婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

其實倒返轉他們下下叫你5來,5 care 你的存在,你是咪會5開心?

同他們溝通多D,拿個平衡,你5講他們真是5會知道

男爵府

bananaGi 發表於 17-11-1 18:03
我覺得你幾enjoy佢地「重視」你喎
大b出世前係ok架,我覺得一家人有時少少犧牲冇所謂,不過當小朋友出世佢地咁「重視」真係好難頂,而且佢地唔係重視我,係我老公同個女,我就好似做乜都錯…… 真係無辦法enjoy囉

大宅

EudyptulaMinor 發表於 17-10-2 15:09
純呻。
話說叔仔老婆係男家冇乜人緣,所以大家好似唔係好care佢同佢地一家三口飲茶食飯、過時過節出唔出現 ...

我聽咁耐覺得男家中意你地,唔中意叔仔一家。你想要公平,即係要男家都唔中意你地?

有時,你覺得辛苦,就搵老公去做。但男家想見到你地一家係好明顯,佢地中意你地,應該高興。

大宅

EudyptulaMinor 發表於 17-10-2 15:09
純呻。
話說叔仔老婆係男家冇乜人緣,所以大家好似唔係好care佢同佢地一家三口飲茶食飯、過時過節出唔出現 ...

其實樓主我覺得你某d情況同我都好有相似地方,我老公有一妹,佢做大, 父母有咩都依賴個仔,我地分开開住,但佢地日常生活中事無大小咩都搵我老公,屋企上唔到綱,唔舒服入院check野都要我老公請假陪佢入院. 陪佢出院,但個女就從來唔洗做呢d野,因為佢覺得自己俾過錢個仔買樓俾左d首期,就覺得個仔應該回報佢,咩都叫曬佢做,個妹就可以咩都唔使做, 每個星期都要返一次佢屋企, 如果有一個星期冇返佢就會嬲個仔 ,但係妹唔洗個個星期番,就算唔番都唔會嬲佢, 表面上實話係錫我個仔, 上好少見個孫多啲,但其實我好唔仲意個個星期要番,我都想有自己一家三口家庭日多d,我有時都會好埋怨我老公點解要個個星期番佢媽度,就係我唔番,佢就自己係都要帶我仔番,我其實唔仲意番我奶奶度因為佢成日會黑面,我唔明做咩仲要番去受.我情願我地俾番當初果d錢佢,唔好覺得佢有恩我地,就咩都叫我老公做,我

男爵府

Loveucpy 發表於 17-11-7 12:16
其實樓主我覺得你某d情況同我都好有相似地方,我老公有一妹,佢做大, 父母有咩都依賴個仔,我地分开開住 ...
真係事無大小都搵我老公架,試過半夜4點急call我老公過去,只係去處理工人問題咋,我老公飛的返去都要半個鐘,點解唔搵個住得近既呢?我諗極都唔明……

公爵府

EudyptulaMinor 發表於 17-11-7 15:39
真係事無大小都搵我老公架,試過半夜4點急call我老公過去,只係去處理工人問題咋,我老公飛的返去都要半個 ...

半夜4點 call ? 你老公不用返工?

男爵府

美之選468 發表於 17-11-7 16:53
半夜4點 call ? 你老公不用返工?
好彩第二朝係星期日咋!試過平日無lala又搞d野逼我老公返去小住3-4日……

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

回覆樓主

老老實實講,咩比較得人鐘意?
有人隨傳隨到,雙手奉上孫比佢地玩,飲茶大肚都要攞埋位,比我都次次要指名見到你。唔係咩原因,有阿四點會唔洗?

如果做得唔開心就做少d, 反正你唔係咁天真覺得真係掛住你?你唔係度食唔落飯?

首頁

尾頁

跳至