懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

36w胎動小 係咪正常?有啲擔心因為前排郁得好多,次次食完野都郁,但呢兩日食完野 佢都有郁,但動作細左都幾下就停……好擔心~而家要等到9號去產檢……

侯爵府

回覆樓主

如果真係覺得擔心
可以去私家度睇一睇呀
再唔係我見過之前有個jm 講
可以去急症室睇

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主

36week應該可以吾洗去急症室,可以直接上去產前病房喔

大宅

回覆樓主

少咗應該係正常嘅,因為空間少咗。我而家36weeks都覺得少咗,產檢話一切正常。不過擔心的話就去睇醫生啦,始終有好多原因令胎動減少

複式洋房

Mary媽咪 發表於 17-10-5 11:25
如果真係覺得擔心
可以去私家度睇一睇呀
再唔係我見過之前有個jm 講

但我除了胎動少左,其他都正常,又無見紅又無痛 乜都無法唉~

複式洋房

蘿白白 發表於 17-10-5 11:49
36week應該可以吾洗去急症室,可以直接上去產前病房喔

吾係要見紅或者陣痛先可以去醫院咩?

複式洋房

sylbaby 發表於 17-10-5 11:53
少咗應該係正常嘅,因為空間少咗。我而家36weeks都覺得少咗,產檢話一切正常。不過擔心的話就去睇醫生啦, ...

我都有聽講過,但吾係37w先開始少咩? 不過同之前相差咁大 我有啲擔心

男爵府

肥貓b初媽 發表於 17-10-5 12:00

胎動少左可以直上產房俾姑娘駁機觀察胎兒心跳正常與否

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主

我覺得有咩問題自己擔心去多次,都係行多次姐,好過真係有咩事發生

侯爵府

肥貓b初媽 發表於 17-10-5 12:00

之前有jm 話胎動少左都可以可大可小
所以如果feel 到少左就去睇睇醫生
求個安心都好呀

水晶宮

回覆樓主:

我之前覺得少左去返我私家醫生倒。立即駁機mon同照。

複式洋房

回覆樓主:

吾該晒各位~ 我觀察多一陣 都係少就去睇私家!

洋房

肥貓b初媽 發表於 17-10-5 11:05
36w胎動小 係咪正常?有啲擔心因為前排郁得好多,次次食完野都郁,但呢兩日食完野 佢都有郁,但 ...

打側身訓,兩個鐘頭應該有6次胎動。如果冇,我建議你去e院檢查。有人試過胎盤老化,bb會冇氧氣。

大宅

如果擔心去一去醫院好d,寧願去到check完無事白行都好過有咩事後悔

我自己就嗰陣覺得點解今晚胎動好似少左咁,跟住做d平時做左會胎動多d嘅動作,做完都覺得佢無乜郁就去醫院,點知駁機就話我原來已經有規律宮縮緊,十分鐘一次,不過無穿水無見紅,都收左入產房打催生,但我嗰陣係已經41週多

男爵府

回覆樓主

唔好猶豫了,學樓上既媽媽話濟,寧願白行一趟,好過到時後悔。

我就係之前覺得無左胎動甘,去咗急症睇,話羊水小左,住咗兩日醫院....

複式洋房

回覆樓主:

我前兩日有去產檢,同醫生講話我胎動小左,佢淨係幫我聽心跳!話正常 仲叫我自己出去照超聲波!好嬲呀~

子爵府

肥貓b初媽 發表於 17-10-11 00:53
我前兩日有去產檢,同醫生講話我胎動小左,佢淨係幫我聽心跳!話正常 仲叫我自己出去照超聲波!好嬲 ...

政府淨係聽心跳ga咋,都冇咩可以同你做,咁你有冇搵私家照呢?

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 17-10-11 20:03
政府淨係聽心跳ga咋,都冇咩可以同你做,咁你有冇搵私家照呢?

之前健康院話醫院有可能會幫你照~但最後都無照! 有啊,自己睇左私家了一切正常~自己嚇自己~不過係細碼b 要食多啲野~~

子爵府

肥貓b初媽 發表於 17-10-12 00:38
之前健康院話醫院有可能會幫你照~但最後都無照! 有啊,自己睇左私家了一切正常~自己嚇自己~不過係 ...

可能佢check到有心跳就冇安排你照,冇事就好,細碼b都唔使太擔心,出世食奶奶就好快追返,我仔出世都係5磅幾咋

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

36week正常架,bb大咗,空間少咗,所以到後期一般都要數胎動

首頁

尾頁

跳至