興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有, 去圖書館借烹飪書睇,不過睇完又唔記得晒

男爵府

2018復活節勳章

我睇書都睇得好慢

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

由細都大都鐘意睇小說,
以前圖書館借, 後來就買,
年年書展都買一堆,
不過呢2年少左,
近年最愛林詠琛嘅小說

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

以前1日可以刨完1本書, 而家總是中途放棄.

大宅

maem 發表於 17-10-18 20:02
有,都係坐車看書,在家陪小孩做功課時看,平時有空我都看,只是很短,孩子也自然陪我看當然是看 ...

可以分享一些文字流(emoji)的教仔書嗎?謝謝!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

由細至現在都有閲讀嘅習慣,呢輪追丁墨嘅小說

伯爵府

蹅入2018年, 我決心要減少篤手機時間,
每晚抽少少時間看書, 最近多看斷捨離的書.

民房

知行 發表於 17-9-28 12:39
結左婚生左仔,D時間愈黎愈少,想睇下書都難。你地會唔會抽時間去睇同埋會睇D咩?
有冇D短既小說介紹下~:la ...

同老公日日都睇,所以女女都鐘意睇書

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Swany288 發表於 17-12-14 14:27
有, 去圖書館借烹飪書睇,不過睇完又唔記得晒
我都係, 好易忘記左個故事細節, 記憶好短暫

大宅

有, 咩書都睇, 小說, 食譜, 散文, 歷史等等都睇, 不過而家有小朋友會睇多左育兒書

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

知行 發表於 17-9-28 12:39
結左婚生左仔,D時間愈黎愈少,想睇下書都難。你地會唔會抽時間去睇同埋會睇D咩?
有冇D短既小說介紹下~:la ...

小睇嚕,平時做research已經對得太多書,有時間反而睇下Ted talks輕鬆下

大宅

回覆樓主

未生小朋友時,我係經常睇小說同去圖書館借書。
但產後真係少左好多時間,呢兩年加埋好似睇到5、6本咋...

禁止訪問

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

依家有好多時攞住本小說睇唔入腦, 但又想俾小朋友知道媽咪唔係只會玩手機, 所以陪佢睇故事書(圖晝多過字) , 講下童書多過睇自己D小說

大宅

我中意看英文小說, 一星期一本, 每兩星期去一次圖書館.
坐車返工看, 睡前看.

複式洋房

以前睇好多小說,飲食既書。有左個時仲有睇推理小説,依家就睇育兒書教養書

男爵府

回覆樓主:

有買書睇書習慣,小說多~但有手機後係睇少咗

男爵府

KarenKwan 發表於 19-3-14 13:57
我中意看英文小說, 一星期一本, 每兩星期去一次圖書館.
坐車返工看, 睡前看.
...

我都係英文小說迷我而家都keep到1-2星期睇完一本!你睇開d乜?有無用goodreads

大宅

回覆 改造人 的帖子

1.
Return to the why cafe

2.
The why are you here the cafe

3.
The Five People You Meet In Heaven

4.
For One More Day

5.
The Time Keeper

6.
Me Before You

7.
After You

8.
Still Me

9.
Not My Daughter

10.
Please Forgive Me

11.
Before I Go To Sleep

12.
The Next Person You Meet In Heaven

13.
The Life List

14.
Escape

How about you?

Would you mind to share your booklist?

男爵府

KarenKwan 發表於 19-3-22 10:36
回覆 改造人 的帖子

1.

我地都有小小overlap好興奮!我成日都想起度開個post問有無英文小說人,但又一直提不起勁!
我都開始咗睇”Me before you”系列,睇咗第一本,就黎睇Me after you !
5 people in heaven好耐之前睇過。

我最近3-4個月睇咗book list係
1. Crazy Rich Asian 系列 (1 crazy rich Asians , 2 China rich girlfriend , 3 Rich people problems)

4. Friend Request - Laura Marshall
5. Jane Doe - Victoria Helen Stone
6. Gone Girl - Gillian Flynn
7. Dark Places - Gillian Flynn
8. Sharp Objects - Gillian Flynn
9. The president is missing - Bill Clinton / JP
10. Scott Pratt’s Joe Dillard series (up to about #4 out of 9)
11. The Hate U Give
12. Call me by your name

首頁

尾頁

跳至