
梅姐之後,根本除咗joey無其他人好似咁紅女歌手……

好多人想佢爭女歌手,但一陣已經消失。

佢會紅過Sammi?

子爵府

吾好玩啦 發表於 17-9-17 21:04
無錯。但負責湯記個服裝是否同佢有仇,巳经咁的size, 仲要比D 闊袍大袖的衫比佢著
...

其實係咪另一司儀安排,咪佢咪無咁

珍珠宮

Purple_0322 發表於 17-9-17 21:37
我要求低丫嘛

不過佢真係超fit
之前睇,佢話自己練到食1,2啖野已經夠,犀利。

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

剛係Youtube睇番容流行xx50強,佢唱丶跳丶感情丶服裝都好認真,好似做緊演唱會咁,上電視都唱得咁投入,好少見。有天份十努力十熱誠,好難得。

其實又不可以把容和梅姐比,梅幾歲開始跑江湖,氣場好勁,未出聲一行出嚟已經好壓場。新一代生活富足,又點會有這種歷練。

容俾人感覺仍然跳跳紥,特別我呢輩睇住佢大,點會覺得她似巨星。但可能她在後生一輩眼中好有巨星風采都未定。

男爵府

hellohelloruby 發表於 17-9-17 20:54
好fit, 又唱得好,好夠氣,原來佢已37,入行18年

之前上網聽Joey 1314 concert ,仲冇依家咁夠氣,去完大陸比賽之後進步咗。欣賞佢尊重自己的興趣、事業,常以最佳狀態示人。

首頁
45678...11

尾頁

跳至