親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 amyiris 的帖子

會安必吃法包 add : 2B Phan Châu Trinh, Minh An, Tp. Hội An, Quảng Nam 560000越南

公爵府

會安---仲有豆腐花,超正!

峴港住邊呀?

別墅

ha-ppyday 發表於 17-11-28 22:26

酒店好近會安古城架,過對面馬路右行5分鐘就係!問問酒店職員?

謝謝你

別墅

ha-ppyday 發表於 17-11-28 23:30

會安---仲有豆腐花,超正!

蜆港住Sanouva Danang Hotel

15号出發,但現還未攪簽証。

別墅

amyiris 發表於 17-11-29 00:52
謝謝你

豆腐花係邊到食呀?

上網咭在港買定峴港機場買好些?

公爵府

豆腐花, 我係街邊食架,食過後, 成日同周圍搵, 都係街邊 SIN 搵到.

公爵府

Sanouva Danang Hotel

呢間近han market, dragon bridge 果邊!
介紹妳必去 Madame lan rest. 打車啦!食越南餐, 平, 靓, 正.
cafe : Le rendez vous
妳住附近 massage : charm spa, sense spa, 出名, 要book, (我未去過)

快攪簽證呀 ?PRINT 出黎, 填定表, 貼相呀.
電話卡店, toilet 係landing 等出証 (visa on arrival) 側邊,
電話卡收美金, 港幣, 人仔. 如找錢比VN. 所以帶散紙啦.

別墅

ha-ppyday 發表於 17-11-29 09:11

Sanouva Danang Hotel

剛上網攪完,我在cheapVietnam visa.net攪的。
但現才想起,我見無Hong kong揀,所以揀了china。
有無問题呢?

公爵府

http://www.vietnamvisapro.com/en/visa-details.html

我係呢間做VISA

唔緊要啦 !
其他網絡話填咗 CHINA 都得.

別墅

ha-ppyday 發表於 17-11-29 13:37

我send 了email更改,但吾知改吾改到。
好多謝你的推介,會列入行程中。

公爵府

出咗VISA, 要對姓名, passport no. 等等.

有錯,都會幫你改的. 放心.

Enjoy !

15, 我都飛花蓮

別墅

ha-ppyday 發表於 17-11-29 15:06

出咗VISA, 要對姓名, passport no. 等等.有錯,都會幫你改的. 放心.

好呀!好好享受?

侯爵府

夏天玩到顛

買咗HK Express早機去07:50,早機返08:50起飛,去四天

第一天由機場去巴拿山玩+

- 是否搭車只到山腳?去到入口先買纜車票?纜車票是否已包機動遊戲?

- 巴拿山小火車又是甚麼?纜車票包埋?

- 巴拿山上是否步行便到主要景點?

- 晚餐有咩推介?

第二天巴拿山去峴港酒店

- 住一晚後落山去峴港酒店,是否方便截的士?

- 峴港一天遊

第三天的士/包車即日來回會安

第四天的士/包車去機場

公爵府

回覆 shirleyng817 的帖子

買咗HK Express早機去07:50,早機返08:50起飛,去四天

第一天由機場去巴拿山玩+

- 是否搭車只到山腳? 看看Mecure 給我的回覆

去到入口先買纜車票?纜車票是否已包機動遊戲? 是, 纜車入口處收回票的.

- 巴拿山小火車又是甚麼? 纜車不包小火車, 可坐可不坐.

- 巴拿山上是否步行便到主要景點?

- 晚餐有咩推介? 餐廳很多, 留意收市時間

第二天巴拿山去峴港酒店

- 住一晚後落山去峴港酒店,是否方便截的士? 是, 可叫酒店安排.

- 峴港一天遊

第三天的士/包車即日來回會安

第四天的士/包車去機場 (不用包車, 峴港很細, 隨意打的, 方便啊! 市區/機場很近)

看看Mecure 給我的回覆

1.
Regarding transportation service, Private hotel car can be arranged at VND520,000 per car per way if you request. To ensure our car is reserved for you, the payment is required in advance.

2.
If not you can take available taxi service at airport to Ba Na Hills. When arrive foot of mountain, driver should ask the Security Guard for permission to go to Mercure Hotel. You can show your Booking confirmation for them for quick access.

Receptionist located at Station 5 ( Thac Toc Tien Station ) at the foot of the mountain will assist with check in process and luggage. Our reception will assist you to purchase ticket which is at VND400,000/adult, VND300,000/children. (注: 如果自己買票

Other Cities/Provinces (Adult) 650,000 Other Cities/Provinces (Children) 550,000)

Then, you will go by the priority lane to take off the cable car.

希望幫到您,

enjoy !

侯爵府

夏天玩到顛

ha-ppyday 發表於 17-11-30 15:30
感激你詳盡的回覆,資料十分十分有用,

公爵府

ha-ppyday 發表於 17-11-18 10:48

好方便,大把的士等!我認為係酒店叫車來回好d呀!

你間酒店好抵,會安間酒店覆我峴港》會安,4人車USD25
另外我BOOK左雙床房,我話有2個11,12歲的小朋友友,佢話每人要收USD20早餐

公爵府

ha-ppyday 發表於 17-11-27 22:56

有時間去brother’s cafe 食野!

你成日去架?咁熟悉嘅,仲有咩嘢食好介紹呀?
我會住2晚會安,住o係會安古城河個邊

公爵府

ha-ppyday 發表於 17-11-28 22:40
回覆 LoveCJ 的帖子

有!水椰林join local tour,

點解你睇親都咁平架!我睇左幾間,至少都要$3xx,仲要cooking class係分開,我仲諗緊要唔要分2日玩local tour

侯爵府

夏天玩到顛

easonkinki 發表於 17-12-1 13:24
你成日去架?咁熟悉嘅,仲有咩嘢食好介紹呀?
我會住2晚會安,住o係會安古城河個邊
...
我會去會安,但即日來回,網上爬文介紹呢兩間Streets Restaurant及Nu Eatery,唔知點選擇好?峴港都唔知食邊間好Le rendez vous或海鮮?

公爵府

shirleyng817 發表於 17-12-1 14:17
我會去會安,但即日來回,網上爬文介紹呢兩間Streets Restaurant及Nu Eatery,唔知點選擇好?峴港都唔知食邊間 ...

thx mark低先,峴港食海鮮有好多間,我諗住去到先決定咋!

首頁
12345...6

尾頁

跳至