心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

醜人難做!唉~
親子王國已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

侯爵府

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-18 13:52
個女唔乖,反叛,我做阿媽見佢行為有問題梗係話,甚至鬧佢。原來老公係好討厭我鬧人把聲。但見到咁唔通唔出 ...

我好少閙人,曾經都試過鬧女同工人,俾老公話我好嘈又煩 ,咁我直接抛個波俾佢,呢一個月我決定咩都唔理,個女同工人歸你管,老公2日後投降,再無阿吱阿佐

複式洋房

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-18 13:52
個女唔乖,反叛,我做阿媽見佢行為有問題梗係話,甚至鬧佢。原來老公係好討厭我鬧人把聲。但見到咁唔通唔出 ...

可以簡單點去處理嗎? 會否事情變太複雜?
既然別人覺得你罵人聲調謌氣不好,你可照教女, 但留意下自己儀容態度, 可以嗎? 兩者沒有衝突吧。

凡事看正面一點, 人生快樂一點

大宅

畀面勳章

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-9-19 00:32
有時我真係好想離開呢個世界,不過自殺又冇勇氣,有時只是想自己得個重病或行出街遇上意外,到時可能屋企人 ...

唸埋呢啲野,唔好咁傻呀

公爵府

小朋友幾大?我仔6歲又係唔聽指令!嘮氣到死!最終要罰企先知衰!大聲冇用

複式洋房

和我媽有同一個問題,
有時不止是大聲,還有語氣和說話方式,
很多時為人好但說話難聽,有很多人會聽不入耳,自己卻沒有所覺
下次試下錄一下自己鬧人的說話,可能會有更好體會

琥珀宮

有時我真係好想離開呢個世界,不過自殺又冇勇氣,有時只是想自己得個重病或行出街遇上意外,到時可能屋企人 ...

去個短途旅行,自己約朋友行開下

琥珀宮

heidys 發表於 17-9-24 23:41
我都自覺討厭架,但1,2,3次平和,係第四次大聲先郁的,究竟係邊個想人大聲鬧人呢?
...

好明白你感受

大宅

heidys 發表於 17-9-24 23:41
我都自覺討厭架,但1,2,3次平和,係第四次大聲先郁的,究竟係邊個想人大聲鬧人呢?
...

冇錯,係人都唔想成人鬧人,嘈嘈閉,但我地都係人黎㗎,都有感受,好聲好氣的講完~幾次,冇人理,真係會嬲架,老公又唔埋黎幫手,自顧自打機,仲要話我嘈叫我叫聲,真係比佢激死!

男爵府

我最近都係成日咁諗,好灰,又驚諗得多,個天小氣,比個重病我要我辛苦地慢慢死

複式洋房

Mrs_Cat_Cat 發表於 17-10-15 00:08
冇錯,係人都唔想成人鬧人,嘈嘈閉,但我地都係人黎㗎,都有感受,好聲好氣的講完~幾次,冇人理,真係會嬲 ...
和你情況差不多,我就比老婆話唔係咁教。好...咁你做到比我睇囉。
我已經一年前點出問題,好聲好氣。但一年了只是差左,有時真係佛都有火,我都唔想嘈。但太太不是同我唱對台就是唔理我行開去。

佢就是聽埋D 9流社工講,有事就鬧交咪行開吓入房。但次次有道理無道理都係咁,咁我以後對空氣講野得啦?! 就算我10次錯9次,都剩底一次咁你都said sorry至走呀。

首頁

尾頁

跳至