婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 念珠菌常常返發!!!

longman,
念珠菌係會同男伴互相傳染的.好似男人就算有呢種菌都未必一定會有病徵tim!如果你不停番發,咁帶埋老公去see doctor應該會好d.如果你同佢一同看應該唔會難為情卦?!叫佢一個人去就難為情d,其他病人以為你老公陪你看醫生gi ma
醫生話護墊較焗身ma!同埋好多人一片護墊用成日都唔換.
我自己就無理會醫生所講,我照用護墊架!用市面上賣緊最薄嗰隻片牌字.但就一有分泌物就會即換.有時一日都換好多片架!
加埋我上次講去完大大用花灑或bb濕紙巾清潔,而家真係無左呢個煩惱

男爵府

yanyan0629,
咁下面都會生"暗倉", 等我m黎完去睇醫生. Thanks

大宅

aa,
其實我同老公都好似試過,不過我唔近陰道位,所以我塗d暗倉膏就算.
有時pat pat大脾耳仔等都會生暗倉,所以我諗咩位都會生暗倉 :-P
希望你早日無事!

男爵府

yanyan0629,
而家粒"蒼", 冇之前咁痛及癢,又好以細粒左, 不過安全d, 都係第m黎完會睇醫生. Thanks :lol:

複式洋房

我想問下各位
皮膚敏感和念珠菌是否一樣野?
下面痕養困擾著我好多年, 我醫生話我是敏感, 最近"拍氏"檢查話我有良性enzyme, 其實我都係有菌?
敏感查葯膏都唔斷尾

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我今日做婦科檢查, 醫生話問我知唔知陰道有紅和問我痛唔痛, 原來我有念珠菌, 我好多時都有的不過以前沒有咁多, 佢話唔關你個人衛生和性交問題, 有很多人就算做足清潔都是會間斷出現的.

別墅

我記得我最後一次睇醫生,醫生會開埋藥膏比我老公,
不過唔需要我老公去!

子爵府

我有個台灣朋友話我知,
"多食乳酪" 呢招, 在台灣是醫生全力推介的!
但要長期食至有效,
佢話有效過塞葯wor~~

不如你試都try try la,
因為箹物始終係葯物wor !!!

首頁

尾頁

跳至