婆媳關係

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

回覆樓主

你老公好在識到你,祝你地幸福快樂

公爵府

回覆樓主:

其實你6299甘偏心系好愚蠢Lo ?明明有兩名兒子,將來年老中風,痴呆,癌症都可以有兩名兒子來照顧or供養自己,但偏偏要玩小圈子搞分化而令自己年老體弱時少左個依靠? 將來可以想像到叔仔肯定會因為照顧父母的負擔沉重而卻步。6299無形中等於逼自己無依無靠??死蠢!!

男爵府

MAYCHOW123 發表於 17-10-3 16:38
第十二部份: 只差一點點的風化案

過完大禮的第二日, 我老公大約9點出左門口, 我就10點左右出, 屋企得我一 ...
佢拍門時有冇講佢想入黎做乜? 但你地醒,係佢地出左去就搬晒d野走,
真心好難解釋點解咁對自己個仔,一係個仔唔係佢地,
Anyway. 你地幸福就好,

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

祝樓主 生活愉快 , 相親相愛

複式洋房

後記:

可能大家覺得奇怪,成件事男家除左大舅父外,都無其他親戚出現,係真係無的,除左大舅父,無親戚理會呢家人,但係班親戚本身會自己聚會的,所以老公屋企根本上孤島一樣,

老公同佢父母斷絕關係,基本上有4個主因:

第一係由細到大都被放養,

第二係偷鎖匙事件,令我嚴重受傷害,

第三係老公開始都以為佢媽唔知佢爸上天台開我地度門,後來由大舅父盤問下,佢媽認係裝到個仔出左門口,叫個老公上去的,老公覺得變態到極點,

第四係佢爸仲要到大舅父講我老公有whatsapp佢叫佢唔好將俾左鎖匙件事話俾我知,大舅父同佢爸講咁你俾個whatsapp我睇,佢爸話delet左,大話連篇。

大舅父事後都同我地講佢心知肚明咩事,有時知道事實都唔係好事。

複式洋房

回覆 ccgirlcc 的帖子

真係講都無人信,佢阿爸話入嚟熄燈,有人喺度要入嚟熄燈,熄燈要拆人度門咁滯

公爵府

MAYCHOW123 發表於 17-10-4 09:16
大舅父事後都同我地講佢心知肚明咩事,有時知道事實都唔係好事。
咁大舅父知道你們新地址嗎 ?

複式洋房

回覆 美之選468 的帖子

大舅父都唔知, 始終老公父母係大舅父妹同妹夫, 都係小心D好

男爵府

做乜唔報警
有冇證據唔係你地話有就有冇就冇
淨係偷匙咭擅自闖入私人地方企圖強姦都有排佢煩啦
有尐人唔見棺材唔流眼淚

大宅

回覆樓主:

sorry樓主,我真係想講,你老公唔係親生架。如果唔係我真係諗唔到點解D家人咁惡毒

伯爵府

畀面勳章

我有兩個女..深知將來我同C6就係佢地嘅後盾..
所以好早已經灌輸佢地將來點做人老婆..新抱..
男家一有咩唔公平對待..委屈的話..
娘家大門必定為佢地而開..
而男家唔洗有安樂日子過...

複式洋房

回覆 cancan2013 的帖子

老公細個嗰陣有懷疑過自己唔係親生, 所以偷偷地拎張出世紙睇過, 係親生的

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

鄧楼主老公惨~
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

複式洋房

後記: 老公的感受

因為老公屋企一直都當老公係透明的, 所以都無涉及咩孝唔孝順, 聽唔聽父母話的問題, 發生事之後, 老公無同佢地對鬧, 亦無再見佢地同無再聯絡, 總算有返D安靜日子過, 不過一個極迷信同變態的家庭點會只得咁樣, 一直以嚟我同我老公都覺得呢兩公婆的真正目標根本唔係我地, 係另有其人... ...

大宅

有D問題
maomaofafa 發表於 17-10-3 16:08
其實點解你老公咁委屈仲要返去住呢?不如你哋以後出去過二人世界好過啦。反去對住佢哋你老公又唔開心,佢哋 ...

大宅

睇完,如果可以搬,做乜唔一早搬,有D自找麻煩感覺

大宅

MAYCHOW123 發表於 17-10-6 12:37
後記: 老公的感受

因為老公屋企一直都當老公係透明的, 所以都無涉及咩孝唔孝順, 聽唔聽父母話的問題, 發生 ...

所以仲有無得追啊?

複式洋房

回覆 ml628 的帖子

由我搬入去, 到發生事, 大約3個月左右, 一搬入係無事的, 只係感覺古怪, 到一發生事, 我地5日已搬走左, 都住唔落去喇

複式洋房

分享返點解我老公住得唔開心都唔搬, 都係錢的問題, 一個人搬出去一闊三大, 有時住住下個人就會盲目左, 一年前老公計過數可以走人, 啱啱又識到我, 再發生事之後直頭走左以後唔駛返.

佢之前唔係唔想搬走, 經濟問題唯有死忍.

複式洋房

回覆 奶茶走糖 的帖子

有D後續

首頁
34567...10

尾頁

跳至