論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇搞錯?
[center]Larry's birthday ticker[/center]

別墅

係呀,我上星期才收到它們的confirmation(工人已在12月中離職)。我知道2月頭時佢地的record係未update !

複式洋房

回覆 # 的文章

I informed the immigration early Feb by email and received the comfirmation last week.

洋房

keep the confirmation letter, you might need it sometimes later. This document can be a proof to confirm your maid's been fired and stop calling your home number and stop sending you the financial reminder
原帖由 catcat737 於 09-2-15 17:25 發表
I informed the immigration early Feb by email and received the comfirmation last week.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係 6/2 fax 封信去入境處,尋日打電話去問,佢地話可能仲未做到我個 case,因為 record 未 update。個 staff 叫我再 fax 去,會即刻幫我做。今朝 fax 去,好快已經 call 我話 update 左,一星期左右會收到 confirmation letter。

男爵府

好媽媽勳章

乜原來要等imm既信架?我1月炒左個工人,宜家仲未有信喎,會唔會係agent收左架?我應該做d乜呀?我agent仲同我搵左個新工人不過黎左一個星期唔做走左lu,我要留意d乜呀?
請指教

原帖由 YuYuMother 於 09-2-17 20:53 發表
我係 6/2 fax 封信去入境處,尋日打電話去問,佢地話可能仲未做到我個 case,因為 record 未 update。個 staff 叫我再 fax 去,會即刻幫我做。今朝 fax 去,好快已經 call 我話 update 左,一星期左右會收到 confirmation letter ...

水晶宮

原帖由 carykwok 於 09-2-17 23:32 發表
乜原來要等imm既信架?我1月炒左個工人,宜家仲未有信喎,會唔會係agent收左架?我應該做d乜呀?我agent仲同我搵左個新工人不過黎左一個星期唔做走左lu,我要留意d乜呀?
請指教...

我以前就唔係好care封信, 但今次一定要, 因為工人借財務唔還錢! 我要封信證明佢已經離職, 等財務公司唔好再煩我!!

男爵府

好媽媽勳章

我係唔知有呢封信呀,係咪每個炒工人既僱主都要有架?

原帖由 YuYuMother 於 09-2-17 23:42 發表

我以前就唔係好care封信, 但今次一定要, 因為工人借財務唔還錢! 我要封信證明佢已經離職, 等財務公司唔好再煩我!!

水晶宮

原帖由 carykwok 於 09-2-17 23:59 發表
我係唔知有呢封信呀,係咪每個炒工人既僱主都要有架?

我以前都唔知有, 之前兩個工人走都唔覺有!

呢排睇得各位媽咪講得多就知囉........

男爵府

好媽媽勳章

唔講你唔信,我啱啱收到封信

原帖由 YuYuMother 於 09-2-18 00:05 發表

我以前都唔知有, 之前兩個工人走都唔覺有!

呢排睇得各位媽咪講得多就知囉........

子爵府

請問你打幾號電話? 我次次打去追入境署,但個電話都唔通。

原帖由 YuYuMother 於 09-2-17 20:53 發表
我係 6/2 fax 封信去入境處,尋日打電話去問,佢地話可能仲未做到我個 case,因為 record 未 update。個 staff 叫我再 fax 去,會即刻幫我做。今朝 fax 去,好快已經 call 我話 update 左,一星期左右會收到 confirmation letter ...

民房

入境處的fax機成日都收唔到野桇, 最好親自交去或叫AGENT交!!!!

別墅

最好是親自交到入境處二樓,還要copy一份叫收件的人蓋印,那就可以證明一定是交去了,也可以叫agent帶勞。

首頁

尾頁

跳至