醫護健康

跳至
[長者] 坐骨神經痛  

首頁

尾頁

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

Max20080525 發表於 17-10-30 17:45
游水 鍛鍊pat pat 同大脾至會好轉

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

吳明 發表於 17-10-11 23:17
有無試過推拿?有些人說是有效的。

有用嗎

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 17-9-20 22:50
我都試过,唔知點好,唔係好痛但痛感令妳好想死. 四圍問人點医, 前前後後痛咗1年, 医咗唔少錢. 心想找針灸師 ...

珍珠宮

SHEEPYEUNG 發表於 17-9-19 21:22
老人家七十歲,唔肯去游水啊!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

想要神醫資料,感激!我老公有椎間盤突出

男爵府

Max20080525 發表於 17-10-30 17:45

謝謝,佢唔肯游水,食緊中藥,叫做好啲冇咁痛了!

男爵府

hudsonchui 發表於 17-10-30 20:56
想要神醫資料,感激!我老公有椎間盤突出

有JM PM咗神醫資料給我,但我家人沒有看他的,不知道好唔好㗎。

禁止訪問

男爵府

twinsbbmama 發表於 17-10-31 12:24
我爸爸10年前都試過坐骨神經痛,痛到要去急症室跟住之後打咗好多止痛針都唔得,後尾我上網搵到間中醫又平 ...

可以PM我資料嗎?
雖然依家佢已經唔痛,但都問定先,以防萬一。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

AGREE唔洗一定要識游先去游, 可以在池邊做一些動作, 又或扶住池邊踢水。
我自己生完BB後都有助骨神經痛, 最嚴重試過有1日痛到行路都行唔到正常,之後常常去游, 游返好。

Childhood is journey, not a race.

禁止訪問

男爵府

twinsbbmama 發表於 17-10-31 15:06
已PM

thank you!

洋房

回覆樓主

游水加減磅。
我爹地幾年前坐骨神經痛。佢好乖減肥同隔晚去游水。 大概三個月就改善左。依家已經冇事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

SHEEPYEUNG 發表於 17-9-19 21:22
老人家七十歲,唔肯去游水啊!

唔洗游,去浸下郁下

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

針灸好好

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

游水

男爵府

我都試过,唔知點好,唔係好痛但痛感令妳好想死. 四圍問人點医, 前前後後痛咗1年, 医咗唔少錢. 心想找針灸師 ...
pls pm for me,thanks

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

你好!請問可以pm 個醫生資料給我嗎?謝謝
我爸爸痛到成個人彎晒(emoji)

首頁

尾頁

跳至