懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日搵劉子健醫生照結構,醫生話胎兒左邊腎無左,得番一堆水泡,可能係多囊腎,右邊腎睇落正常,但若果右邊腎正常胎水唔會過少,而家擔心胎兒右邊腎都有事...

如果BB右邊腎功能正常,將來都可以健康成長...但而家仲有好多問題,胎兒個心睇落好大個,胸口好細,可能因為羊水唔夠引致咁樣...

醫生立即打去威院比期我再FOLLOW...檢查清楚咩事,可能要穿刺抽羊水,同埋要打D水入去照清楚BB,都唔知係遺傳性病變...

要等多4日先可以去威院檢查...好漫長咁,做咩事都無心機...
收到呢個消息都幾錯愕,估唔到自己個BB會咁特別,立即上網揾資料了解個病...做定最壞打算
希望BB會無事啦~我知道好多單腎BB出世後都好精靈健康...

洋房

回覆樓主

加油呀,bb一定會無事架!
btw,之前有無做t21呀?

男爵府

回覆 FattyPrePre 的帖子

做左呀...都係揾劉醫生做...個陣初期結構都好正常

複式洋房

回覆樓主:

樓主
咁劉醫生有冇實際的建議給妳 ?
威院無比urgent case 妳嗎?要等4個工作天 wo, 如果要抽羊水檢驗,報告快要3日,慢要2星期,時間超緊張

男爵府

man0504 發表於 17-9-23 13:45
樓主
咁劉醫生有冇實際的建議給妳 ?
威院無比urgent case 妳嗎?要等4個工作天 wo, 如果要抽羊水檢驗,報告 ...
已經盡快排期 但都要等到26號先可以做檢查 而家希望呢幾日bb羊水會多番d

複式洋房

kissapplegirl 發表於 17-9-24 17:27
已經盡快排期 但都要等到26號先可以做檢查 而家希望呢幾日bb羊水會多番d

樓主,今日番政府醫生有冇再照下同有冇建議比妳?係味同妳做抽羊水定check下?唔好太擔心,醫生會比指引妳

男爵府

man0504 發表於 17-9-26 23:24
樓主,今日番政府醫生有冇再照下同有冇建議比妳?係味同妳做抽羊水定check下?唔好太擔心,醫生會比指引妳
...
今日照完BB除了左邊腎有問題,羊水偏小,其他一切正常...不過羊水比早幾日有多到!
醫生比我選擇,聽日先灌注羊水,再抽羊水驗DNA...我仲15,16緊做唔做好好...兩樣一齊做風險又大左...

首頁

尾頁

跳至