親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有passport上的英文別名, 買機票時是否一定要入埋? 有無人試過無入, check in 有無問題架? 謝謝。

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我試過經ctrip 買 HK Airline 票ctrip 出票入少了英文別名
我即時發現叫佢即時改但佢話HK Airline唔比佢搞,
結果我自己打去HK Airline 問, HK Airline話無別名也會比上機, 只要其他名是岩
不過最後佢教我叫ctrip 打返去內地HK Airline幫我改返

wcpcelia    發表於 17-9-27 16:04

大宅

回覆 Skima 的帖子

謝謝回覆, 請問有無試過係香港航空? 我打過去問, CS就叫我加300蚊加返, 所以在這裡問吓大家有無類似經驗, 如果唔加是否都成功check in。謝謝。

大宅

回覆 010 的帖子

謝謝回覆, 我直接在香港航空網上買的, 之後打去問, 佢叫我加300蚊加返, 但我未加

禁止訪問

大宅

超級多謝妳的詳細回覆, 咁我預早D去機場CHECK IN, 睇吓到時點, 謝謝。
另外, 純好奇問, 點解妳一直都決定唔入個英文別名呢?

禁止訪問

大宅

haha..原來係咁, 無問題就OK, 改野真係好麻煩。我都係自己無英文別名, 今次係幫我老公買時無入到別名的

wcpcelia    發表於 17-9-27 16:09

首頁

尾頁

跳至