親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

Re: 長隆酒店

Dear all,

請問去動物世界帯唔帯車仔好?我個旅行package 住碧桂園.遠嗎?

伯爵府

我打算今個月20號去,直通巴package,住長隆,會去長隆&香江動物園,想問下:
1)駛5駛帶車仔?
2)駛5駛買小朋友車飛?(雖然話3歲5駛買,但係抱住佢坐2個幾鐘巴士都幾係野~巴士會5會full哂架?可5可以偷雞呢?)
3)長隆馬戲show駛5駛另外買飛?
4)香江有乜玩?預逗留幾耐?因為要預埋回程時間.
5)酒店房有冇話request向邊樹好d?
6)仲有乜野要注意?
tks.

子爵府

小BMom
1)駛5駛帶車仔?
如果佢會坐就帶, if佢鐘意四圍跑就可以唔帶 (不過要解決左午睡問題).

3)長隆馬戲show駛5駛另外買飛?
唔洗另外買飛, 入場卷已包. 馬戲8:00開始睇1個鐘.

我只係request左張double bed .... 超大.
可+BB床 (免費)
房門一出就係落地玻璃, 樓下係flamingo池.

伯爵府

Mei721 寫道:
我只係request左張double bed .... 超大.
可+BB床 (免費)
房門一出就係落地玻璃, 樓下係flamingo池.

mei721,
有冇黃金海岸酒店咁大張?(6呎x6呎?)因為我地2公婆好好件頭~

子爵府

小BMom
有. 我覺得係same size但老公話大過黃金喎.
長隆酒店真係好正, 其實stay係hotel都可以玩成日.
不過我地就book左部車day 2去左寶墨園餵魚.

伯爵府

Mei721
thanks~

<<不過我地就book左部車day 2去左寶墨園餵魚.>>
遠5遠架?好玩麻?

子爵府

遠呀~~
長隆去要40分鐘.
入場費$30, 主要係遊園, 餵魚, 有個地方比你扒艇仔, 又可以比$5/head坐艇. 多人就會幾好玩, 如果1家3口就不去也罷.

伯爵府

tks~

男爵府

想問下如去兩日一夜, 除了去夜間動物園, 其他時間有咩地方好玩呀? 因早船上到去都係中午, 有幾個鐘時間. 另第二日食完早餐可以去邊度玩呀?

複式洋房

D食水ok嗎?駛唔駛自己帶水?

水晶宮

monchhichi888 ,

最好自己帶水,安全d

monchhichi888 寫道:
D食水ok嗎?駛唔駛自己帶水?

伯爵府

Allie,
我諗住去到先yatch個lunch,之後law房,行下酒店影下相,如果呀女訓覺就比佢訓一陣,好似4點先入得動物園~

第2日yatch完早餐去埋香江野生動物園,雖然5係好多野睇,不過一場去到冇理由5去埋架.之後返酒店yatch lunch就走lu~

monchhichi888,
我都會帶支1.5L

伯爵府

琴日諗住去買永東package,點知佢話11月星期六全full~所以我買左中旅package,搭直通火車去,搭直通巴返,計埋貴永東package百零蚊啦~

複式洋房

各位:我想去野生動物園, 不過5想住長隆?住祈福得5得?近唔近?或者是碧桂園?有沒有其他介紹? :lol:

大宅

BMom,

可以唔帶BB car !!
The best view is 豪華room if add $100 (If non-peak..I hear free of charge) They have two choice of design (red color and yellow color)

I choose red one and the best one also. The view is swimming pool. I think on 4 or 5/Floor.

Their bed is 8" x 6" (double) or 4" x 6" (twin).
The toliet has bathtube and shower if 豪華room; if not only shower.

My two kids like the toliet very much as so grand.

Have a nice trip.

lovelove,

去野生動物園, 5想住長隆,住祈福 OK and 碧桂園 also OK, ONLY take more 10 mins ---very convenient.

Retaurant on 長隆 --- is so so...and the price is like in HK. I also go to 祈福 and town to take dinner after going to 野生動物園 and come back to 長隆. -- NOT TOO LATE. When I come back to hotel is 12:00 am with kids.

複式洋房

HIN_bb 寫道:
hellokitty123

我諗住30/10出發,唔知而家去訂有無位呢,除佐康泰有無其他可以介紹下,長隆動物園和番禺動物園,你知唔知有咩分別呢?

長隆動物園 - NIGHT
番禺香江動物園 - DAY

伯爵府

thanks媽咪~

水晶宮

其實兩個動物園係唔係一樣呀!

番禺香江動物園 - DAY[/quote]

伯爵府

媽咪,
what's the different in design between red & yellow color?

I see the remarks in hotel voucher: request double bed and deluxe room on upper floor. is it the same as 豪華room? 係咪總之我request對swimming pool

大宅

小BMom,

不用客氣. 唔該你先至真(在日本).

The staff ask us the decoration of the room either in red OR yellow color. We just take a room in RED color because I never try. After I see some rooms nearby (yellow), I know the room (RED) is better. But...it is very subjective.

deluxe room on upper floor -- I think so. I also buy package via agent. Yes, on upper floor is the best. My sister says the view of my room is like that room in 沙巴. So the feeling is wonderful. The swimming pool view is good ...better than see 紅"學" or 白老虎.

Sure, the night zoo is very exciting for kid and for me also. I want to go again actually.. ha..

If you want to see the inside and view, I can send my photo for your reference...ha !

HIN_bb,

番禺香江動物園 - DAY

They are difference place but near to 長隆HOTEL.
長隆動物園 - More 猛獸 as 猛獸 is active at night for hunting food.

番禺香江動物園 - for people giving food to 溫純動物.

首頁
23456...7

尾頁

跳至