自由講場

跳至

首頁
45678...27

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

生乜都有嘢講, 唔好理呢D人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我自己同老公諗住只生一個,一定要生女,所以就跟住個清宮生男生女表嚟做人,結果如願生咗個女,依家個女不知幾孝順乖巧。
我老闆有錢人,佢同老公一樣恨生女,於是我個方法話佢知,佢又跟住做,結果生咗兩個女,依家不知幾滿足,決定唔生了。
我想講嘅係呢個世界真係有人真心中意女,而唔係話生唔到先咁講。

wcpcelia    發表於 17-10-6 14:26

公爵府

棉花sugar 發表於 17-10-4 19:30
個個一聽到我兩個女,即刻唔出聲
有d就話生多個啦下胎一定係仔
我都唔明其實大家都係女人點解會咁樣
我同你調轉,個個聽到我兩個仔就叫我生多個女

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我實串返佢地~
我62無做過咩好事,再生10個都會係女
講真6299佢4個孫都係女,關我屁事咩

想認識多啲屯門友

琥珀宮

rean_chau 發表於 17-10-4 21:19
我都咁話。仔真係一個就夠,兩個咪搞。我第一個係仔,個個叫我生多個,我唔敢,怕又係仔。相反如果第一個 ...

我好多fd得一個仔,唔敢再生係湊仔嚇怕咗!

反而好多第一個係女會再生(我自己都係),唔係為追仔,而係個女好湊無被嚇怕,再生係仔女都無所謂。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

喂,我生兩個仔
d人聽到又係呢個反應喎
成日問我追唔追個囡
我答係咪包生女先,你有秘方我先考慮下
通常對方立即姐收聲轉話題

翡翠宮

回覆樓主:

你咁講,似乎你都介意生左兩個女。。。。如果你意志堅定,認為生女冇問題,又點會介意人地點講。。。。

琥珀宮

liy7239 發表於 17-10-4 21:25
我同你調轉,個個聽到我兩個仔就叫我生多個女

我覺得女係窩心d,大咗仲肯表達,我囡生日(2x歲),在FB寫一大段多謝父母,tag埋我同老公,羨慕死我d 無女既fd

liy7239    發表於 17-10-5 00:17

子爵府

唔好話中國人老土,根本中外如是.

水晶宮

我2個女,自己當心肝寶貝公主咁養,唔會理人咁多

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

係BK生女先係皇道,大把人撐你

琥珀宮

aprilbaby04 發表於 17-10-4 19:43
我兩公婆最鐘意囡,生囡最好!

我覺得女係窩心d,大咗都仲肯表達,我囡生日(2x歲),在FB寫一大段多謝父母,tag埋我同老公,羨慕死我d 無女既fd

子爵府

仔同女都一樣,只要孝順就得。唔孝順生咩都無用。

男爵府

生女好,有兩姊妹仲好,唔駛理人咁多啦

子爵府

唔好淨話中國人老土,根本重男輕女中外如是。英國,日本皇位都係傳男先傳女,日本公主嫁出左都係跟老公做平民.鬼婆嫁左要將自己姓改用夫姓,重徹底過中國人。印度韓國重男輕女更甚,更加唔使講.
我呀叔在多倫多住,有日帶個孫行公園遇見個鬼佬朋友,個朋友問我呀叔個孫係個仔生定女生,我呀叔答係個女生既即刻目無表情

男爵府

回覆樓主

我都係生兩個女,未知仔定女前我老公都話鍾意女。
有人同我講生多個啦,最好有個仔,我會話你鍾意仔呀?咁你生多個囉,我鍾意女喎!
呢啲人要直接KO佢先得。

男爵府

回覆樓主

可能啲人都係隨口up,我生兩個仔,都好多人叫我生多個,追返個女。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

生女有機會嫁入豪門,好過震山漢子啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

定你自己敏感?

我3個,有仔有女,我通常去超市買送,有次去一田,都有幾個亞姐讚我叻

人地聽到你兩個女,佢地點答你都覺得人地安慰你啦。

珍珠宮

回覆樓主:

現今社會生女絕對好過生仔(利申:有2子1女)

首頁
45678...27

尾頁

跳至