心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

個女唔乖,反叛,我做阿媽見佢行為有問題梗係話,甚至鬧佢。原來老公係好討厭我鬧人把聲。但見到咁唔通唔出聲?
我覺得我好似阻住佢哋嘅生活,冇左我可能佢哋會開心d!

大宅

回覆樓主:

有時我真係好想離開呢個世界,不過自殺又冇勇氣,有時只是想自己得個重病或行出街遇上意外,到時可能屋企人才會珍惜我。

大宅

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-19 00:32
有時我真係好想離開呢個世界,不過自殺又冇勇氣,有時只是想自己得個重病或行出街遇上意外,到時可能屋企人 ...

我每日都等待生命結束的一刻,但我知自己唔會走上絕路!的確 人離開在生的人會十分掛念!我與你相反 我一生中最愛離開左我!就開始永不停止的思念,只有生命結束,我就可以停止...
你想像 除左你兒女 丈夫對你的思念會給佢地痛苦的開始

侯爵府

好媽媽勳章

離開去個旅行行開下可以嗎?

伯爵府

BK Milk勳章

那就試下不鬧人,溫柔點

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-18 13:52
個女唔乖,反叛,我做阿媽見佢行為有問題梗係話,甚至鬧佢。原來老公係好討厭我鬧人把聲。但見到咁唔通唔出 ...
唔好甘樣,對大家都唔好,你會唔會太大聲浪呢??由街頭叫到街尾呢?相信你C6唔係唔比你教女兒,而係大聲.

大宅

20150618bb 發表於 17-9-19 14:07
唔好甘樣,對大家都唔好,你會唔會太大聲浪呢??由街頭叫到街尾呢?相信你C6唔係唔比你教女兒,而係大聲. ...

我通常由心平氣和的勸說,到鬧,中間都要d時間,個女已習慣了我嘮叨,所以充耳不聞,老公返來見到我話緊個女,索性自己打機理都唔理。叫佢唔好掛住打機陪下阿仔/女,佢仲要詒話我比壓力佢,所以先打機減壓。總之,衰人我做晒,有時想有人呻下都冇! 我只覺好大壓力!

子爵府

回覆樓主:

你都話你女覺得你嘮叨(嘮嘈),都充耳聞,會否唸過是自己聲綫太尖銳和大聲?我鬧仔時老公都好唔鐘意,因我天生把聲大。同埋你覺得阿女唔聽,去睇下書或上下堂學下説話的藝術

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-19 14:38
我通常由心平氣和的勸說,到鬧,中間都要d時間,個女已習慣了我嘮叨,所以充耳不聞,老公返來見到我話緊個 ...
上來講比大家知

琥珀宮

學會放手,唔好理個女咁多

男爵府

回覆:原來我係咁乞人憎的

我老媽子成日話:仔大仔世界,女大有安排,通常做媽媽既對子女時間比爸爸多,起居飲食,功課補習班都比較緊張,變成个男人收工回來,都吾想家嘈屋閉,呱呱叫又吵鬧?往往媽媽變成衰人角色,左右做人難如有62.99同住更甚?

大宅

tommy715 發表於 17-9-20 14:33
我老媽子成日話:仔大仔世界,女大有安排,通常做媽媽既對子女時間比爸爸多,起居飲食,功課補習班都比較緊 ...

我都要返工,兩樣都要兼顧,但老公冇體量,唉! 有時真係想得很負面,諗如果我唔响度佢哋會怎樣?!

大宅

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-19 14:38
我通常由心平氣和的勸說,到鬧,中間都要d時間,個女已習慣了我嘮叨,所以充耳不聞,老公返來見到我話緊個 ...

我相信教仔/女/鬧老公聲線尖吾係主要領佢地覺得自己好煩,而係佢地吾想被規管,自私的丈夫係所有野都聽不入耳,你一開聲佢就覺得你好煩,好依哦,有時咪講得啦!(語氣差差地),永遠佢岩你錯晒,咩事先佢有压力,我都有压力, 你要有自己点解次次都係我無自己。

点對人好都吾領情, 往後的日子要自己珍惜自己,對自己好D 。

禁止訪問

公爵府

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-19 00:32
有時我真係好想離開呢個世界,不過自殺又冇勇氣,有時只是想自己得個重病或行出街遇上意外,到時可能屋企人 ...

冇咁諗,一時架姐,生活仲係要過嘅,就係溝通嘅問題

男爵府

回覆樓主:

我都好憎屋企成日有人閙來閙去,所以我選擇和平傾談,講左佢錯既野,吾聽就萛。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

我都自覺討厭架,但1,2,3次平和,係第四次大聲先郁的,究竟係邊個想人大聲鬧人呢?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

子爵府

回覆樓主

其實鬧人都係一種輸出負能量ge 方式,試下改變呢種方式,分分鐘老公又唔煩,女又聽話,家庭和睦。

男爵府

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-18 13:52
個女唔乖,反叛,我做阿媽見佢行為有問題梗係話,甚至鬧佢。原來老公係好討厭我鬧人把聲。但見到咁唔通唔出 ...
你的好只有你不在時,別人才知道。試下出走,自己一個去旅行,讓他們知道沒了你的感覺。

侯爵府

回覆樓主

C6 唔接受你個套,邀請佢分享一下應該如何教、管;歡迎由佢去實行,證實佢個套可行;否則佢應該配合!而唔係一齊唱反調⋯⋯影響你係小朋友面前威信

首頁

尾頁

跳至