婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

又係一班偽教徒!
你無錯呀~尼種人咁涼薄,叫人落仔都講得出,叫佢地唔好影衰晒啲基教徒啦!
我係你,我一定堅持唔見,因為佢地一定會傷害我嘅bb,當初可以話無面就唔要,日後bb做錯乜,都一樣會輕言放棄~
如果老公唔明白,叫佢繼續番去做媽寶!

別墅

回覆樓主

撐你呀樓主 !我覺得你要企硬,唔好俾佢屋企人覺得你好恰! 佢話當初講話唔想接獨你呢類人,你而家都係遵守佢當時既說話!

子爵府

回覆樓主:

只係睇咗少少
一句講晒,教徒叫人落仔,佢地都小心要落地獄

子爵府

虎到金來勳章

問下你老公你俾人叫落仔個陣你幾咁心酸, 唔係你堅持要生佢地有咩bb見

別墅

美之選468 發表於 17-9-21 07:34
基X徒一向都系滿口人義道德但壞事做盡的∞,通常我一知道對方是基X徒,我會馬上離開or拒絕傾計(反正基X徒也 ...

我99都係基督徒,咪一樣背後講我壞話,又人前一黎兩個樣~
佢仲叫我信教,話信基督先係好人,會上天堂。真係XYZ佢(emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

我唔讚成未婚懷孕, 一開始你兩個都有錯, 男既唔係太負責, 女既唔識保護自己…
不過我好欣賞你堅持生BB落黎, 因為我個人覺得落仔好殘忍, 對BB對媽媽都唔係一件好事…
事已至此, BB係由父母共同養, 咁爸爸係可以帶BB返去見下麻麻, 如果我係你, 我會叫你C6自己去帶BB, 唔可以過夜, 最好協議一個早上/ 下午/ 晚上, 呢到已經係極限, BB可以見, 但日子 / 時間可要能要限住, 仲有一路BB大落去, 令到BB學到唔好既野或帶佢返教會之類,或係BB到聽到一些係男家話媽媽既難聽說話, 你知歲零兩歲, BB可以識講好多野, 咁就唔可以再見男家屋企人。
至於你自己, 叫你C6唔好迫你見佢屋企人, 呢個係你既自由同選擇, 我覺得你C6要尊重下你既感受囉, 我就唔信你C6無唔LIKE既人, 呢方面唔好迫….

如你C6有睇呢到, 我想同你C6講,
人做男人你做男人, 做到你咁不知所謂, 有個女人肯幫你生幫你湊仲要諗你感覺, 咁你自己做過D乜呀?除左係床上捐左D精子外, 你無陀過BB , 你無嘔過, 你無攞住幾十磅係身, 你無訓唔安坐唔落食無胃口, 所以. 你除左享受左你自己快感同正常全部父母都要做既搵錢養家湊BB外, 你咩都唔係…你唔好再蝦你老婆, 可以話你知, 女人要堅強, 絕對可以比你呢D仔都未生過既男人更堅強…..你老媽子慘唔係大晒, 成年人要為自己講既野負責任, 唔好搵你做磨心, 知衰就當面道個歉, 唔係叫伯母要求要跪, 只係做返人基本有既尊重啫, 你老婆都係人, 你媽子都係人, 學會處理當中既關係, 係你做仔做老公既責任, 你如果仲未醒, 仲諗住靠迫, 靠慘, 靠媽靠老婆自行決既, 建議你上個堂學下點做人老公先, 廢事你教唔到個仔搵野頼, 唔該, 呢個就求你了, 好好珍惜肯為你生BB既女人, 搵命搏架…….

侯爵府

fattymama 發表於 17-9-21 09:37
回覆 alaricewong 的帖子

緊係你錯啦.做女人乜都未攪清楚又無好好計劃就生BB,

我覺得整篇文章都令人focus 錯方向,話落99叫樓主落仔既事。

但,樓主同佢 男友已經係成年人,要有婚前性行為就做足安全帶condom食避孕藥。

就算意外有左,拍拖甘耐 雙方事業冇基礎咩?! 冇收入 足夠組織家庭,就要加重父母 負擔,將自己責任放落個 快將退休的父母度?!

問題最大你樓主的 boyfriend,作為男人冇承擔的心,有責任心唔會到今時今日 把責任話落樓主度,唔俾個bb見對家事出有因。係"有 膊頭 "的男人會明白老婆 自己硬食頂左去,同老母講未係時候見bb。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

alaricewong 發表於 17-9-21 08:10
我都唔明點解可以叫我落仲大條道理話佢宗教唔比未婚生子
平時幾好 但有負債 近排仲成日唔番工 一話佢就會 ...
你C6未婚生子佢地好冇面, 但你落咗個B就冇人知, 你99咪可保面子囉. 不過, 我覺得佢地根本只係把口話自己係基督徒而已.

