夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最近無意中發現老公上班包有張名貴女裝手鏈收據,及一個避孕套,怎樣辨?我晴天霹靂!

男爵府

我平時對佢好信任,結婚十幾年,無過check佢電話同私人嘢!今次第一次發現,我唔知點算,手都震埋!係小三定係雞?點解有萬幾蚊既名貴禮物單?係佢簽卡的!但無送過比我,仲有一支潤唇膏,唔係我買既,斷估唔係佢自己買!我而家個人好亂!

別墅

回覆樓主

我會直接問。除非你扮傻一世當乜都冇發生過。

大宅

回覆樓主:

梗係小三啦,點會買咁名貴既野比一隻雞?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 睇樓王 的帖子

1,最近有冇冷淡丶諸多挑剔或唔同你有親密關係?
2,你老公對你好嗎?3,冇左老公,你自己有經濟能力獨立嗎?

第一丶二條,判斷你老公個心有冇你。
第三條,判斷你是否應該立即攤牌。
如果未有能力獨立,就鋪排一下,
在我,唔會容忍,或者我會去家計會買100個避孕套,
塞入佢公事包,等佢返工打開發現,佢諗清諗楚先好自首。

瑪瑙宮

萬幾蚊咁豪? 佢都好重視佢, 唔係貪免費果種. 你諗清楚點做先好郁. 諗左自己的經濟能力, 如果無左佢生活點安排.

如果一問佢, 佢用離婚大你你就企响度.

男爵府

回覆 soso1227 的帖子

老公對我同小朋友好好,所以真係無諗過會發生,但近一兩年我自己身體唔好,成日睇醫生,可能有d燥底,多咗同佢頂頸,又或身體不好我近年唔想行埋,我估有半年無行埋,我近來覺得有d其怪佢掂都吾掂掂我,咁有一晚就主動出擊,佢都比我搞興了,但點知最後佢發軟蹄!從來未試過咁!令我越來越多懐疑
我是個全職媽媽,我可以點做?自問比較理性,亦唔想失去家庭,但呢幾日每天偷泣嚎哭,我想唔通!成日在想個女人同佢之間的事,我要知更多嗎?佢地會斷嗎?

個人覺得是雞還好,係小三我點算

公爵府

睇樓王 發表於 17-9-30 00:26
我平時對佢好信任,結婚十幾年,無過check佢電話同私人嘢!今次第一次發現,我唔知點算,手都震埋!係小三 ...

咁不如直接問佢,費事自己估估下

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

睇樓王 發表於 17-9-30 16:02

老公對我同小朋友好好,所以真係無諗過會發生,但近一兩年我自己身體唔好,成日睇醫 ...
平時對佢溫柔體貼D,同佢講話好珍惜佢和個家,
多D主動要親密關係,
Keep fit和扮靚不可少。
你FTM,冇能力獨立,
咁就暫時唔好揭穿,
先儲多D籌碼。

大宅

小三

翡翠宮

老公對我同小朋友好好,所以真係無諗過會發生,但近一兩年我自己身體唔好,成日睇醫 ...

其實都幾明顯係外遇
只有追求先會買貴重禮物

想挽救,邊度出問題針對邊度。

子爵府

送咁貴重肯定係情人,好明顯你呢半年冇餵飽佢又同佢頂頸,佢失意就被人乘虛而入。希望佢分清楚老婆同情人,識返屋企。踢爆佢同佢嘈對你冇好處,除非你打定輸數離婚。如果吾係就改變一下自己,努力維護段婚姻。加油!

大宅

發軟蹄....某程度是否對你失去興趣了?
過路而不入

大宅

回覆樓主:

個套可能想同你用囉

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

小三啦,鷄洗乜自備兔兔呀?

侯爵府

其實比你睇到證據,不如拿這些當面問佢啦,不你屈住屈住,好容易屈出病仲唔值得

伯爵府

環保接龍勳章

唔好問
問左返唔到轉頭

問左又唔係想離婚
問黎做咩?

忍下
做好自己扮靚自己
對佢好
佢有人性自然會知點做

男爵府

回覆樓主

就算問,佢都一定話係幫朋友碌卡買,condom就係落酒吧派,完全唔關佢事。我建議樓主靜觀其變,再收集其他蜘絲馬跡。
當然亦都係時候考慮下大家的關係,愛還是不愛?愛就要修補,改脾氣同準備徹底忘記過去,重新開始。如果做唔到,就諗定財務安排,鋪好後路。

子爵府

似小三,論牌面,攤牌勝算不高
用半年時間俾自己做以下動作:

1)儲錢/CAP水
2)調理身體
3)打扮自己或搵新嗜好,令自己脫胎換骨,以增加新鮮感或吸引力

如果用半年時間完成以上,而佢又剛好分手,就最完美啦,當冇事發生
如果到時果邊仲未散,起碼你有籌碼去攤牌或講數

攤牌呢回事,唔係得個嬲字就可以衝出去講數

子爵府

2024年龍年勳章

凍奶茶少奶 發表於 17-10-2 16:41
似小三,論牌面,攤牌勝算不高
用半年時間俾自己做以下動作:

管理好自己資產,將錢過去自己相信既人身上

首頁

尾頁

跳至