自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幫人用信用卡買野,遲遲末俾返我
點開口好d,真係好難講,追左一次,話俾返,一陣又唔記得,再講又好似好煩,

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

cookinglok 發表於 17-10-2 19:06
點開口好d,真係好難講,追左一次,話俾返,一陣又唔記得,再講又好似好煩 ...

咪話冇錢找,叫佢立刻過數否則銀行罰款

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

最怕借錢俾d唔自動自覺既人
叫佢還又覺得你好催佢

珍珠宮

回覆樓主

我都係⋯3月至今追咗2次,追太密又驚佢覺得煩,唔出聲佢又

大宅

Vinccy 發表於 17-10-2 19:12
...

3月 已經半年啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

點開口好d,真係好難講,追左一次,話俾返,一陣又唔記得,再講又好似好煩 ...

催佢要交咭數喇! 遲左要比利息! 好金!!
放下自在

男爵府

回覆樓主

明天再催一催佢先,以後唔做好人啦
錢銀都係清楚好d

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

凍過水
借錢如送禮

水晶宮

回覆樓主

好怕呢D朋友

珍珠宮

係呀!

所以借錢俾人,等如送錢!

翡翠宮

回覆樓主:

認真同佢講,叫佢即刻比! 佢多多嘢講就問佢覺得幾時先應該還錢?!

大宅

金額幾多?
借啲意叫佢幫你買嘢,之後話係上次條數到扣得唔得
如果幾百蚊嗰啲就食飯都可以扣到

大宅

我都好怕!小數追人還又好似好小家!
但你唔追人哋又唔還 自己個心又唔舒服

公爵府

Vinccy 發表於 17-10-2 19:12
...

八卦問,您同佢好熟㗎?定係因為您要蓄夠消費額而幫佢碌

因為人人都有張信用卡,正常唔會碌人哋嗰張買嘢,除非佢自己都唔掂連佢嗰張都碌爆咗。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

大宅

回覆樓主

我借左幾萬比人 人地一句破產 就唔還

adrio    發表於 17-10-3 08:59

男爵府

YY1101 發表於 17-10-2 19:24
凍過水
借錢如送禮

甘我又唔想甘,我識左佢2個零月,我末好人到甘

大宅

過二日叫佢同你買嘢要多過佢欠你嘅,到時佢追你,你咪話扣番上次佢欠你嘅,因為遲左交要比息

男爵府

fatchu@home 發表於 17-10-2 19:26
認真同佢講,叫佢即刻比! 佢多多嘢講就問佢覺得幾時先應該還錢?!

幫佢look之前就話一陣俾返你,琴日就會lunch去禁機俾返我,之後冇左件事,唉,仲慘過問人借錢

公爵府

幫人買嘢通常都會講一句, 先小人後君子吾好意思要收咗錢先。

男爵府

ecila123 發表於 17-10-2 19:27
金額幾多?
借啲意叫佢幫你買嘢,之後話係上次條數到扣得唔得
如果幾百蚊嗰啲就食飯都可以扣到

700幾,同事黎,識左佢2個月到,唔會一齊食飯

首頁

尾頁

跳至