男爵府

回覆樓主

我想講,你老公問題大d,做女人要好好保護自己,既然都生左,就要處理好關係,始終係 bb親人

公爵府

基X徒一向都是大道理連編.我姑仔就是最忠誠的教徒.當年她中學都未畢業已經大左肚.而她的兒子由出世就系教徒.結果長大之後又系未結婚先同居.所以話基X徒講野我都當她放屁.....

洋房

micling 發表於 17-9-21 08:25
佢哋咁衰小心過幾年先同你離婚 搶你個B

如果你下定決心要離婚

我都好怕佢地會咁做

洋房

fattymama 發表於 17-9-21 09:37

緊係你錯啦.做女人乜都未攪清楚又無好好計劃就生BB,

當初真係無諗過要佢負責想自己生
佢拍哂心口咁...唉 我都知我好錯 我靜係想我個b好

伯爵府

回覆樓主

你地兩個都有錯,最錯係你老公。
你99同姑9錯在叫你落仔係唔啱,不過應該係知道你地仲細,同埋唔滿意你做佢新抱,冇經濟基礎,養唔掂,所以叫你唔好生,怕你地要佢幫手負擔!
你自己就錯在冇準備好就大肚,你話BB出世後你老公周身街數,我諗你地根本冇積蓄,根本養唔掂個B……
你老公就最衰,搞唔掂婆媳關係,又冇本事養老婆仔嘅,就唔好搞大人個肚啦……
老老實實,作為父母,有幾多個想自己仔女未婚先孕嘅,有錢就話生多多都養得起,冇錢嘅生出來真係可能害左佢……

洋房

回覆樓主

多謝咁多位意見 我只係好怕離婚會影響個bb
我老公以前真係唔係咁 到bb出左世結左婚 所有野變哂 佢話我唔明佢同佢屋企人關係有幾好 但婚佢明明嬲到話就算結婚都唔想比佢地知 依家突然唔同哂 我試過接受佢地見佢媽媽有次 但個次係佢媽媽係健康院不請自來 我同佢打招呼佢無應我 仲係我陪月到抱走個b(陪月係佢媽媽d朋友 佢媽介紹比佢 最後因打斧頭唔做野炒左)之後就一值抱住當係佢咁到我走我真係忍唔住自己抱番上車就走 我老公就覺得我亂發脾氣 ⋯

洋房

anna59 發表於 17-9-21 08:26

其實你老公最初系吾系都想你落左佢,我覺得佢現在有小小怪你一廂情願咁生個bb 出 ...

佢不是基督徒

男爵府

呢類媽寶你都係唔好同人地個老母爭啦
比返個仔比人啦
根本你老公諗住個b出世後情況會好d
佢都講得出以前佢同佢屋企人關係好好
即係兜個圈話而家差咗係因為樓主你
咁仲講咩啫
趁個b仲細爭贏機會比較大就好斬纜啦

洋房

xavierma215 發表於 17-9-21 14:54
呢類媽寶你都係唔好同人地個老母爭啦
比返個仔比人啦
根本你老公諗住個b出世後情況會好d

我都覺得係咁 唉
永遠都一定會係我錯 我一把口點夠佢地1家人講

珍珠宮

咁你打算點做,樓上講得岩,主要系你老公有問題,佢無坦白同你講唔想要個bb, 當初,可能佢好有承擔,睇黎,佢現在擔當唔到,未迫你去見佢地,如果佢愛你的話,糸吾會迫你

子爵府

alaricewong 發表於 17-9-21 15:16
我都覺得係咁 唉
永遠都一定會係我錯 我一把口點夠佢地1家人講

如果你老公一直只向男家
樣樣睇你都是錯
你點繼續落去

不如你兩公婆坐底 你同佢講清講楚
你會點 唔可以點 有刀話刀 有碗話碗
佢想點 講出來

如果唔係以後日子點過

洋房

anna59 發表於 17-9-21 15:39

咁你打算點做,樓上講得岩,主要系你老公有問題,佢無坦白同你講唔想要個bb, 當 ...

佢媽媽曾經whatsapp我老講"對唔住囉 唔好講以前啦 講以前我想死添"我唔明佢呢個所謂道歉係咩意思咩態度 但我老公覺得佢咁樣已經道左歉好慘 我唔原諒我錯 我唔知佢媽媽以前幾辛苦幾想死但同我根本無關我又無害過佢地 依家咁講我真係理解唔到 已經無力再爭辯落去依家唯有快d搵到工 分開

首頁

尾頁

跳至