自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

回覆樓主

我都想問淘寶買家俬點安排運香港?

伯爵府

happylife1210 發表於 17-9-22 11:56
因為我舊年屋企要裝修,所以走去學人淘寶
淘左好多嘢喎,如廳房燈,無線吸塵機,吸塵蟎機,厠所鏡櫃 ...

想問點歌機質素如何?

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 南丁媽咪 的帖子

你自己比呎吋佢做就可以.好耐前我做咗塊細_

象牙宮

回覆樓主:

係架,除左超大型傢俬,淘寶真係幾正!我個鞋櫃,地櫃,廁所鏡櫃都係淘寶!不過一定要有人識裝囉!

用戶要求終止服務

pogarry 發表於 17-9-22 13:00
回覆 南丁媽咪 的帖子

你自己比呎吋佢做就可以.好耐前我做咗塊細_

有冇好介紹?

子爵府

小金名 發表於 17-9-22 11:28
無爛,佢地包得好好。 我買廳燈,師傅幫我駁線的。

燈,我淘左一盞。
光度偏暗

水晶宮

any link

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 南丁媽咪 的帖子

https://hellolife.taobao.com/cat ... 97222NHk1gg&search=y&parentCatId=910083400&parentCatName=%B4%B0%C1%B1%B2%BC%D2%D5&catName=%CF%D6%B4%FA%BC%F2%D4%BC#bd

水晶宮

回覆 AppleDeeDee 的帖子

我開頭都係因為搬屋所以開始淘, 又唔洗出門又可以有矖尺寸一take 過搞掂

男爵府

只如初見 發表於 17-9-22 11:16
請問灯唔怕爛?個蘇頭係咪要換?
我都淘左全屋既燈,包得好好,無爛
香港搵CFU裝,佢無話有問題喎

好多款係香港燈鋪賣貴10倍

我宜家全屋燈既價錢連運費,香港一盞都買唔到
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

男爵府

唔信淘寶quality, 有小朋友更加唔敢,驚啲物料有毒

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我成日在團購見到有嘢想買, 就去返淘寶搵, 通常都搵到平一截既.

不過大件嘢就未淘過, 通常都係小物或者家品.

男爵府

GillianChung 發表於 17-9-22 14:35
唔信淘寶quality, 有小朋友更加唔敢,驚啲物料有毒
除非真係可以俾多D錢買進口貨,如果唔係,咪又係大陸野

男爵府

gloriehungws 發表於 17-9-22 12:58
我都想問淘寶買家俬點安排運香港?
有D集運專做大型物件
就算DIMBUY都有運大件野,係價錢唔同

子爵府

bbshop_bb 發表於 17-9-22 13:55
燈,我淘左一盞。
光度偏暗
咁我全屋燈都冇呢個問題~好夠光。有隻係可較光暗同色~幾好用。

大宅

回覆樓主

我肯定係,除左老公係香港現貨
大部分家品都淘

Rita    發表於 17-11-19 15:49

男爵府

SKB 發表於 17-9-22 13:00
想問點歌機質素如何?

好呀!touch panel , 好易上手!

珍珠宮

我仲未有機會搬屋裝修,間唔中淘下家品啦。
傢俬就免了,唔鐘意d款,同驚d料、尺寸有落差。
暫時淘過最實際係廁所板,換密d換多幾塊都唔肉赤,衞生好多,但其實有d螺絲位都易生锈,不過睇價錢將就下
第日有機會裝修都打算淘d廚櫃內置物拉籃,起碼唔影響外觀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

新屋真係淘慳好多

珍珠宮

joeyhui 發表於 17-9-22 12:17
想請問…
最近都睇緊沙發,問個客服話送到香港自提…沙發點自提啊???
...

首頁
12345...9

尾頁

跳至