使用意見

跳至

首頁
12345...16

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

J.c.baby 發表於 17-10-2 17:33
咁呢個又點計拿,你摷舊野我先摷咋

呢個,我冇睇喎,我問詞語咋喎

用戶要求終止服務

blackberry 發表於 17-10-2 17:39
呢個,我冇睇喎,我問詞語咋喎

哦,原來係咁。不過我都係順便問會長果d叫唔叫不誠實使用電腦呢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mariefish 發表於 17-10-2 17:35
同問

mariefish    發表於 17-10-2 17:46

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

咁呢個又點計拿,你摷舊野我先摷咋

Up俾大家再睇清楚

禁止訪問

用戶要求終止服務

yericy 發表於 17-10-2 17:46
你大獲啦
你不誠實使用電腦

你鐘意啦

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

例如以下(圖)

將自己既意思強加於別人的信息內,蓄意曲解別人的信息,並發放於其他已登入互聯網的人睇到既地方,已經可以構成不誠實使用電腦。

I hereby reserve the right to take appropriate legal action(s) against this kind of deliberate defamation act and suspected access to computer with dishonest intent.

敬請留意。
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

用戶要求終止服務

**** 該帖被屏蔽 ****

咦?邊個舉我點解會比人舉架呢?

用戶要求終止服務

fungwongphie 發表於 17-10-2 17:48
例如以下(圖)

將自己既意思強加於別人的信息內,蓄意曲解別人的信息,並發放於其他已登入互聯網的人睇到 ...

明白原來呢d咁經常性出現既現象就係~咁好易記姐

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

fungwongphie 發表於 17-10-2 15:52
根據香港法例《刑事罪行條例》(第200章)第161條《有犯罪或不誠實意 圖而取用電腦》

https://www.elegislat ...
其實呢幾日我都思考呢個問題。明白到BK可能對於,起底之肇事者,也沒有什麼可以做。但未經當事人受權,而轉發其個人資料,是否可以什麼採取法律行動呢?

不想辯論,純想知多一點法律常識,希望有呢方面知識的JM可解答。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

此乃懷疑誹謗証據。
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

tester5 發表於 17-10-2 17:51
其實呢幾日我都思考呢個問題。明白到BK可能對於,起底之肇事者,也沒有什麼可以做。但未經當事人受權,而轉 ...

起人底者,人(警方)亦可起其底

就算用外國router都可以搵到的。

去到個人私隱,可以直接報私隱專員。亦可即時搵律師要求先屏蔽有關言論,以作適當跟進調查。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

回覆樓主

我覺得你地兩邊都好煩

不如約出黎打過啦,唔好成日搞到D帖要close

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

J.c.baby 發表於 17-10-2 17:41
哦,原來係咁。不過我都係順便問會長果d叫唔叫不誠實使用電腦呢
...
只係見到你不停公開人地私隱

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

個標準咁鬼高,咪即係要諗過度過先可以留一個post

用戶要求終止服務

kamjjj 發表於 17-10-2 17:57
只係見到你不停公開人地私隱

是但啦

禁止訪問

用戶要求終止服務

chitchitmum 發表於 17-10-2 17:56
我覺得你地兩邊都好煩

不如約出黎打過啦,唔好成日搞到D帖要close

當有日被起底果個係你你仲會唔會咁講

禁止訪問

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

blackberry 發表於 17-10-2 17:27
呢個又如何呢?

版主已經屏蔽咗原帖,你依家專登再貼,挑戰版主?
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

首頁
12345...16

尾頁

跳至