網購天地

跳至
[淘寶] 1-4人飯煲

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

想問下有無1-4人款式介紹。唔該

象牙宮

keroppipooh 發表於 17-9-28 09:54
想問下有無1-4人款式介紹。唔該

i. 1-4人 全大人?
ii. 多功能 蒸煮燜炖? 或 煮飯, 粥, 湯?
iii. 新款? 或 任何款?

單煮飯, 粥, 湯 : 買2人, 夠 4人食。
多功能, 蒸煮燜炖? : 買大少少。

內地品牌 " supor midea joyang povos mijia
全國聯保。(深圳都有維修店)

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.4.4f2b9a20oXsxBx&id=548887021304

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.289.4f2b9a20oXsxBx&id=557426006637

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

買東芝無失拖

男爵府

回覆樓主:

昨日用九陽,飯幾好食

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

she811 發表於 17-10-2 15:44
昨日用九陽,飯幾好食

thx 原本我都睇緊九陽d 款,點知前日去開千色店見到有部美的,咁叫買左啦,即買即用唔駛等

翡翠宮

keroppipooh 發表於 17-10-3 12:46
thx 原本我都睇緊九陽d 款,點知前日去開千色店見到有部美的,咁叫買左啦,即買即用唔駛等:wahah ...

八下香港乜嘢價位?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

she811 發表於 17-10-2 15:44
昨日用九陽,飯幾好食

我都係

琥珀宮

lyh80115 發表於 17-10-3 13:14
八下香港乜嘢價位?

千色呢期做緊promote,好似53x 定 54x 咁上下,美的IH飯煲最多煮4mud 米,細細部唔阻地方

水晶宮

回覆樓主

【Midea/美的 MB-WHS30C96 智能IH电饭煲锅3L升迷你家用2-4-5-6人】,复制这条信息¥BtsR0f6D1se¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

我琴日買咗呢個,希望好用啦。

琥珀宮

loolooloo 發表於 17-10-3 21:52
【Midea/美的 MB-WHS30C96 智能IH电饭煲锅3L升迷你家用2-4-5-6人】,复制这条信息¥BtsR0f6D1se¥后打开(em ...

我果款係呢隻,淘寶反而仲貴過響千色買

水晶宮

keroppipooh 發表於 17-10-4 09:12

千色賣幾$?
煮D飯好食嗎?

琥珀宮

loolooloo 發表於 17-10-4 09:32

千色賣幾$?
我唔記得53x 定 54x 我煮過一次都好食, 不過就要45mins, 快煮都要30mins..

翡翠宮

keroppipooh 發表於 17-10-4 09:12

係呀,美的洗碗機香港$2049都平過大陸好多。

象牙宮

to be honest,

IH 功率時下是 1000W+
以下相似, 功率不同, 600W, 煮飯自然耐D。

[url=]找同款[/url]找相似

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

lyh80115 發表於 17-10-4 11:06

係呀,美的洗碗機早前香港$1049都平過大陸好多。

美的 洗碗機
內容 百分百一樣?

理性討論交流者。

翡翠宮

333s 發表於 17-10-4 11:16
美的 洗碗機
內容 百分百一樣?

剛才打少1000,港幣$2049先啱,香港美的官網,行貨,原價$2799,用大新信用卡75折,新登記送積分即平$50。

https://www.mideahk.com/index.php?route=product/product&path=70_72_112&product_id=254

https://www.dahsing.com/html/tc/credit_card/latest_offers/midea_promotion.html

水晶宮

回覆樓主

請教各位,萬分感激唔該晒。
個新IH電飯煲,我唔小心冇留意係1000W, 依家擔心屋企用開嗰條電飯煲電缐唔知啱唔啱用,
因為個舊電飯煲係486-530W.

翡翠宮

loolooloo 發表於 17-10-7 15:18
請教各位,萬分感激唔該晒。
個新IH電飯煲,我唔小心冇留意係1000W, 依家擔心屋企用開嗰條電飯煲電缐唔知啱 ...

1000W都唔係好大啫,睇埋保險絲幾多A?

水晶宮

lyh80115 發表於 17-10-7 15:45
1000W都唔係好大啫,睇埋保險絲幾多A?

唔該晒你先.
唔好意思我都唔識想請問,我呢個情況要幾多A先至夠呢?謝謝

首頁

尾頁

跳至