跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 IvyannaY 的帖子

你好,請問你係點樣申請?同你幾多分? 去邊個省?thanks

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

hnn 發表於 19-8-24 23:35
回覆 IvyannaY 的帖子

你好,請問你係點樣申請?同你幾多分? 去邊個省?thanks ...

你好,我地去NS省,係經網上申請NS提名,approved 後EE加600分

複式洋房

IvyannaY 發表於 19-8-24 23:54
你好,我地去NS省,係經網上申請NS提名,approved 後EE加600分

Thanks, 請問係咪冇job offer 都可以申請提名?

複式洋房

hnn 發表於 19-8-24 23:56
Thanks, 請問係咪冇job offer 都可以申請提名?

我申請個款Cat B 係唔需要job offer, 但要等NS政府開放名額

複式洋房

IvyannaY 發表於 19-8-24 23:58
我申請個款Cat B 係唔需要job offer, 但要等NS政府開放名額

請問邊到可以睇到幾時再開放名額呀?

複式洋房

hnn 發表於 19-8-25 00:34
請問邊到可以睇到幾時再開放名額呀?

你可以set web alert to NS official website, if there is any changes, it will send email to notify you

複式洋房

IvyannaY 發表於 19-8-25 00:39

你可以set web alert to NS official website, if there i ...

或者好似其他人之前咁講要join WhatsApp groups, 通常有NS 政府有update d group 都會有消息

大宅

teddycoko 發表於 17-11-2 12:12
我經Agent 剛submit 左profile 啦 ... 等緊ITA ... 但我諗自己申請都唔難

可以pm 嗎?thanks

複式洋房

我家上幾個星期真LAND了,...我們是好幾年前自己申請EE的 (我們有很小的小朋友,兩公婆土生土長香港人,受本地教育,大既係2014前後開始搞)...雖然我們有非直系親屬在加拿大,但其實我地無問人 (無用佢地加分),無特別搵人幫,自己搞...
我覺得最實際係自己睇佢既REQUIREMENT,加拿大寫得其實好清楚

我地年幾前個分係好似個CALCULATOR你自己模擬可以有幾多分,我當時個分同而家個CUT-OFF差唔遠,大約係45X....

之後等左個幾月就抽到,佢叫你交文件,我會睇佢CANADAVISA個非官方FORUM睇下人講有咩注意,跟住做不太難....

之後又過一段時間又交良民證同驗身,都算好簡單,之後就批左,同SOFT LAND

簡單意思係你睇到人地講D野大都係差唔多,出問題的,來來去去都係幾個位....

都係0個句,其實加拿大的,自己睇搞得掂....

我試過睇澳洲的,但無咁清楚寫比你睇

我上FB睇人講,好多人講AGENT講野,而家睇返轉頭係好荒謬,所以我覺得唔好太信AGENT....

大宅

kellyoms 發表於 19-8-28 13:39
我家上幾個星期真LAND了,...我們是好幾年前自己申請EE的 (我們有很小的小朋友,兩公婆土生土長香港人,受本地 ...

請問如果submit 咗個EE profile 後,假設第一次抽唔中(eg 差幾分below cut off), 咁我可否繼續保留個profile in the pool 等下次再抽?

複式洋房

blueaqua 發表於 19-8-28 19:07
請問如果submit 咗個EE profile 後,假設第一次抽唔中(eg 差幾分below cut off), 咁我可否繼續保留個prof ...

無記錯EE profile 有一年限期

複式洋房

對!!

複式洋房

其實有4XX分既朋友仔, 係咪多數有MASTER 同埋IELTS 好高分先有?

大宅

回覆 leopak 的帖子

可否PM個agent 我?

伯爵府

soe-sky 發表於 19-9-4 09:24
回覆 leopak 的帖子

可否PM個agent 我?

因為我無申請,所以唔知agent好唔好

大宅

leopak 發表於 19-9-4 09:26
因為我無申請,所以唔知agent好唔好

想知個plan是否要有加拿大job offer?

伯爵府

soe-sky 發表於 19-9-4 09:37
想知個plan是否要有加拿大job offer?

不是,是否企業投資移民

大宅

achan903 發表於 19-9-2 12:18
其實有4XX分既朋友仔, 係咪多數有MASTER 同埋IELTS 好高分先有?

Master 比起Bachelor 會高30分。力埋IELTS 8777 (listening 8) 就應該有400以上。當然仲要睇年齡,35歲過後每大一年又扣幾分。其實可以喺官網計吓自己有幾多分:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至