親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Hei3705 發表於 17-10-12 15:46
佢比我既時間表就day 1 1700 至 2100 可以去ocean world 汗蒸幕。Day 2 就繼續滑雪(包埋)
...

佢都係咁同我講 話第一日滑雪都只係玩都1630之後可以去溫泉個邊 但好似係收7點喎

但我唔滑雪 所以送多溫泉個邊門票一套 第二日再去過

男爵府

ALARMCLOCK 發表於 17-10-12 15:17
看看可唔可行先。甘乘什麼車到集合地點好呢?

你呢個時間到,如果比我會包車出市區,包車由仁川到明洞大約1小時

象牙宮

yp26 發表於 17-10-12 15:04
我理解第二日係自由活動 所以係去滑雪或者溫泉水世界都得

我D中文水平差,應該都係掛

子爵府

無話可說 發表於 17-10-12 16:06
我D中文水平差,應該都係掛

因為我都有問過佢 第二日嘅行程點安排 其實都係自由活動 食完早餐好似話教練會帶你去租雪具或者去溫泉 跟住就自由活動 之後大約5點9集合上車
其實大家發現有咩問題都可以提出有機會自己睇漏咗

象牙宮

yp26 發表於 17-10-12 16:15

因為我都有問過佢 第二日嘅行程點安排 其實都係自由活動 食完 ...

嘩,簡直正喎,有溫泉!放心,我一定會再問!因為滑雪應該第一日都夠,至在玩下,唔識滑

子爵府

無話可說 發表於 17-10-12 17:07
嘩,簡直正喎,有溫泉!放心,我一定會再問!因為滑雪應該第一日都夠,至在玩下,唔識滑
...

我自己就 對滑雪麻麻地 之前試過玩 所以我自己唔玩 但佢就送多套溫泉門票咁我咪去兩日囉 但其實溫泉套票 應該係第一日去定第二去好呢? 因為佢同我講好似收七點喎 驚唔夠喉啫

象牙宮

yp26 發表於 17-10-12 17:24

我自己就 對滑雪麻麻地 之前試過玩 所以我自己唔玩 但佢就送 ...

我未正式玩過滑雪,返加拿大只係玩過雪兜類似既野,低低BB咁!
溫泉呢,要睇下幾大地方囉,其實如果佢第二日都咁遲走,我諗第二日溫泉都夠,成5,6個鐘喎!至怕係唔知要幾點,搞酒店check out手續! 比我就第一日滑雪,第二日溫泉,離團出返首爾食餐好既

男爵府

無話可說 發表於 17-10-12 17:42
我未正式玩過滑雪,返加拿大只係玩過雪兜類似既野,低低BB咁!
溫泉呢,要睇下幾大地方囉,其實如 ...

果度好似11am 就要check out ,我就係怕day 2先去溫泉好似有d麻煩,無得返房冲涼換衫無咁方便

象牙宮

Hei3705 發表於 17-10-12 17:54
果度好似11am 就要check out ,我就係怕day 2先去溫泉好似有d麻煩,無得返房冲涼換衫無咁方便
...

咁早要check out又真係麻煩D,要問清楚!我自己就無所謂,要問同行朋友仔

子爵府

無話可說 發表於 17-10-12 17:42
溫泉呢,要睇下幾大地方囉,其實如 ...

好似係要朝頭早check out check out放低行李喺counter 之後先至去滑雪或者係溫泉
我反而要睇下 阿仔同老公 第二日 滑雪嗎 有諗過上晝滑雪一陣 陣食埋lunch先去溫泉 之後大約五點半至五點九左右要去上車處集合

子爵府

yp26 發表於 17-10-12 17:24

我自己就 對滑雪麻麻地 之前試過玩 所以我自己唔玩 但佢就送 ...

滑雪教學只會在第一天, 所以一定要第一天滑架, 雪兜又好似唔包喎

子爵府

bbasco 發表於 17-10-12 19:48
滑雪教學只會在第一天, 所以一定要第一天滑架, 雪兜又好似唔包喎

係呀 有教練 教滑雪係第一日 係到時要睇下仔同老公第二日仲滑唔滑。唔滑就去玩水

象牙宮

yp26 發表於 17-10-12 19:31
好似係要朝頭早check out check out放低行李喺counter 之後先至去滑雪或者係溫泉
我反而要睇下 阿仔同老公 ...

我覺得如果咁早要check out間房,之後浸溫泉會有D lei hei,即係換衫著衫有D麻煩!你問下D時間點安排啦!我都係做定下功課!到時我都係去到至算咋

禁止訪問

男爵府

ALARMCLOCK 發表於 17-10-12 21:30
都係到達第二天去,時間掌握好D。是否一定要租双板,自费?另觀光缆車及滑雪吊椅車,你們会購票嗎?我家未 ...

其實第二日出發搵陣d,一下吾好採班機delay 就麻煩。我上月去,我坐hke 正常,反而我朋友坐Cx 就delay 2小時,原本我地約左車出明洞,佢變左要自己坐車出來join 返我地。

我都係好耐之前滑過一次,吾太識,不過day 1 都有另外加錢坐吊車,上到去要自己滑返落去,吾知攪吾攪得掂

子爵府

無話可說 發表於 17-10-12 21:17
我覺得如果咁早要check out間房,之後浸溫泉會有D lei hei,即係換衫著衫有D麻煩!你問下D時間點安排啦! ...

所以其實佢係建議我哋第一日去 浸溫泉
只係我覺得滑完雪四點半溫泉收七點唔夠時間玩啫

象牙宮

yp26 發表於 17-10-13 06:23
所以其實佢係建議我哋第一日去 浸溫泉
只係我覺得滑完雪四點半溫泉收七點唔夠時間玩啫
...

傻豬,溫泉浸都係半個鐘咋喎,你想煲熟左自己其實真係要睇下個所謂溫泉幾大!我十幾年前跟團呢,所謂既溫泉樂園,得一個桑拿房既蒸幕,得兩個池浸,好快玩完 第一日浸埋都好,浸完舒服晒訓個靚覺

子爵府

無話可說 發表於 17-10-13 12:50
傻豬,溫泉浸都係半個鐘咋喎,你想煲熟左自己其實真係要睇下個所謂溫泉幾大!我十幾年前跟團呢,所 ...

室外 室內 都好好似仲有個小型水上樂園 但室外咁凍睇怕都唔會玩啦 仲有汗蒸幕 室外就好似有溫泉

別墅

請問 TK TRAVEL , 可靠嗎 , 要全數付款.

子爵府

回覆樓主:

tk我無join過團,但搵佢包車(釜山),ok呀,有交帶,因小香港人介紹,我都係台灣背包先有人誁呢間
反而join團有係klxxk join滑雪,都叫順利完成旅程
^0^

首頁

尾頁

跳至