在職全職

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

My company is hiring:
Sales support
Mainly admin stuff... invoicing... filing... delivery schedule... update client list...etc
9 to 6
NO need to OT
5 days work
Very quiet environment
Full time working mom....

複式洋房

試下轉做CS

男爵府

回覆樓主:

我由m轉做purchase, 再轉行做admin同executive, 最近又轉返purchase, 但原來非常厭惡,極唔想再做,情願做返打雜admin算了

大宅

lin801 發表於 19-1-14 21:23
我由m轉做purchase, 再轉行做admin同executive, 最近又轉返purchase, 但原來非常厭惡,極唔想再做,情願做 ...

噤好可以轉admin, 人工差幾多呀?

伯爵府

nicymama 發表於 18-11-21 16:32
My company is hiring:
Sales support
Mainly admin stuff... invoicing... filing... delivery schedule.. ...

邊區?

伯爵府

StepStep504 發表於 18-8-3 10:04
做左10年. AM上M再上SM. 人工係高但無晒私人生活.
仲要勁大壓力....我係做開歐洲BUYING OFFICE...

可否講下轉左邊行?6年追到SM人工好快呀

伯爵府

Quintonbaby 發表於 18-6-19 10:14
我之前做咗十年merchandiser, 被underpay得好緊要下, 自問做事認真又努力進修, 個人好唔甘心, 爭啲搞到自己 ...

你轉左admin都同以前人工差唔多?想問下admin有無20k呀

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

heily123 發表於 19-1-28 19:33
可否講下轉左邊行?6年追到SM人工好快呀

可能只係我以前做SM人工都好低

~眼啤啤, 吹咩咩~

子爵府

我想問admin做乜?

我轉了行,做wholesale (local), 但因為工作不多 要我幫埋admin 女仔手,做admin野,但果個女仔乜都唔比我做,只係比:幫佢寄信,入票,出去取信⋯⋯呢d 係OA做既低下工作⋯我勁唔想做(可能因為呢一part 太過OA,我想resign tim呀)

男爵府

siucl 發表於 18-11-20 21:16
回覆 puilam1234 的帖子

考公务員clerical assistant

無做過唔請架

男爵府

其實過左40 merchand 重可轉甚麼工?

子爵府

虎到金來勳章

jazmine 發表於 19-2-2 00:54
我想問admin做乜?

我轉了行,做wholesale (local), 但因為工作不多 要我幫埋admin 女仔手,做admin野,但 ...

換另一角度,甘既人工請你番黎做 low tech 野,你勁高人工

子爵府

princessgw 發表於 19-2-7 20:01
換另一角度,甘既人工請你番黎做 low tech 野,你勁高人工

唉……所以人好矛盾⋯忙又怕忙,得閒又覺得浪費時間

侯爵府

我老公都係做呢行, 做左廿幾年, 佢應該做到退休都係做呢行, 除非公司炒佢啦~

其實每個行業都係咁, 做開嗰行, 年資越長, 越難轉行...

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

LingChoi83 發表於 19-4-29 22:50
agree,等炒,跟住唔知做得啲咩

me too, 做得一日得一日

禁止訪問

男爵府

lin801 發表於 19-1-14 21:23
我由m轉做purchase, 再轉行做admin同executive, 最近又轉返purchase, 但原來非常厭惡,極唔想再做,情願做 ...

請問採購有什麼好唔好?

大宅

jazmine 發表於 19-2-7 20:54
唉……所以人好矛盾⋯忙又怕忙,得閒又覺得浪費時間

的確係,好難取捨

大宅

pockybaby 發表於 19-5-13 00:44
的確係,好難取捨

我都做了好多了,又想轉行但轉了人工太低又不願意。好迷惘!
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

首頁
34567...8

尾頁

跳至