想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

ncfamily 發表於 17-10-6 11:21
打左11
頭7夜晚打一針
第8-10日就夜晚兩針

我得6-7粒。。開針後都有机會多過10粒嗎?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

bell18 發表於 17-10-6 13:46
我得6-7粒。。開針後都有机會多過10粒嗎?

睇對藥吸唔吸收
中段會返去檢查 如果反應唔大 醫生會再較藥
我day2照得九粒 day 12照有12粒
Day14最後抽有18粒
不過量多係好 但質素係最緊要
我見有jm抽到廿幾粒 但最後得三四粒用到
有d jm抽到八九粒 但都有六七粒用到
所以唔好太擔心 交俾醫生
大家一齊加油!

大宅

ncfamily 發表於 17-10-6 11:24
其實我覺得個個醫生都差唔多
不過係邊個既感覺俾人舒服d
最後得唔得都係睇媽媽身體

我未睇過其他醫生,不過覺得起得仁安做,應該都有番咁上下,之前睇到話廖醫生,董醫生都幾好,所以暫時都繼續睇周醫生,不過遲d 可能book 尖沙咀仁安,交通方便d

大宅

misssheep 發表於 17-10-6 12:01
謝謝!我係今年3月開始睇,再一年前去搵過陳憶仕醫生初步檢驗後就無再睇。今年睇周醫生幾次,覺得唔對路就 ...

啱啱search 謝醫生資料,原來係婦科聖手!好多女明星高0產子都搵佢,收費都吾平,初診要$2000,但都再次恭喜你呀!

大宅

ncfamily 發表於 17-10-6 14:07
睇對藥吸唔吸收
中段會返去檢查 如果反應唔大 醫生會再較藥
我day2照得九粒 day 12照有12粒

Bell18:對!交比醫生,我朋友45歲第二次IVF 放胎都成功了,我地都有機會的,加油啊!

別墅

Manmanman12345 發表於 17-10-6 15:04
啱啱search 謝醫生資料,原來係婦科聖手!好多女明星高0產子都搵佢,收費都吾平,初診要$2000,但都再次恭 ...

多謝!收費確然唔平,但睇得醫生也不差那一點,最緊要好。

謝醫生超好,專業又細心。佢雖然咁多病人,但都會記得你個個案。好似我咁,有次傾療程,佢話:你做呢行呢個月應該好忙好緊張,會唔會下個月先覆診好啲? 果一刻,我真係覺得好愕然,呢個醫生竟然記得我做邊行,仲諗埋我幾時忙,好感動

當我係網上搵到啲資料,個心七上八下既時候,佢又會好明確咁解釋返俾我聽,所有講既嘢都係正面,但又唔會係呃你。真係好好!

禁止訪問

男爵府

misssheep 發表於 17-10-5 19:14
唔好擔心,我睇過好些論壇,周醫生好容易就話人卵巢衰退,我高齡Amh3.幾佢都話我卵巢衰退。後尾我轉咗醫生 ...

想問下可以介紹你轉左邊個e生,可pm我嗎?我睇緊仁安,但做左2次都唔得,明天iui了,在唔得我想搵定後路!

別墅

misssheep 發表於 17-10-5 19:14
唔好擔心,我睇過好些論壇,周醫生好容易就話人卵巢衰退,我高齡Amh3.幾佢都話我卵巢衰退。後尾我轉咗醫生 ...

我都睇過周醫生,我day5照有11粒佢話我呢個年齡應該要多d,我29。
之後我台灣驗amh係5.36,根本係好好

男爵府

nanababyhope 發表於 18-9-4 15:07
我都睇過周醫生,我day5照有11粒佢話我呢個年齡應該要多d,我29。
之後我台灣驗amh係5.36,根本係好好
...

我33得1.75,e生都話我比同年齡小,本身做IVF,打左針D卵又唔係好長,而家要轉做iui, 我又想問下呢試過自己用大衞驗排卵,但永遠對比缐都深過我自己果條小小,定係買有哈哈笑果個好D?係咪有哈哈笑就代表過1-2日就排卵?

複式洋房

子搖 發表於 18-9-4 18:32
我33得1.75,e生都話我比同年齡小,本身做IVF,打左針D卵又唔係好長,而家要轉做iui, 我又想問下呢試過自己 ...

Hello, 我都係睇仁安周醫生,我都係卵少。
我想問你係準備抽卵時,因為少,所以(emoji)iui?
咁當時預計幾多粒?

男爵府

Taylor1222 發表於 18-9-4 20:23
咁當時預計幾多 ...

我開左針凖備做ivf,Day1照到11粒,左3右8,跟住e生話好小唔平均,多數差唔多!就開左針憶我啦,在覆診返去照時有D有大但唔係全部,反應一般,在加藥在照,有2-3粒可以做到,但唔建議得好小,但如果堅決要做都可以,最後選做iui

男爵府

Taylor1222 發表於 18-9-4 20:23
咁當時預計幾多 ...

我上綱見好多人開針就有10幾20粒

大宅

子搖 發表於 18-9-4 20:41
我開左針凖備做ivf,Day1照到11粒,左3右8,跟住e生話好小唔平均,多數差唔多!就開左針憶我啦,在覆診返 ...
有11啦,其實都唔少

男爵府

船兒 發表於 18-9-4 20:50
有11啦,其實都唔少

左邊果3粒完全唔長!我諗我真係要日日運動先得!

大宅

子搖 發表於 18-9-4 20:58
左邊果3粒完全唔長!我諗我真係要日日運動先得!
要中的話,一粒就中

你多d運動,食多d新鮮有營養食物,從基本入手

我卵都唔多,少過你,年紀大過你,但一次bingo,希望你成功

男爵府

船兒 發表於 18-9-4 21:16
要中的話,一粒就中

你多d運動,食多d新鮮有營養食物,從基本入手

謝謝你鼓勵你係咪都係做iui?今日剛做完,冇有做完可以食D咩?

大宅

子搖 發表於 18-9-4 21:23
謝謝你鼓勵你係咪都係做iui?今日剛做完,冇有做完可以食D咩?
我做ivf bingo的,iui兩次都唔得

我ivf個朝一連五日食波羅芯,其他乜都冇做,乜都冇食,希望你今次成功

男爵府

船兒 發表於 18-9-4 21:39
我做ivf bingo的,iui兩次都唔得

我ivf個朝一連五日食波羅芯,其他乜都冇做,乜都冇食,希望你今次成功

希望好似你咁幸運一次就得啦

複式洋房

子搖 發表於 18-9-4 20:41
我開左針凖備做ivf,Day1照到11粒,左3右8,跟住e生話好小唔平均,多數差唔多!就開左針憶我啦,在覆診返 ...

有冇講咩原因D卵反應一般?

祝iui 成功^^

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